Mandatul lui Adrian Tănase ca director al BVB a fost prelungit, până la finele lui 2022

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 22 noiembrie 2021

Mandatul lui Adrian Tănase ca director al BVB a fost prelungit, până la finele lui 2022

Actualul mandat al directorului bursei noastre expiră în data de 23 ianuarie a anului viitor

Consiliul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) i-a prelungit lui Adrian Tănase mandatul de director general până la finele anului următor, conform unui comunicat al operatorului pieţei noastre de capital postat, astăzi, pe propriul site.

Prelungirea vine în condiţiile în care, mandatul de patru ani a lui Adrian Tănase urmează să expire la data de 23 ianuarie 2022. Actualul director al BVB fusese avizat în funcţie de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în data de 23 ianuarie 2018.

"Prelungirea mandatului directorului general intră în vigoare la data la care aceasta este aprobată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare aplicabile", se arată în comunicatul de astăzi al BVB.

Decizia board-ului de a-i prelungi cu un an mandatul lui Adrian Tănase a fost luată în şedinţa de la finele săptămânii trecute.

Conform unor surse apropiate situaţiei, discuţiile administratorilor BVB privind prelungirea mandatului lui Tănase s-au purtat în jurul Contrapărţii Centrale (CCP), probabil cel mai important proiect al mandatului actualului director la bursei nostre. Faţă de estimările iniţiale, proiectul CCP are o anumită întârziere, inclusiv din cauze independente de conducerea executivă a BVB. Contrapartea Centrală ar trebui să devină funcţională până la finalul anului viitor, adică exact până când board-ul BVB i-a prelungit mandatul lui Adrian Tănase.

Pentru primele nouă luni ale acestui an, Grupul Bursa de Valori Bucureşti a raportat un profit net de 3,83 milioane de lei, în scădere cu 52% faţă de cel din intervalul ianuarie - septembrie 2020, în timp ce veniturile operaţionale s-au ridicat la 32,68 milioane de lei, în creştere cu 3%. Pe de altă parte, cheltuielile operaţionale consolidate s-au ridicat la 31 milioane de lei, în creştere cu 27% faţă de cele din primele nouă luni ale anului trecut, pe fondul cheltuielilor generate de activitatea Contrapărţii Centrale şi al unui nivel mai ridicat al cheltuielilor cu serviciile prestate de terţi, rezultat al noilor proiecte derulate la nivelul Grupului.

Evaluarea bursieră a operatorului pieţei noastre de capital se ridică la 202,8 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Să vedeți ce SOP va urma! Va include și câștiguri viitoare!

    1. bine punctat

    ...

    cred ca pentru rezultate deosebite! Comentariu eliminat conform regulamentului

    a intrat la BVB cind pretul actiunii era 28 lei, azi e la 25 lei si performeaza. Comentariu eliminat conform regulamentului

    1. Asta pe timpuri bune pentru bursă! La prima zdruncinatura zdravănă pe internațional, va ajunge si rămâne pe la 12-13 lei !

    Apare evident ca nivelul lui maxim de competenta este gestionarea portofoliului pe la fonduri,unde a dovedit lucruri bune dar in cadrul strict in care ai voie acolo sa iei decizii.

    Cand a venit vorba despre management activ,inovativ s-a plafonat rapid. 

    Important pentru el ca specialist e sa termine urgent mandatul si sa mearga inapoi la ce a aratat ca se pricepe.

    Cat despre BVB probabil o sa vina Hanga-asta n-a dovedit nimic nicaieri in afara de cum sa-i shunteze pe altii ca sa le ia locul(fix ce face azi).Structura actionariatului BVB,a administratorilor nu dau nicio sansa pentru o dezvoltare frumoasa.Nu poti cu detinatori care tot timpul jumulesc companiile administrate sa faci altfel fiindca astia trebuie sa demonstreze ca'peste tot e la fel,asta e standardul'.Niveleaza totul in jos,la nivelul lor,sa nu se vada ca sunt zero barat si doar capusheaza. 

    1. De ce nu s-a supus in AGA ???? Nu avea competente ????

      Cum e posibil zero sa voteze tot zero ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4922
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2248
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8431
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.3531

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb