MÂINE Noua conducere a PNL se reuneşte în şedinţa BEX

G.B
Politică / 27 septembrie 2021

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Noua conducere a PNL se reuneşte mâine în prima şedinţa a Biroului Executiv. Liberalii vor discuta strategia pentru următoarea perioadă, ce vor face cu şefia Camerei Deputaţilor dar şi cu funcţiile deţinute de oamenii lui Ludovic Orban. Florin Cîţu intenţionează să-i demită din aparatul guvernamental pe toţi oamenii fostului preşedinte de partid, potrivit HotNews.

Primul pe lista este actualul ministru al Agriculturii, Adrian Oros. Acesta a susţinut candidatura lui Ludovic Orban la şefia partidului. Oros a candidat la congresul PNL pentru funcţia de vicepreşedinte regional din partea echipei Orban dar şi-a retras candidatura după ce acesta a pierdut preşedinţia PNL.

Locul acestuia va fi luat de Daniel Constantin, menţionează aceleaşi surse. Constantin a mai fost ministrul Agriculturii şi vicepremier din partea PC în 2012 în alianţa cu PSD, UNPR şi UDMR.

De asemenea oamenii susţinuţi de organizaţiile fidel lui Orban în instituţiile de stat, agenţii, consilii de administraţie urmează să fie înlocuiţi din funcţii.

Partidul Naţional Liberal este, de astăzi, un partid unit, a declarat, sâmbătă, premierul Florin Cîţu, după ce a câştigat funcţia de preşedinte al PNL.

"Acest vot mă onorează şi mă responsabilizează. În acelaşi timp, trebuie să fiu sincer şi să vă spun că alegerea dumneavoastră nu mă surprinde pentru că am spus din primul moment că echipa câştigătoare este singura soluţie pentru PNL. Vă promit că voi fi preşedintele tuturor liberalilor, indiferent pe cine aţi votat astăzi. De astăzi, suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic - PSD. Să ştiţi că aceasta nu a fost doar o campanie, a fost o mişcare, este o mişcare care începe cu PNL, o mişcare care va schimba România în bine. Mulţumesc tuturor şi împreună construim România liberală", a fost mesajul dat de noul preşedinte PNL, după anunţarea rezultatului.

Totodată, la finalul congresului, Florin Cîţu, a declarat că îi va cere lui Ludovic Orban să clarifice ce a vrut să spună când a afirmat că între el şi preşedintele Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat.

"Am văzut aseară o declaraţie a lui Ludovic Orban la plecare, sper că era la supărare.Pe mine m-au votat liberalii, majoritate covârşitoare, şi pentru parteneriatul cu Klaus Iohannis. Aşa că, în primul BEX, îi voi cere lui Ludovic Orban să-şi clarifice poziţia. Cred că a fost spusă la supărare, pentru că planurile noastre de viitor sunt strâns legate de parteneriatul cu Klaus Iohannis.Dacă nu-şi clarifică poziţia, o clarificăm noi pentru el", a afirmat premierul.

Biroul Executiv al PNL se va reuni mâine, 28 septembrie, începând cu ora 15:00 la sala grupului PNL din Camera Deputaţilor. Este prima şedinţă a noii conduceri a PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb