MANAGERUL SPITALULUI JUDEŢEAN BISTRIŢA: ''La ATI, rata de supravieţuire a pacienţilor cu COVID-19 este mică''

G.U.
Miscellanea / 28 august 2020

''La ATI, rata de supravieţuire a pacienţilor cu COVID-19 este mică''

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa, Gabriel Lazany, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că rata de supravieţuire în rândul pacienţilor cu COVID-19 care ajung la Terapie Intensivă este mică, un motiv fiind acela că persoanele se prezintă în stare foarte gravă la spital, potrivit Agerpres.

"Multe dintre cazuri, când ajung, ajung în stare foarte, foarte gravă. (...) Rata de supravieţuire, cel puţin la noi, la Bistriţa, este mică, pacienţii au ajuns în stare foarte gravă. La un moment dat, am primit un raport din partea medicului-şef, la ATI aveam o rată de mortalitate de 66% la pacienţii internaţi. Acesta este marele risc, lumea trebuie să conştientizeze: dacă prinzi o formă medie sau uşoară, nu ai nicio problemă; Doamne fereşte să ajungi în Terapia Intensivă. Dacă la început erau în Terapie Intensivă pacienţi cu tot felul de comorbidităţi, în momentul de faţă sunt pacienţi care nu au alte boli", a spus Lazany.

În ultima săptămână, în spitalul din Bistriţa au decedat şapte pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, dintre care trei nu aveau comorbidităţi cunoscute, iar la mijlocul acestei luni s-a înregistrat şi recordul de pacienţi internaţi la Terapie Intensivă, secţia COVID - 11 confirmaţi şi un suspect, în condiţiile în care numărul total de paturi alocat acestora este de 13.

Managerul Gabriel Lazany consideră că ar trebui regândit modul de îngrijire a pacienţilor cu COVID-19 şi trecerea la un sistem modular, cu saloane individuale.

"Este un virus care se transmite foarte uşor şi în permanenţă am zis că trebuie să regândim modul de îngrijire a acestor pacienţi. Trebuie să ne gândim la un sistem modular, cu saloane individuale, pentru că doar aşa îl poţi gestiona corespunzător. Pe sistemul actual de sănătate, care e în toată România - saloane de patru, cinci, şase, mai sunt spitale cu opt, zece pacienţi într-un salon, nu poţi gestiona astfel de cazuri", este de părere Lazany.

La această dată, în spitalul din Bistriţa sunt internate 58 de persoane cu COVID-19, dintre care şase sunt la Terapie Intensivă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb