Managementul deşeurilor în portul Constanţa - în faza de evaluare a ofertelor

Dan Nedelcu
Ziarul BURSA #Companii #Mediu / 2 februarie 2004

Compania naţională "Administraţia Porturilor Maritime" derulează în prezent setul de licitaţii pentru componenta de mediu din cadrul Proiectului de mediu şi infrastructură în portul Constanţa. Potrivit reprezentanţilor portului, în cadrul proiectului respectiv a fost deja finalizată şi pusă în func-ţiune componenta de infrastructură. În ceea ce priveşte componenta de mediu, valoarea estimată a investiţiilor prevăzute pentru aceasta este de 16,562 milioane de euro, din care Banca Europeană de Investiţii urmează să acopere aproximativ 5,5 milioane euro. Lucrările şi achiziţiile prevăzute pentru finalizarea proiectului "Managementul deşeurilor în portul Constanţa" sînt preconizate a fi realizate în perioada 2004 - 2005.

Componenta de mediu are drept scop îmbunătăţirea managementului deşeurilor în conformitate cu legislaţia internaţională şi este alcătuită din patru obiective: incinerator, rampă ecologică, staţie de tratare a apelor uzate şi navă de colectare reziduuri. Studiul de fezabilitate a fost întocmit de firma olandeză "Iwaco" (preluată ulterior de "Royal Haskoning" Olanda), în colaborare cu IPTANA Bucureşti. Acest pro-iect vizează alinierea la obligaţiile stabilite de Convenţia Internaţională pentru prevenirea poluării mediului marin de către nave şi respectarea legis-laţiei referitoare la protecţia mediului, prin crearea unui cadru de lucru eficient pentru activităţile de colectare, tratare, stocare şi depozitare a deşeurilor marine şi portuare.

Consultantul general al pro-iectului, consorţiul "JV Oscar von Miller - ECH - ICCPET - GkW", a întocmit documentaţia tehnică necesară şi cea de licitaţie, acesta din urmă fiind deja aprobat de Banca Europeană de Investiţii pentru finanţarea celor patru obiective ale investiţiei.

În momentul de faţă se află în curs de evaluare ofertele primite pentru achiziţionarea navei de colectare reziduuri, iar pentru staţia de tratare ape uzate şi realizarea incineratorului se evaluează ofertele depuse în faza licitaţiei de precalificare. În ceea ce priveşte construcţia rampei ecologice a fost publicat deja anunţul de licitaţie, deschiderea ofertelor urmînd să se facă în data de 23 februarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb