Salariile demnitarilor din România sunt de 2.500 de euro în condiţiile în care demnitarii UE câştigă 15.000 de euro, însă având în vedere perioada de criză îngheţarea salariilor demnitarilor este un exerciţiu de solidaritate, susţine ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, relatează Agerpres.
"Dacă mă uit la salariile demnitarilor din Uniunea Europeană pot să fiu invidios. Dacă mă uit la ceea ce se întâmplă la nivel de populaţie a României şi problemele cu care ne confruntăm cred că este o perioadă de cumpătare şi deciziile luate de Guvern au fost de solidaritate faţă de oameni. Să nu uităm Sprijin pentru România şi ulterior măsurile care au fost de îngheţare a salariilor demnitarilor. Ceea ce spune multe despre deciziile guvernamentale", a declarat Marcel Boloş, astăzi, la finalul şedinţei de Guvern.
El a punctat că nivelurile de salarizare ale demnitarilor români nu sunt sfidătoare comparativ cu cele din UE, ci de bun simţ.
"De multe ori am fost la reuniunile Consiliului de miniştri şi întâmplător sau nu discuţiile despre ceea ce înseamnă salarizare şi felul în care desfăşoară activitatea miniştrii omologi, nivelurile lor de salarizare depăşesc 15.000 de euro în timp ce un demnitar al României ajunge la 2.500 de euro. Deci acest lucru spune foarte multe despre ceea ce înseamnă sistemul de salarizare românesc al demnitarilor pe care poate îl criticăm faţă de ceea ce înseamnă omologii din străinătate....Să nu credeţi că avem niveluri de salarizare care în comparaţie cu ale altor demnitari sunt sfidătoare. Sunt de bun simţ", a afirmat Marcel Boloş.
Întrebat dacă ar trebui majorate salariile demnitarilor din România, el a spus că se află într-o situaţie delicată dacă se raportează la marea masă a oamenilor.
"În solidar cu oamenii aţi văzut că acum Guvernul şi Parlamentul nu au adoptat astfel de decizii care pot la un moment dat pentru oameni să fie decizii foarte sensibile. Probabil că această îngheţare a salariilor demnitarilor este un exerciţiu de solidaritate cu ceea înseamnă acum perioada de criză şi de sărăcie prin care trec oamenii", a mai declarat Marcel Boloş.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.09.2022, 16:08)
Esti liber sa lucrezi acolo daca esti capabil, ...dar nu esti
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.09.2022, 18:14)
Mai grav este ca nici aici nu este capabil sa lucreze.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.09.2022, 16:16)
buze vinete , de ce nu te uiti si la salariile oamenilor de acolo ? sinteti in fruntea celei mai sarace tari din ue si vrei si salar mare pentru ca tineti in saracie ?
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.09.2022, 17:55)
Du-te in alte tari ale UE si ia-i si pe colegii tai!Drum bun,cale batuta,cine va prinde sa va construiasca pod(fara intoarcere)!
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.09.2022, 18:08)
Cei de la UE merita salariile,
ptr.marile realizari cu precadere
ridicarea niveleului de trai european
din ultima vreme,pe culmi nemaivazute
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.09.2022, 21:28)
Sieu sint invidios pe salariile minim si mediu din UE.
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.09.2022, 06:31)
si eu , daca ma uit la calitatea , studiile si rezulotatele mandatului parlamentarilor nemti , suedezi , din Danemarca...
7. fără titlu
(mesaj trimis de un cetatean în data de 22.09.2022, 09:02)
Si eu sunt invidios pe calitatea umana si profesionala a demnitarilor din Occident.