Mai multe fonduri ale Franklin Templeton au vândut acţiuni OMV Petrom de 19,6 milioane lei

S.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 decembrie 2015

Mai multe fonduri ale Franklin Templeton au vândut acţiuni OMV Petrom de 19,6 milioane lei

Mai multe fonduri ale Franklin Templeton au vândut ieri acţiuni la OMV Petrom (SNP) în valoare de 19,6 milioane lei (4,3 milioane euro), în timp ce fondul suveran al Norvegiei a vândut titluri de 1,3 milioane lei (287.600 euro), potrivit unor raportări publicate astăzi pe site-ul BVB.

Astfel, Templeton GL INV TR-Templeton Frontier Market Fund a vândut acţiuni OMV Petrom de 18,16 milioane de lei, Templeton Frontier Markets Fund două participaţii totalizând 970.000 de lei, Templeton Frontier Markets Equity Master Fund două pachete, cu o valoare cumulată de 216.000 lei, iar TGIT Templeton Frontier Markets Fund o deţinere de 290.900 lei.

De asemenea, fondul suveran al Norvegiei a vândut, printr-o singură tranzacţie, un pachet de 1,28 milioane de lei şi un al doilea de 20.800 lei.

Cinci dintre aceste transferuri au avut loc la cotaţia de 0,3 lei/titlu, în scădere cu 0,5% faţă de închiderea de 0,3015 lei/titlu de luni, iar alte trei la preţul de 0,302 lei/titlu.

Pe BVB, au avut loc ieri şapte tranzacţii "deal" cu acţiuni SNP, la preţul de 0,3 lei/unitate, valoarea totală a pachetelor transferate fiind de 21,67 milioane de lei. Pe piaţa "regular" au avut loc schimburi de doar 1,3 milioane de lei.

Franklin Templeton este administratorul Fondului Proprietatea (FP), din 2010, iar la sfârşitul lunii octombrie a primit un nou mandat de doi ani, care va începe cu data de 1 aprilie.

FP are o participaţie de 19% la OMV Petrom.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. de la norvegieni si templisti. Este cel mai bun Moment sa cumpere actiuni Petrom. Cu pierderi de 920 milioane Euro in 2014 OMV AG a distribuit dividende de 407,milioane transferand din rezerve 1400 milioane Euro. La nivel de concern OMV a casigat mai Putin decat concernul Petrom. Cum are in continuare Moody si Fitch curajul pentru rasemenea ratinguri cum le gasiti pe pagina omv.com este o intrebare la care inca cele doua agentii nu au vrut sa raspunda. Deci in afara de participatia Petrom ce poate fi interesant pentru assetswapul cu Gazprom;-)

    1. FP va vinde cit de curind un pachet snp,asa ca o sa le cumpere inapoi pe la 0,2500 sau poate mai jos!!

      deoarece raportul financiar pe 2015 va dezvalui ca singurul centru de profit este Petrom. Cei care au avut rabdare sa rasfoiasca raportul OMV individual conform UGB (codul comercial austriac) puteau observa ca rezultatul financiar este descris fara a lua in considerare Petrom :-) Statul ar trebui in momentul actual sa cumpere pana la o participatie de 25%. Oricum OMV nu a avut probleme din cauza pretului redus la petrol ci din cauza cumparaturilor din Turcia si Norvegia pentru care sunt obligati sa amortizeze extraordinar de nivelul miliardelor(2014 in Turcia 1 miliard)

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb