MAP: "Solicitările pentru lemnul de foc vor fi făcute, în scris, către unitatea administrativ-teritorială"

Mina Irina
Politică / 28 iulie 2017

"Solicitările pentru lemnul de foc vor fi făcute, în scris, către unitatea administrativ-teritorială"

Solicitările pentru lemnul de foc şi de lucru pentru populaţie vor fi făcute, în scris, către unitatea administrativ-teritorială, care le centralizează şi transmite necesarul de lemn către ocolul silvic de stat şi/sau ocolul silvic de regim care administrează fond forestier proprietate publică a unităţii administrative-teritoriale, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apelor şi Pădurilor (MAP) trimis Redacţiei.

Provenienţa lemnului este din fondul forestier proprietate publică a statului sau a unităţilor administrativ teritoriale, iar beneficiarii sunt populaţia şi unităţile de interes local, finanţate integral sau parţial de la bugetul de stat sau bugetul local, care nu desfăşoară activitate economică în sensul reglementărilor comunitare în domeniul ajutorului de stat.

În document se arată: "Autorităţile locale vor comunica potenţialilor beneficiari posibilitatea de cumpărare de lemn de lucru şi de lemn pentru încălzirea locuinţelor, de la ocolul silvic de stat şi/sau de ocolul de regim care administrează fond forestier proprietate publică a unităţii administrative-teritoriale".

Procedura de alocare a lemnului de foc şi de lucru pentru populaţie a fost discutată vineri de reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor şi cei ai Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul unei videoconferinţe.

La eveniment au participat Istrate Şteţco, secretar de stat MAP, Dănuţ Iacob, director Direcţia Politici şi Strategii în Silvicultură MAP, iar din partea Ministerului Afacerilor Interne, Mihai Dan Chirică - secretar de stat şi Petru Ţăgorean, director general adjunct.

Legislaţia în vigoare de la data de 21 iulie 2017 cuprinde măsuri concrete necesare asigurării lemnului de lucru cu diametrul la capătul gros de maximum 24 cm pentru realizarea de construcţii şi a lemnului pentru încălzirea locuinţelor.

În comunicat se mai arată: "Prin organizarea videoconferinţei s-a urmărit promovarea procedurii de urmat de către persoanele fizice şi de către unităţile de interes local finanţate, integral sau parţial, de la bugetul de stat sau bugetul local, în scopul facilitării accesului la aceste categorii de materiale lemnoase".

În cadrul videoconferinţei, secretarul de stat al MAI, Mihai Chirică, a solicitat prefecţilor din judeţele deficitare în păduri ca, în conformitate cu prevederile legii 175/2017, să centralizeze solicitările venite din partea unităţilor administrativ-teritoriale privind necesarul de lemn de foc, urmând ca aceste date să fie puse la dispoziţia Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva.

Secretarul de stat din cadrul Ministerul Apelor şi Pădurilor, Istrate Şteţco, precizează că intrarea în vigoare a actului normativ vine să regleze problema lemnului de foc necesar populaţiei şi elimină riscul producerii unei crize similare celei din 2016, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb