Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au anunţat că militari au cercetat, în ultimele 48 de ore, o suprafaţă de peste 80 de kilometri pătraţi, aflată în apropierea porturilor ucrainene, informează news.ro.
De asemenea, posibila existenţă a unor fragmente de dronă, la trei kilometri şi jumătate de Plauru, nu a fost confirmată în urma verificării în teren.
"Forţele MApN continuă activităţile de supraveghere a zonelor de pe teritoriul naţional aflate în proximitatea porturilor ucrainene.
În ultimele 48 de ore, forţe şi mijloace ale Ministerului Apărării Naţionale, din Forţele Navale, Forţele Terestre şi din alte structuri au acţionat cu echipe de cercetare în teren şi cu dispozitive de supraveghere aeriană pe o suprafaţă de peste 80 de kilometri pătraţi în zonele localităţilor Ceatalchioi, Plauru şi Chilia Veche din judeţul Tulcea, şi în judeţul Galaţi, pe malul românesc al Dunării, în proximitatea portului Reni din Ucraina. De asemenea, Forţele Navale execută cu nave fluviale, misiuni de patrulare şi monitorizare pe braţul Chilia al Dunării", au transmis reprezentanţii MApN.
Militarii au căutat noi fragmente de dronă, la o distanţă de 3,5 kilometri de Plauru.
"În urma informaţiilor primite în după-amiaza zilei de sâmbătă, 9 septembrie, de la reprezentanţii autorităţilor publice locale din Ceatalchioi, care semnalau posibila existenţă a unor fragmente de dronă într-o altă zonă decât cele cercetate până în prezent, aflată la aproximativ 3,5 kilometri vest de localitatea Plauru, militarii Regimentului de Infanterie Marină au executat, sâmbătă, 9 septembrie, în a doua parte a zilei, şi în dimineaţa zilei de duminică, 10 septembrie, misiuni de cercetare în teren, în urma cărora nu s-a confirmat existenţa elementelor semnalate", a precizat sursa citată.
Reprezentanţii MApN au precizat că militarii rămân în alertă şi continuă cercetările în zonele aflate lângă graniţa cu Ucraina.
"Forţele MApN rămân în continuare în alertă şi vor continua cercetările în zonele de pe teritoriul naţional aflate în proximitatea locaţiilor unde forţele ruse execută atacuri asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Dunăre.
Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar, fiind crime de război.
De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real", au mai afirmat reprezentanţii Ministerului Apărării.
1. :)
(mesaj trimis de Oarecare în data de 10.09.2023, 21:19)
E ireal ce se întâmplă. Parcă ar fi un episod din serialul de hăhăiala Trăzniți în NATO.
Mai au puțin și o găsesc pe Elodia.
După căutătorii de comori de la Sarmisegetuza, uite că a apărut o nouă îndeletnicire. Căutătorii de drone :))
Răzgândirea răzgândirii răzgândirii.
Eugen Ionescu ar fi invidios pe acest teatru al absurdului.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.09.2023, 22:19)
Mda, cam la fel cum in Februarie 2022 mujicii faceau exercitiile militare anuale in Belarus, erau in trenul de intoarcere in unitatile lor din mujicia si, ce sa vezi s-au trezit in Ucraina intr-o "Operatiune Militara Speciala"...Twilight zone:-)...culmea este ca nici dupa 18 luni nu realizeaza ca sunt intr-o tara straina si nici nu gasesc drumul de intoarcere:-)
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.09.2023, 22:47)
Armata, chiar vrea sa piarda total, increderea oamenilor ??!!