MAI CEVA CA ÎN POVEŞTI, Noua conducere a Agenţiei Sapard promite rezolvarea proiectelor de opt ori mai repede!

Sorin Barariu
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 29 martie 2004

Circuitul dosarelor va fi scurtat drastic în cadrul Agenţiei Sapard prin adoptarea unei noi proceduri de lucru, care va reduce "timpul de aşteptare" a proiectelor de finanţare. Noul director al Agenţiei Sapard, Gheorghiţă Corbu, afirmă că vor fi reduse nu numai termenele de autorizare a plăţilor ci şi documentele solicitate, timpul total de la primirea proiectului pînă la aprobarea sa scurtîndu-se de la opt luni la una singură.

Graba autorităţilor de a rezolva proiectele Sapard este determinată de timpul scurt care a mai rămas pentru cheltuirea fondurilor aferente anului 2004. Pînă acum plăţile efective nu au atins nici măcar 10% din cele 150 de milioane de euro care trebuie cheltuite pînă la 31 octombrie. Teoretic nu ar fi probleme cu cheltuirea banilor, din moment ce se află în diverse stadii de finalizare proiecte în valoare de circa 450 de milioane de euro. Însă autorităţile văd crescînd pe zi ce trece numărul proiectelor blocate, datorită "mî-năriilor" autorităţilor locale. Situaţiile de incompatibilitate, prezentate şi în ziarul nos-tru, nu fac decît să diminueze sumele care ar putea fi cheltuite pînă la sfîrşitul lui octombrie. De aceea şi graba conducerii Agenţiei Sapard de a rezolva rapid alte proiecte, care să le înlocuiască pe cele blocate.

Conflictul de interese - prezent într-o treime din proiectele verificate

După izbucnirea scandalului incompatibilităţilor din judeţul Suceava, autorităţile au declanşat verificarea tuturor pro-iectelor, fapt care a dat la iveală fenomenul în întreaga sa "splendoare".

În cazul a 58 de proiecte, din 156 verificate, au fost constatate situaţii de incompatibilitate. Mai rămîn de verificat alte 386 de proiecte din totalul de 542 cîte au fost depuse pînă în prezent.

Potrivit directorului Gheorghiţă Corbu, pentru eficientizarea activităţii, numărul personalului va creşte cu 100 de persoane. Pînă în prezent au fost efectuate plăţi în valoare de aproximativ 14,7 milioane euro pe măsura 1.1- "Îmbunătăţirea prelucrării şi marketingul produselor agricole" şi pe 2.1 - "Dezvoltarea şi îmbunătăţirea infrastructurii rurale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb