MAI:  Peste 500 de persoane au fost evacuate

A.M.
Miscellanea / 30 iunie 2018

(sursa foto: Twitter)

(sursa foto: Twitter)

Peste 500 de persoane, dintre care 430 din comuna Fărcaşa din judeţul Neamţ, au fost evacuate din locuinţe din cauza viiturilor. Conform Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt afectate de inundaţii 72 de localităţi din 16 judeţe, unde în sprijinul oamenilor intervin aproximativ 20.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi, relatează News.ro.

Începând din această dimineaţă, personalul Ministerului Afacerilor Interne acţionează în 72 de localităţi din 16 judeţe afectate de inundaţii, Alba, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman şi Vrancea.

În judeţul Bacău sunt evacuate 19 persoane din localităţile Sănduleni, Oneşti, Moineşti şi Târgu Ogna, iar în judeţul Neamţ au fost evacuate preventiv trei persoane din localitatea Borca. În comuna Gârcina o persoană a fost surprinsă de viitură şi se desfăşoară operaţiuni de căutare şi salvare.

Sâmbătă, au fost emise patru atenţionări de fenomene meteorologice periculoase imediate tip cod galben care au vizat averse de ploaie, şi grindină pentru şase judeţe, Constanţa, Caraş-Severin, Dolj, Hunedoara, Mehedinţi şi Tulcea şi două avertizări de fenomene hidrologice periculoase imediate cod roşu care vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pentru râuri din cinci judeţe, Braşov, Bacău, Covasna, Harghita şi Neamţ.

Potrivit Ministerului de Interne, de aproximativ 80 de ore se acţionează cu toate forţele şi mijloacele necesare în zonele afectate de inundaţii, iar la acest moment sunt în teren aproximativ 20.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi.

Situaţia la nivel naţional este în continuare monitorizată prin Centrul Naţional de Conducere Integrată care funcţionează la nivelul MAI pentru ca intervenţiile în teren să se desfăşoare în condiţii optime din punct de vedere al resurselor alocate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb