Mai multe zboruri spre Israel în sezonul de toamnă - iarnă

F.D.
Companii / 14 octombrie 2022

Mai multe zboruri spre Israel în sezonul de toamnă - iarnă

Aproximativ 30.000 de români au călătorit în Israel începând cu luna Mai 2022, când toate restricţiile de călătorie asociate pandemiei au fost ridicate, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, turiştii români se află acum pe locul 8 în topul naţionalităţilor care călătoresc în Ţara Sfântă la nivel mondial şi pe locul 5 la nivel European. Principala perioadă turistică preferată de vizitatorii Israelului debutează oficial la începutul lunii septembrie şi continuă până spre finalul lunii iunie, astfel că autorităţile de la Ierusalim se aşteaptă la creşteri semnificative în ceea ce priveşte numărul de turişti români care vor călători spre Israel în perioada următoare.

Anularea zborurilor Blue Air a crescut cererea şi presiunea pe celelalte companii aeriene

În contextul unui sezon turistic plin şi al unor zboruri cu o rată de ocupare de peste 70%, anularea curselor Blue Air a pus o mare presiune pe întreaga industrie a turismului din România. În cazul legăturilor dintre aeroporturile din România şi aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, această nevoie suplimentară de locuri în aeronavele ce operează cursele între Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv va fi preluată parţial prin creşterea numărului de zboruri operate de Wizz Air, prin introducerea zborurilor Ryanair începând cu luna Noiembrie şi prin curse suplimentare operate ocazional de El Al şi Tarom.

Peste 40 de zboruri săptămânale leagă România de Israel

În acest moment companiile care operează zboruri între aeroportul Internaţional Henri Coandă şi aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv sunt Tarom, El Al, Wizz Air, HiSky, Ryanair (începând cu luna noiembrie) şi Blue Bird Airways. În fiecare săptămână, peste 40 de zboruri decolează de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă spre Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Preţurile încep de la 100 euro / bilet şi zborul durează aproximativ 2,5 ore, fiind unul dintre cele mai scurte zboruri către Orientul Mijlociu, arată sursa citată.

Wizz Air zboară către Tel Aviv din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi. Din Bucureşti are 16 zboruri, frecvenţă crescută cu patru zboruri, de la 12 zboruri în trecut. Din Cluj are trei zboruri săptămânale de pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu", frecvenţă crescută de la două zboruri pe săptămână. Tarom are 6 zboruri săptămânale din Bucureşti, El Al are 10 zboruri săptămânale din Bucureşti, HiSky 5 zboruri săptămânale din Bucureşti, iar Blue Bird Airways operează 3 zboruri săptămânale din Bucureşti.

Israel - o ţară a diversităţii, ideal de vizitat în sezonul toamnă-iarnă

Israel este o ţară compactă, ceea ce înseamnă că este foarte uşor de explorat. Ierusalimul este bogat în istorie şi găzduieşte trei religii diferite, aspect care se reflectă în arhitectura sa. Oraşul Sfânt este adesea o destinaţie de vacanţă care inspiră şi, dincolo de centrele urbane, vizitatorii vor găsi şi plaje, deşerturi şi rezervaţii naturale. Şi toate acestea fără a menţiona delicioasa gastronomie reprezentată de falafel, baba ganoush şi shakshouka.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb