Manifestant mascat rănit prin împuşcare cu gloanţe reale la Hong Kong

D.F.
Internaţional / 11 noiembrie 2019

Manifestant mascat rănit prin împuşcare cu gloanţe reale la Hong Kong

Un poliţist a tras, luni dimineaţa, asupra unui manifestant mascat, pe care l-a rănit la nivelul abdomenului în timp ce megalopolisul era paralizat de operaţiuni de blocare de foarte mare amploare ale mişcării în favoarea democraţiei, relatează AFP.

Acest tir - care a fost filmat şi transmis în direct pe Facebook - ilustrează din nou degradarea situaţiei în fosta colonie britanică, aflată de cinci luni în cea mai gravă criză politică cu care se confruntă de când a fost retrocedată Chinei în 1997.

În imagini apare un poliţist care încearcă să imobilizeze o persoană cu o bluză albă, în cartierul Sai Wan Ho, în nord-estul Insulei Hong Kong, într-o intersecţie blocată de manifestanţi.

Alt bărbat mascat, îmbrăcat în negru, se apropie, iar poliţistul îl împuşcă. Persoane se precipită asupra poliţistului, iar apoi se îndepărtează. Bărbatul căzut la pământ se aşează ţinându-se de abdomen, încearcă să se ridice, după care este imobilizat la pământ de către poliţist.

Alte două focuri de armă răsună. Alături de ei, alt poliţist imobilizează la sol alt manifestat în negru. Cei doi au fost arestaţi.

O sursă din cadrul poliţiei a confirmat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, că trei tiruri cu gloanţe reale au fost efectuate şi că o persoană a fost atinsă, la Sai Wan Ho.O fotografie realizată de publicaţia Cupid News îi surprinde pe cei doi manifestanţi la pământ, unul în apropiera unei dâre de sânge.

Surse au precizat că trei persane au fost spitalizate, între care una rănită prin împuşcare.

În pofida manifestaţiilor şi acţiunilor cvasicotidiene, din iunie, tot mai violente, Executivul local şi Guvernul chinez au refuzat să facă orice concesie manifestanţilor, care cer reforme democratice şi o anchetă cu privire la comportamentul poliţiei.

Tensiunile au crescut şi mai mult după decesul, vineri, al unui bărbat în vârstă de 22 de ani, Alex Chow, căzut cu cinci zile mai înainte dintr-o parcare etajată, în timpul unor confruntări, în cartierul Tseung Kwan O, în est. Circumstanţele acestei căderi rămân obscure, însă el este primul student care moare de la începutul manifestaţiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb