Romantismul natural, spectacolul făcut de natură şi minunile realizate de oameni de-a lungul a mii de ani, multe din ele aflate în patrimoniul mondial UNESCO, fac din Malta o destinaţie de neratat, în care trebuie să ajungi cel puţin o dată în viaţă.
O vacanţă aici începe de la 299 de euro/ persoană, pentru 7 nopţi de cazare în cameră dublă, cu demipensiune, transport cu avionul şi bagaj de cală.
Cea mai bună introducere în atmosfera Maltei este un tur al Capitalei Valletta.
Mark Neville Farrugia, directorul Malta Travel şi al platformei www.malta.ro, susţine: "Excursia noastră în Capitala Valletta invită călătorul la descoperirea celui mai important simbol de pe harta arhipelagului maltez. Cu o vechime de peste 450 de ani, oraşul poartă numele celui care a salvat Europa creştină în marele asediu din 1565, Jean de la Vallette".
Cea mai fortificată capitală din lume şi cuibul Cavalerilor Ioaniţi, Valletta adăposteşte astăzi peste 30 de biserici, peste 300 de monumente, străzi romantice înguste, bulevarde cu vitrine elegante sau restaurante mici şi cochete.
Turul pietonal pe care îl include vizitarea muzeului în aer liber reprezentat de întreaga Valletta, pune în lumină obiectivele de maximă importanţă, dar şi detaliile care de obicei rămân ascunse vizitatorilor.
"Pe lista locurilor de văzut se află, spre exemplu, Co-Catedrala Sf. Ioan Botezătorul, care este printre cele mai decorate biserici din Europa şi care adăposteşte cea mai importantă pânză din secolul XVII: Decapitarea, opera lui Caravaggio. Prin prisma explicaţiilor complexe oferite de ghizii noştri, turiştii vor putea descoperi şi alte lăcaşe de cult, bastioane şi metereze, piaţete, grădini, alei, iar la final se vor putea bucura de timp liber pentru cumpărături, terase ori restaurante", mai spune reprezentantul Malta Travel.
O plimbare şi o cină în satul pescăresc Marsaxlokk sunt alte două obiective malteze care nu trebuie ratate.
"În această excursie le oferim turiştilor clipe de relaxare şi o perspectivă generală asupra insulei, prin traversarea teritoriului de la nord, la sud. Călătoria nu este una maraton, ci este una presărată cu opriri pentru fotografii, una la Popeye Village, platoul de filmare unde a fost realizat musicalul «Popeye», în 1980, iar o alta pe cea mai frumoasă plajă naturală din Malta, Golden Bay", explică Mark Neville Farrugia.
Portul, plin de bărci colorate, decorate cu însemne păgâne şi simboluri creştine, oferă o atmosferă deosebită, împletind farmecul trecutului şi al tradiţiei, cu aromele mediteraneene ale bucătăriei malteze.
Turul Maltei pe mare este, de asemenea, o excursie relaxantă care vă va dezvălui frumuseţea falezelor, grotelor şi porturilor malteze. În timpul croazierei din jurul Maltei veţi avea parte de un prânz all inclusive la bordul navei, în timp ce vasul va fi ancorat într-unul din cele mai frumoase locuri din Malta: Laguna Albastră din insula Comino.
Aici turiştii pot înota în cea mai cristalină apă a Mediteranei şi se vor bucura de aproximativ 2 ore de soare. Mai mult decât atât, pe insula aproape nelocuită se poate face şi o plimbare relaxantă, în timpul liber anunţat de ghizi la coborârea de pe vas.
Aflată la 30 de minute de mers cu vaporul faţă de insula principală, Insula Gozo este un loc cu altă personalitate, care prezintă diferenţe marcante faţă de ce puteţi descoperi în Malta. "Sora mai mică" a Maltei dispune de un patrimoniu turistic natural, bogat şi diversificat, este mai pitorească, iar gozitanii se ocupă mai puţin cu turismul şi mai mult cu pescuitul.
"După ce traversăm cu feribotul, însoţiţi de ghizii noştri de limbă română, vizităm Victoria, capitala insulei şi Citadela, cetatea medievală. Mergem apoi la biserica făcătoare de minuni Ta' Pinu, locul vindecărilor inexplicabile şi poposim în golful Dwejra, lângă Marea Interioară şi Stânca Ciupercilor; savurăm spectacolul pe care îl face marea la întâlnirea cu stâncile sau se poate opta pentru o plimbare superbă cu barca. Urmează Fontana, satul spălătoreselor, unde turiştii au ocazia să deguste bunătăţile gozitane şi să cumpere suveniruri tradiţionale, iar în final îi aşteaptă Xlendi, golful nimfelor, unde la malul mării vor fi serviţi cu masa de prânz", detaliază reprezentantul malta.ro.
Mdina, cetatea care a fost locuită de fenicieni în urmă cu peste 2.700 de ani, se află în cel mai înalt punct al insulei Malta. În timpul stăpânirii romane a fost construit în interiorul ei Palatul guvernatorului şi se spune că tot aici a locuit şi Sfântul Pavel, după naufragiul său pe insulă. Nici până acum "oraşul tăcut", cum i se spune acestei cetăţi de vis, nu şi-a pierdut farmecul, ci chiar a devenit unul dintre cele mai importante obiective turistice, atrăgând mii de turişti. Iar petele de culoare pe care le reprezintă micile balcoane din lemn, obloanele colorate sau florile căţărătoare devenite emblematice pentru oraş, nu fac decât să-l desăvârşească.
Arhipelagul maltez a fost colonizat de către fenicieni în sec. X-VIII Î.Hr., iar în sec. V-III a intrat sub stăpânirea cartaginezilor, pentru ca mai apoi să fie cucerit de către romani.
Singura zonă împădurită din Malta, se află la sud de Rabat. Mica pădure Buskett, îşi trage numele din italiană ,,boschetto", care înseamnă ,,pădurice". Zona este plină de plante aromatice, lămâi şi portocali, dar şi de pini şi cedri.
Dingli Cliffs, o faleză cu pantă de 260 de metri, extrem de abruptă, din satul Dingli este ca un magnet pentru amatorii de adrenalină.
1. Sigur
(mesaj trimis de Da în data de 14.02.2020, 15:42)
Acum ati bagat editorialul cand jumate din politisti din Malta sunt anchetati :))