Magistraţii cer abandonarea procedurii de revocare a lui Lazăr

V.D.
Politică / 26 octombrie 2018

Augustin Lazăr

Augustin Lazăr

Peste 1.000 de magistraţi susţin solicitarea adresată ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de renunţare la procedura de revocare a procurorului general al României, Augustin Lazăr, informează astăzi Forumul Judecătorilor.

Forumul Judecătorilor din România a publicat o listă cu 1.030 de judecători, procurori şi auditori de justiţie, care susţin solicitarea transmisă ministrului Tudorel Toader.

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor au solicitat joi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să abandoneze procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

"Asociaţia Forumul Judecătorilor din România, asociaţie profesională a judecătorilor, şi Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor, asociaţie profesională a procurorilor, solicită ferm ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să abandoneze imediat procedura de revocare a procurorului general al României, Augustin Lazăr. O astfel de procedură, care ocoleşte practic garantul independenţei justiţiei, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, al cărui rol este unul pur decorativ, şi care nesocoteşte dreptul la apărare al procurorului supus revocării, a fost profund criticată de Comisia de la Veneţia, GRECO şi Comisia Europeană şi pune în pericol parcursul României în Uniunea Europeană şi în Consiliul Europei şi însăşi existenţa democratică a statului român, nemaivorbind de semnalul negativ şi descurajant transmis unei părţi importante a corpului magistraţilor", preciza Forumul Judecătorilor.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. cam multi acoperiti securisti in procuratura,1000 asta spune tot despre cum se manifesta acesti asa zisi procurori cu epoleti

    1030 magistrati ? Cifra e inexpresiva daca nu se mentioneaza si numarul total .Nu se stie (intuieste ) asta ?

    1. Aceiasi stire publicata de doua ori sub doua semnaturi diferite .Staduiti-va fratilor , Lazar e luminos ca farul din Alexandria (nu aia din Teleorman ,obsesia voastra) !

    Semnatarii sunt judecători, procurori şi auditori de justiţie. Personalul de serviciu nu a semnat? Dar serviciul de catering nu?

     

    Semnatarii sunt destul de incompetenti si nu as vrea sa ajung pe mana lor la tribunal. Ei nu pricep notiuni elementare privind simetria legilor. L-ai numit intr-un fel, il dai jos la fel. 

     

    Lazar a fost numit nelegal iar Iohannis trebuie urmarit penal pentru abuz in serviciu. Dosarul lui era incomplet si nu indeplinea conditiile legii. Ba mai mult, Iohannis era intr-o stare de incompatibilitate care trebuie investigata, candidatul la pozitia in stat introducand in dosar un element necerut de lege dar care amintea decidentului ca potentialul procuror general i-a fost de ajutor cand a clasat un dosar penal in care Iohannis era invinuit. 

     

    Daca cei 1000 de securisti dintre cei peste 7000 de magistrati din Romania, nu vad nereguli mari in candidatura nelegala a lui Lazar, plecati din sistem. Sunteti o rusine pentru justitie. Care justitie acum sta batjocorita de un procuror general murdar si corupt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb