MAE:  România se pronunţă pentru intensificarea dialogului politic cu India

Diana Mihu
Politică / 15 noiembrie 2016

România se pronunţă pentru intensificarea dialogului politic cu India

Secretarul de stat pentru afaceri globale din Ministerul Afacerilor Externe (MAE), Daniela Gîtman, a avut o întrevedere cu ministrul de stat pentru femei şi dezvoltarea copilului din India, Krishna Raj, prilej cu care a subliniat importanţa intensificării dialogului politic prin realizarea unor vizite bilaterale la nivel înalt şi elaborarea unui calendar de acţiuni pentru marcarea a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două state, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Conform sursei citate, vizita la Bucureşti a oficialului indian a prilejuit o amplă trecere în revistă a agendei relaţiilor bilaterale româno-indiene, cu accent asupra interesului reciproc pentru întărirea Parteneriatului Extins dintre România şi India.

"Partea română a subliniat importanţa intensificării dialogului politic prin realizarea unor vizite bilaterale la nivel înalt în cursul anului 2017 şi elaborarea unui calendar de acţiuni în perspectiva marcării, în anul 2018, a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Republica India. Ambele părţi au punctat atenţia pe care o acordă extinderii cooperării economice, fiind reliefată - din această perspectivă - relevanţa următoarei reuniuni a Comisiei mixte de cooperare economică România-India, prevăzută să aibă loc în prima parte a anului 2017", precizează MAE.

De asemenea, oficialul indian a exprimat un interes aparte pentru intensificarea colaborării bilaterale în domenii precum agricultura, energia, ştiinţa şi tehnologia şi produsele farmaceutice.

"A fost evidenţiată, totodată, necesitatea identificării unor proiecte concrete care să stimuleze contacte mai strânse între mediile de afaceri din cele două ţări, în concordanţă cu potenţialul şi caracteristicile economice ale României şi Indiei. A avut loc un schimb de vederi asupra măsurilor implementate de autorităţile române şi indiene pentru promovarea femeii, fiind evidenţiate o serie de bune practici şi lecţii învăţate de ambele părţi în urmărirea obiectivelor în domeniu", adaugă sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb