The Gallup Organization şi editura All au lansat ieri, la Librăria Cărtureşti, volumul "Manager contra curentului", semnat de Curt Coffman şi Marcus Buckingham.
Matei Bălăiţă, vicepreşedinte The Gallup Organization Ro-mânia, a declarat: "În această carte, Curt Coffman şi Marcus Buckingham folosesc rezultatele unui masiv studiu Gallup pentru a demonstra că cei mai străluciţi manageri sfidează înţelepciunea convenţională atunci cînd clădesc performanţa de talie mondială. Iată cea mai eficientă soluţie cost/beneficii pentru managerul român, aflat în cursa contra cronometru pentru creşterea competitivităţii organizaţiei pe care o conduce la nivelul Uniunii Europene".
Susţinut de o cantitate uriaşă de informaţii adunate în urma a peste 80.000 de interviuri cu manageri din cam toate sectoarele industriale, autorii studiului, definesc cei patru piloni de excelenţă în management: identificarea în cadrul organizaţiei a rolului potrivit fiecărui angajat, concentrarea atenţiei pe punctele forte sau talentul fie-cărui angajat, definirea ţintelor de performanţă a fiecărei poziţii într-un mod relevant pentru creşterea durabilă a organizaţiei şi recrutarea personalului în primul rînd pe criteriul talentului şi apoi al abilităţilor şi competenţelor profesionale.
Managerul este şi trebuie să fie responsabil în exclusivitate de orientarea oamenilor către perfomanţă. În condiţiile în care competiţia pentru identificarea şi retenţia celor mai productivi angajaţi a crescut dramatic în ultimele două decade, măsuri clasice precum creşterile de salariu, pachetele de beneficii, promovările sau sesiunile de training îşi ratează de cele mai multe ori scopul. Managerul care intră în contact direct cu clienţii rămîne cheia pentru atragerea şi retenţia celor mai productivi angajaţi.