MAI ÎNTÂI CĂ NU VREAU! UE cere bani României pentru Grecia

MAKE
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 iulie 2015

Piaţa Constituţiei din Atena - stânga - (Syntagma înseamnă Constituţie în limba greacă): concert de cocktail Molotov. Piaţa Constituţiei din Bucureşti - dreapta: se pregăteşte concertul lui Robbie Williams.

Piaţa Constituţiei din Atena - stânga - (Syntagma înseamnă Constituţie în limba greacă): concert de cocktail Molotov. Piaţa Constituţiei din Bucureşti - dreapta: se pregăteşte concertul lui Robbie Williams.

Actualizare 14:24 Teodorovici confirmă: "Sunt discuţii în acest sens"

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că există discuţii privind contribuţia României la ajutorul financiar dat de UE pentru Grecia, apreciind că este normal să fie o astfel de deschidere a ţării noastre.

"Azi au fost discuţii. Grecia are nevoie de sprijin iar România va lua parte la o astfel de decizie la nivel european. Este vorba de bugetul UE care poate suporta o parte din tranşa pe care o are de plătit Grecia înainte să primească bailout-ul. Nu plăteşte România în sine, este vorba de bugetul UE, care participă la acest proces de sprijin", a declarat Teodorovici în cadrul unei conferinţe de presă.

(A.C.)

---------------

Eu, unul, nu vreau să-i dau Greciei 1,5 miliarde de euro, cum pare că a hotărât ieri Comisia Europeană să ne ceară fiecăreia dintre ţările membre ale Uniunii Europene, care nu suntem şi membre ale Zonei Euro (o garanţie totală de 13 miliarde de euro, împărţită la 9 ţări, dă o medie de 1,44 miliarde).

Ştirea despre această solicitare a fost difuzată de Agerpres, la ora 16:21, de la Sofia (o preluare după Agenţia de ştiri bulgară BTA), relatând că vicepremierul Rumiana Bacivarova a precizat că apelul Comisiei Europene către statele membre ale Uniunii Europene de a ajuta Atena cu noul program de asistenţă nu este privit "pozitiv" de guvernul de la Sofia.

Nu, nici eu nu îl privesc "pozitiv".

Mai întâi că noi suntem nişte pârliţi, care abia dacă ne ţinem pantalonii pe noi, cum şi bulgarii sunt.

Şi tot mai întâi, că pe noi ne-a ferit Dumnezeu să fim în Zona Euro, care se dovedeşte, acum, că nu este o ţintă, un exemplu, ci acolo s-au golit borcanele şi nu văd de ce ar trebui să le umplu eu.

Mai întâi că eu nu sunt de acord ca Grecia să primească bani ca să rămână în Zona Euro, dar asta-i o chestie de principiu, pentru că se vedea cu ochiul liber, încă de acum cinci ani, că e falită şi că nu-şi poate plăti datoriile încă de pe atunci (care erau cu vreo 300 de miliarde mai mici), darămite acum, când înţelepţii Comisiei Europene vor să verse încă...dracu ştie cât, că-i vorba de sume combinate, de 90 de miliarde, plus vreo 35, plus ce le mai trece lor prin minte peste noapte, să le adauge la ce nu pot plăti!

Dar, mai întăi că una e să nu fiu de acord, în principiu, şi alta este să-mi ceri bani să faci acel lucru cu care nu sunt de acord şi ajung să nu fiu de acord la pătrat.

Mai întâi că nici grecii nu vor să fie ajutaţi cu confiscarea insulelor, a electricităţii, a reţelelor de infrastructură a porturilor; ei vor să fie lăsaţi în durerea lor, iar eu nu vreau să fiu parte la acest "subsidiu" dubios.

Mai întâi că, atunci când ne dă bani (pe care eu nu i-am văzut niciodată, decât pe panouri înălţate în ţară pentru Victor Rebengiuc), Uniunea Europeană ne cere şi pe mă-sa şi pe ta-su - condiţii imposibile - şi nu ajunge nici un ban la mine, ci la hoţii şi vardiştii care apoi se bagă reciproc la puşcărie.

Mai întâi că Uniunea Europeană nu pare să îndeplinească ea însăşi condiţiile de stricteţe financiară pe care nouă ni le impune, căci ea se joacă cu trilioanele de euro ca şi când ar fi popice - lunar, emite 60 de miliarde, din nimic, nu o costă nimic, ci tot pe mine mă costă (la comerţul exterior, după cum e cazul).

Mai întâi că banii pe care-i dă Uniunea Europeană sunt numai pentru proiecte de care eu însumi nu am nevoie - unde-s finanţările pentru reţelele de distribuţia presei, sau pentru sprijinirea activităţii jurnalistice, sau pentru tipografii, sau, pur şi simplu, pentru ziare?!; ce naiba, Uniunea Europeană nu a auzit de câinele democraţiei, de fluidizarea informaţiei pentru înflorirea comerţului, de rolul presei în dezvoltarea economică, socială şi culturală?!

Mai întâi că...am obosit să explic.

Mai întâi că nu vreau!.

Dom'le, nu-mi convine.

Nu vreau să ne vină această solicitare, e penibilă.

Nu vreau nici măcar să fie luată în discuţie în Parlament, pentru că Parlamentul nostru face sluj la UE, cum a făcut şi Parlamentul Greciei, aprobând acordul care îi transformă pe greci în sclavi, pe muzică de cockteil Molotov, în Piaţa Sintagma.

Mă tem că solicitarea va fi aprobată de Guvernul nostru, instantaneu, fără să o mai treacă prin Parlament, pentru că toţi ştim că nu-i decât pierdere de timp.

Într-adevăr, pe la orele 16.40, ziariştii noştri au primit o confirmare, pe surse, că ştirea bulgarească este corectă: "Surse europene ne-au declarat că la al treilea pachet de ajutor financiar pentru Grecia, care ar putea fi gata la finalul acestei luni, prin Mecanismul European de Stabilitate, ar putea participa, în principiu, toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Acest ajutor este condiţionat însă de mai multe angajamente pe care trebuie să le respecte Grecia, dar şi de rezultatul din Parlamentele ţărilor din zona euro care votează acordul semnat luni de principiu între ţările din zona euro şi Grecia."

Autorităţile noastre habar n-aveau de ştire.

Nimeni.

Nu vreţi să ne facem noi o Uniune Românească?

Cu Muntenia, Moldova, Transilvania şi Dobrogea?

Sunt dispus să dau bani pentru Dobrogea.

NOTĂ

Statele din Uniunea Europeană care nu sunt membre ale Zonei Euro: Bulgaria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Ungaria, Polonia, România, Suedia, Marea Britanie.

16:21 Bulgaria, reticentă faţă de participarea la finanţarea de urgenţă a Greciei

Sofia, 16 iul /Agerpres/ - Bulgaria este reticentă faţă de participarea la finanţarea de urgenţă a Greciei, a semnalat joi vicepremierul Rumiana Bacivarova, precizând că apelul Comisiei Europene către statele membre ale Uniunii Europene de a ajuta Atena cu noul program de asistenţă nu este privit "pozitiv" de guvernul de la Sofia, transmite BTA.

Bulgaria nu şi-a anunţat deocamdată poziţia, însă direcţia spre care se îndreaptă aceasta "nu este către un răspuns pozitiv", le-a declarat Rumiana Bacivarova reporterilor.

Comisia Europeană a solicitat Bulgariei, ca şi celorlalte opt state din Uniunea Europeană nemembre ale zonei euro, să contribuie printr-o garanţie la finanţarea de urgenţă a Greciei de aproape 13 miliarde de euro.

"Noi respectăm cu stricteţe regulile UE şi credem că de la ţări precum Bulgaria, care urmează regulile în pofida tuturor dificultăţilor şi care nu au resurse, nu ar trebui să se aştepte să salveze state care nu au respectat regulile", a explicat vicepremierul bulgar.

Rumiana Bacivarova a menţionat că discuţiile pe această temă vor continua, decizia finală a Bulgariei urmând să fie anunţată de premierul Boiko Borisov.

AGERPRES

Opinia Cititorului ( 56 )

  1. 1 Mrd il dam de la BNR prin intermediul bancilor care si-au retras RMO cu scadenta mai mare de 2 ani stabilita in martie 2009 si implementata in luna mai, iar 500 mil. le luam de la Petrom care le are in contul de capital pentru cheltuielile de mediu si renovare a site-urilor petroliere. Hai mai draga Floriane, doar nu ne certam dintr-un fleac. Adica vrei sa ne facem de ras fata de domnul Treichl. Vrei sa ne pierdem increderea ca suntem invatati cu brutalitatea.

    1. Eu propun sa organizam un referendum pe acest subiect si sa nu tina seama nimani de rezultate. Ce parere aveti?

      Buna.

      Virgilica, te va rade Treichalut; se spune sisturi petroliere, nu site-uri petroliere. Vezi daca stai toata ziua cu ochi-n ecran! pe de alta parte, ai si un pic de dreptate: situ-rile sunt poluate zilnic de "the invaders" de toate nuantele. 

      Ideea cu referendumul e buna.Il facem la Florian so apoi pretentam rezultatul. Poate obtinem exclusivitate de la EU

      ori esti brutal ori nu mai esti plaies. Sau oi fi unul altoit :-)

    NU VREAU. Iată ceva ce românii trebuie să învețe să spună !

    Cu punct la sfârșit sau cu oricâte semne de exclamație. 

    Singuri, sau în număr oricât de mare. 

    Acasă, la serviciu, sau în stradă. 

    Bravo, Make ! Sincer. 

    1. E buna asta cu "MAI ÎNTÂI CĂ NU VREAU!", pentru ca in al doilea rand nu mai urmeaza nimic.

      Nu buna, e foarte buna: asta cu "MAI ÎNTÂI CĂ NU VREAU!", nu doar pentru ca in al doilea rand nu mai urmeaza nimic, ci pentru ca-i chiar asa ; Make nu doar ca nu vrea, dar nici nu mai poate/ nu mai are cu ce/din ce. 

      Make,nu sunt intotdeauna de acord cu ideile tale dar de data asta ai pus degetul pe rana..Bravo! Am fost de cateva ori in Grecia si noi romanii am fost priviti cu un soi de compasiune aproape mila..Pana la urma pensionarul cu pensia de 1000 € pe luna sa.l ajut eu cu salar de 300€ si muncesc intre 8si 12 ore pe zi iar el sta la masa 3ore si are dupamasa siesta iar cateva ore?? Asta e tupeu sau nesimtire? Ma alatur atitudinii tale de roman platitor a "1000"de taxe si impozite si spun :NU! Nici un eurocent pt greci!

    Se pare ca am dat deja grecilor reprezentati de INTRAROM 1 milliard de euro prin contracte frauduloase cu loteria romana. Deci nu doar ca nu ar trebui sa dam 1.44 mld euro, ci ar trebui sa mai si primim 1 mld euro plus dobanzi adunate pe 15 ani, care s-ar putea sa fie cam tot pe acolo 1.3-1.4 mld.

    Ce mi se pare ciudat in povestea asta cu datoriile grecilor, este ca de cele aproximativ 200 miliarde euro detinute de greci in bancile elvetiene si europene nu se atinge nimeni. La ce economie zdravana are grecia si ce valoare adaugata consistenta poata sa produca, nu am dubii in legatura cu sursele lor de provenienta. 

    Daca din salariile si pensile noastre amarate s-a putut taia 25% pentru salvarea tari, nu vad nici un motiv pentru care nu si-ar taia si grecii 50-80% sau cat este necesar pentru a ajunge la nivelul romanilor. 

    Nu cred ca politicienii romani (asa redusi si hoti cum sunt) isi vor asuma aceasta plata.

    Pot totusi sa le ofer o solutie cu care sa mearga la negocieri: sa ia UE 1.44 mld euro din fondurile pe care nu le-am putut atrage intre 2007-2013, deoarece au ramas destule miliarde chiar si dupa prelungirea termenelor cu inca 2-3 ani. 

    1. Nu tine!

      Banii neabsorbiti crezi ca zac pe undeva? 

      Au fost deja cheltuiti, nu vezi ca UE emite moneda?!

      Nu, UE vrea bani buni, nu emisi cu toptanul, iar ai nostri or sa se roage in genunchi sa ni-i ia, fara sa mai tina seama ca, vorba lui Make, mai intii ca nu vreau! 

    BCE a deschis linii de finantare pt. Romania si Bulgaria pt. eventual sprijin in contextul agravarii situatiei bancilor Grecesti.

    Era bun ajutorul, asa ca nu are sens sa facem pe desteptii. 

    Suntem in UE ne ajutam intre noi, dca pricepem.

    Daca nu, hai inapie la URSS ca ei erau mai buni. 

    1. ...domnu'...alo!...e pt bancile grecesti domnu'...

      Adevarul este ca pe voi va asteptam!

      Pe voi, cei care gasiti justificare pentru orice actiune antiromaneasca, care va bucurati cind sintem umiliti, pe voi cei care ati transformat "De ce este Romania altfel?" intr-un bestseller, pe voi cei care in fata ghilotinei, aplecati capul si strigati "Sa respectam regulile!", sperind ca astfel veti fi gratiati. 

      Domnu' de la pct. 4 vorbeste cu taxa inversa :), vrea sa fie altfel ca asa e noua orientare. Aplecatul mult si des, cheia marelui succes, a se citi povestea licuriciului de Base.

    Noi, prin statul roman, nu am putea sa ajutam niciodata grecii cu bani "reali" din pungulitza noastra, suntem vai de steaua noastra. Asa ca Romania s-ar imprumuta inca o data de la jupani, care ne vor lauda, ca nu dau din buzunarul lor, doar s-ar relaxa putin cantitativ:)

    Nici nu ar trebui sa mai giram cu ceva, ne-am vandut toate "insulele" de mult. Mai sclavi de atat nu se poate. 

    1. Nu-l citisem. Eh, BCE ne-a deschis deja drumul si ne asteapta cantand: Ghitza, te astept diseara la portitza:))

    Le dam 1.5 md eur, no problem. In schimb Statul Roman preia INTEGRAL PARTICIPATIILE ELENE IN TOATE CELE 4 (PATRU) BANCI GRECESTI!!

    1. Interesanta intelegere a coeziunii europene. Pentru 1,5 mld de Eur trebuie sa punem si noi mana pe ceva, acum.. imediat... Optica de jupan.

      Cred că este pe la 7-800 de mil € în cele 3-4 bănci. Am plăti dublu.

    Ni ineleg ce legatura avem noi cu zona EUR, de ce trebuie sa dam noi bani sub pretextul ca ii ajutam pe greci creditorilor Greciei. In primul rand banii nu ii ajuta pe greci cum ar lasa sa se inteleaga planul de coeziune ci pe crditorii lor in al doilea planul nu este sustenabil ci este o unealta perfectionata pentru a pune mana pe resursele Greciei. In al treilea rand, romania este prea saraca sa ajute un Euro din care nici nu facem parte. Pe noi ne tin cu Schengenul pe coji de nuca toti rahatii de la Bruxelles (cu complicitatea unor canalii platite de noi in PE) si acum mai vor sa ne si bage mana in buzunar sa platim nota de plata a consumatiei lor. Dutch baieti !!!

    1. acum sincer cati bani ne toarna UE hai sa zic ca o data merge,oricum va trebui sa punem sub lupa afacerile grecilor in romania, daca ii supraimpoziteaza ei inseamna ca au ceva de ascuns ;-) eventual niste impozite.neplatite ceva.

      Nu ne toarna nici un fel de bani si bucuros m-as lipsi de fondurile europene care mai mult rau fac decat bine. Este o parere personala dar banii europeni nu au facut bine nicaieri altundeva decat in UK. Restul pur si simplu prevertesc o piata libera, creeaza nevoi nesustenabile dezvolta infrastructuri ce nu sunt necesare. Nu mai vorbim ca rezultatul final este inglodarea in datorii si secatuirea oricarui stat asazis ajutat.

      Nu sunt necesare autostrazile, canalizarile, statiile de epurare?? 

      Sustenabil este atunci cand comunitatea construieste o statie de epurare, nu cand niste scuristi pe banii altora construiesc un teren in de sport panta undeva unde nu este nici o nevoie. Nu vad cat de lenes sau imputit trebuie sa fii ca sa fie nevoie ca cineva sa iti plateasca statia de epurare sau canalizarea. Despre autostrazi in conditiile in care nu avem mai deloc, ramane intrebarea cum s-au hotarat sa finanteze autostrazi doar dupa ce au preluat toate fabricile de ciment si toate fabricile de fier. Restul comentariului precendent te rog sa il recitesti pana intelegi despre ce era vorba.

    Sunt de acord in totalitate sa sprijinim o astfel de afacere in conditii similare unei colaborari banca-client. Deci asa cum bine spune parerea de la pct. 6, oricand cu placere dar cu o colateralizare facuta de catre solicitant - UE/GR, Motivat de afacerea in cauza , clasificata cu risk ridicat, garantia sa fie un depozit cash. Dat fiind cazul - fara dobanda.

    1. Am scris: "eu nu vreau să fiu parte la acest "subsidiu" dubios".

      Este urit si cred ca, la crestini, asa ceva figureaza pe lista marilor pacate contra lui Dumnezeu.

      E urit! 

      Traim in lumea reala macar sa fim asigurati, trecand peste utopie. Opinia de la pct. 9 orict as dori sa cred ca este neadevarata, in final, se va adeveri, spre amaraciunea multora si a mea. Ar fi o minune sa nu se intample .

      Caracteristica "realitatii" lumii nu este imoralitatea, ci invers, daca nu vrem altfel.

      De acord Make, nimeni nu doreste imoralitatea ( vb de indivizi normali), dar mediul in care suferim este cel pe care il vedem. Cum sa l depasim?, tacnd?,neluind atitudine?. Poate ca da, pentru un trai ,,confortabil”. De aceea spun ca suferim, contradictia inte ce ar fi normal ( caci doar avem educatie si poate scoala) si ceea ce facem ca sa ne incadram in aceasta anormalitate. Eu ma opresc aici, nu este locul , dar mai ales timpul in care sa ne afundam in astfel de discutii. Multumesc.

    Pai nu erau cu zecile pe aici acre infierau cu indignare nemtii nenorociti care asupresc saracutii greci? Nu le plangea lumea de mila ca vezi ce rea e lumea cu leaganul civilizatiei, ca ei de fapt sunt harnici si chibzuiti, dar e lumea rea si invidioasa? Deeeci, cand e vorba de dat banuti nu mai sunteti solidari si nu mai empatizati cu vechea elada? o sa dam banii, fiti linistiti. Guvernul roman nu comenteaza ci execute, fara nici o problema, asa cum o face de 25 de ani la orice solicitare europeana sau americana. Iar daca ai intrebati, o sa spuna ca face parte din obligatiile de membru, ca ne-ar privi lumea urat, ca nu e bine sa fi ala care nu da si multe alte aberatii. Capul plecat, sabia nu-l taie, e un motto aplicat cu sfintenie de milogii, pardon politicienii romani.

    1. Pe forum ne prefacem ca inca avem demnitate insa vii tu sa dai cartile pe fata asa deodata... Ai stricat tot farmecul si te mai si inseli.... Politicienii romani sunt proactivi nu reactivi. Nu asteapta nimeni sa i se ceara ceva ca sa execute. Daca prind o bucata de fund american sau european cat de cat liber, dau deoparte pe oricine i-ar bloca si pupa preventiv. Doar nu dau din buzunarul lor. Nici acum nici cand se vor returna imprumuturile.

      Canta si ei ce stiu: Hai la joc sa te tuc in bip cu foc / Si de bine oi juca mai rau te-oi tuca / Si tot asa te voi tuca pana jocul s-o gata :)))

      Am avea niste bani in plus pe care ii bagam acum in arme si bugetul de 2% al apararii. In 2015 au fost 0.3% din PIB in plus fata de 2014. Grecii au armata, ne salveaza ei daca apare ceva.

      politicienii romani s-ar opune , dar prefera sa faca orice le cere UE, ca sa poata fura in continuare

    Ce treaba aven noi cu euro?

    Sunt tari din zona euro ce nu vor sa plateasca, including big UK, asa ca nu om fi noi cu mult mai prosti. 

    1. Big UK nu e in euro, scrie si in NOTA de la sarsitul articolului.

    Cum o veni treaba asta?

    Dupa ce vor: 

    - mari TVA la 24% 

    - taia salariile cu 25% 

    - reduce de pensii nesustenabile 

    Si DUPA ce: 

    - Romania va intra in Schengen 

    - Romania va fi tinuta in puf de UE 

    - romanii vor fi mai bogati ca grecii 

    POATE ii vom ajuta cu bani pe saracii dar harnicii greci 

    Pentru ce?Sa le mareasca pensia si salariul grecilor?Poate noi avem pensii si salarii mai mari decat a grecilor si nu stiam?

    UE inseamna in primul rind solidaritate. Daca nu se intelege acest lucru nu mai este nici un fel de UE, iar daca, fara solidaritate, totusi este, atunci in aceasta uniune cineva cistiga mereu si altcineva pierde mereu. Si nu-i bine, ba nu-i bine chiar deloc! Pentru a se intelege bine acest lucru, grecii au inceput o lupta, in care au schimbat guvern, au spus Nu la referendum, iar conducatorii greci s-au batut ca leii cu ce-i multi, care nu inteleg. Conducatorii greci au fost invinsi, dar nu infrinti, si asta pentru ca au dreptatea de partea lor, adica datoria Greciei, ca sa poata fi platita vreodata, trebuie profund restructurata.

    Cei care vor banii, acum, si in orice conditii, vor sa aiba cistig pe toata linia. In mod ticalos, vor bani de la tari de la care, analizind situatia, este jenant sa ceri. Dar ticalosii, crincen neintelegatori, o fac in numele solidaritatii.  

    Nu asa se poate construi UE. Progresul in constructia UE poate fi realizat doar pe baza principiului: beneficiile acestei constructii se impart la toti membrii ei. De beneficiul rezultat din paguba Greciei n-au beneficiat toti membri UE, ca urmare este un demers ticalos, ca in numele solidaritatii, sa-i pui sa plateasca pagubele toti membrii UE, mai ales pe aceia care n-o pot face, si daca ar face-o, fara negocieri temeinice, ar fi o actiune imorala a popoarelor respective.

    Grecia a inceput lupta pentru intelegerea de catre toti membrii UE a bazelor care pot sta la baza progresului UE. In aceasta lupta, Greciei trebuie sa i se alature toate popoarele nedreptatite de modul in care se impartirea beneficiilor acestei minunate, indraznete si de viitor constructii: Uniunea Europeana.  

    "Nu plăteşte România în sine, este vorba de bugetul UE, care participă la acest proces de sprijin", a declarat Teodorovici în cadrul unei conferinţe de presă.

    Da, UE ara, seamana si recolteaza buget, nu il ia de la Romania in sine. 

    Tot asa, Guvernul Ponta ara, seamana si recolteaza buget, nu il ia de la cetatenii in sine.

    Nu ne ajungeau prostii si hotii din guvernul nostru, ne mai trebuie si guvernul UE, cu prostii si hotii din strainatate, ca sa globalizam prostia si hotia, intr-o singura coordonare. 

    Armatorii greci despre care se spune ca detin cea mai mare flota comerciala din lume, si averea lor impreuna este de aprox. 200 de mdr. de euro, nu doresc sa auda nici macar de marirea taxelor ceruta de domnii cu gulere albe de la Bruxelles, cat despre ajutorarea propriei tari nici vorba. Atunci intreb si eu de ce amaratii Europei trebuie sa platesca bunastarea grecilor ? Daca bogatii din Grecia i-si ascund averile prin bancile straine, de ce macar din patriotism pentru tara lor nu incearca sa ajute?

    Trebuie CE sa ne spuna ca trebuie sa intoarcem buzunarele pe dos si sa-i sustinem pe greci. Noi nu avem bani pentru autostrada Comarnic Brasov, care costa cam tot atat, cat ne cere dl. Jean- Claude Juncker daramite sa ii mai scotem din groapa si pe greci. Aleluia!  

    Make, nu exista un Ministru de Finanţe Publice, ci un ministru al Finantelor Publice.

    Capisci? 

    Dle Goldstein ar fi imperios necesar un punct de vedere al dv-instinctual macar!-in legatura cu o alta traznaie de azi:her Werner,nu si nu!o fi gura lui dar vorbele.in romaneste!-parca sant ale altora!

    1. Trece-l prin poarta politiei de la aeroport; nu-mi poti cere sa intuiesc ce se ascunde in vid.

    Cine te-a parlit Make? 

    Cred ca-i exact invers, mai intai ca nu poti; si tot in primul rand, de vina este Sima, nu Grecia. 

    1. si Fink un Sima mondial. Any questions:-)

      Vad ca s-a pornit masina...

      La punctul 16. unul ma face tare de cap, desi habar n-am sa fi zis ce zice el c-am zis; oi fi zis, dar nu-mi amintesc, eu unul nu folosesc expresia. 

      Altul, la 18., ma intreaba enigmatic "cine m-a pirlit"; ma gindeam ca-mi cere lista, dar, la 19., este tot el cel care raspunde, ca Sima si astfel ma scoate din incurcatura. 

      Domnu'de la 18. si 19., intreaba-l pe Sima, te rog, nu cine l-a pirlit, dar ce copita l-a pleznit de la presedintia Sibex, de s-a trezit, brusc, pribeag?

      Banuiesc ca esti tot "Simandicosul"", asa ca-ti voi cenzura si IP-ul asta, ca sa mai trimiti mesaje doar cind esti in vizita la altii. 

      Ah, scuze, si la 16. esti tot tu, cel de la 18. si 19. si acum realizez ca esti insusi Sima.

      Buna Cristi!

      Cancer mult, nu-i asa?! 

      Dar iritarea ciocoflenderilor este semnul că un lucru a fost bine făcut.

    Cand au vazut organismele europene si FMI ca 70% dintre romani s-au dat solidari cu grecii in refuzul platii datoriilor si-au spus: v-am prins, sunteti ai nostri, la plata cu voi. Asa ca pregatiti banii pentru greci! De parca nu ne-ar fi ajuns plata datoriilor noastre, plata dijmelor catre tarile europene si platile pe care si le fac hotii de la noi.

    1. 70% dintre romani au avut flerul sa aprobe intentia grecilor sa iasa din zona euro, ca sa nu le plateasca datoriile acum, cand raman in zona euro.

      au intrebat numai daca vor implementarea planului de reforma. Este foarte frumos pentru faptul ca acum se intelege cat de ilogic este ca noi nu vrem in Euro si grecii nu vor sa iasa :) Oricum domnul Treichl este doar vicepresedinte, domnul Roiss este doar consilier si domnul Mobius isi face retragerea spre pensie. Sa vedem ce zice domnul Isarescu. Oare dansul nu ar trebui sa ingrijeasca mai mult de mustaria dansului? Intreb si eu ca imbeciluuuuu:)

      Ba da, toti grecii au priceput asta, numai Tsipras si cu tine, nu.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb