Mai mulţi parlamentari au formulat ameninţări la adresa IPP

CĂTĂLIN OPREA
Ziarul BURSA #Politică / 16 august 2005

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a făcut public faptul că o serie de parlamentari au adus ameninţări la adresa sa în urma Raportului privind cheltuielile deputaţilor în perioada 2001-2004, raport pe care Institutul l-a dat publicităţii în data de 25 iulie anul acesta. La baza datelor furnizate în Raport au stat exclusiv informaţiile primite în scris de la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor prin intermediul Biroului de Relaţii cu Societatea Civilă. Deşi aceste informaţii, în mod normal, sînt disponibile la cerere tuturor părţilor interesate, IPP a fost nevoit să acţioneze în instanţă Camera Deputaţilor, obţinînd datele solicitate doar printr-o hotărîre definitivă, la capătul unui proces de peste un an de zile. De subliniat însă că procesul de prelucrare a datelor astfel obţinute a fost unul laborios şi de durată (4 luni de zile), deoarece toate informaţiile au fost furnizate pe suport de hîrtie.

La două săptămîni de la publicarea Raportului, o serie de lideri politici aleşi au devenit din ce în ce mai agresivi, IPP ajungînd astfel la concluzia că politicienii, odată aleşi, nu au conştiinţa că trebuie să dea seamă în faţa celor care i-au ales. Astfel, Secretarul General al Camerei Deputaţilor, Mihai Unghianu şi deputatul PSD Constantin Miţă au acuzat Institutul că le-au deteriorat imaginea şi, pe cale de consecinţă, au formulat ameninţări la adresa unor membri ai IPP.

Violeta Bau, Directorul IPP, a declarat pentru ziarul "BURSA" că de la lansarea Raportului privind cheltuielile deputaţilor în perioada 2001-2004, au fost aduse acuzaţii şi chiar ameninţări făţişe membrilor IPP prin formule de genul: "Atîta vreme cît nu vă temperaţi activitatea, relaţia Institutului cu Parlamentul va avea de suferit şi...cine ştie...". De asemenea, Violeta Bau ne-a spus că, în general, politicienii se apără atacînd în mod murdar ONG-urile, încercînd astfel să acopere probleme grave de management şi că, odată ajunşi la putere, majoritatea oamenilor politici se poartă de parcă ar face un favor pentru ca informaţiile de avere să ajungă la cunoştiinţa societăţii civile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb