Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a precizat, despre amendamentul acceptat la legea privind măsurile fiscal-bugetare pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament, şi anume impozitul aplicat băncilor pe cifra de afaceri de 2% pentru o perioadă de 2 ani (2024-2025) şi apoi o revenire la 1%, din 2026, va aduce 350 milioane lei în plus la buget. De asemenea, ministrul PNL a explicat că amendamentul acceptat la proiect care prevede introducerea unei taxe de 0,5% pe cifra de afaceri pentru tot sectorul de petrol şi gaze va aduce alte 600 milioane lei în plus, relatează News.ro.
"Cele adoptate în plus, adică discutăm de cei 2% pe o perioadă de doi ani de zile. Această măsură are impact de 350 milioane lei şi, de asemenea, adiţionalitatea la companiile de petrol şi gaze naturale de 0,5% din cifra de afaceri sunt alte 600 milioane lei", a afirmat Marcel Boloş, întrebat miercuri câţi bani ar putea fi aduşi în plus la buget, după amendamentele adoptate la legea privind măsurile fiscale pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul.
Ministrul Finanţelor a mai spus că redevenţele vor face parte din etapa a doua dde măsuri care face obiectul analizei în ministerul pe care îl conduce. Liberalul a mai spus că sunt trei elemente fundamentale la redevenţe şi anume resursele minerale, partea de petrol şi gaze naturale.
"Redevenţele fac parte din etapa a doua a măsurilor, pentru că aceste măsuri ca să avem un proces de consolidare fiscal-bugetară sănătos vor continua. Partea de redevenţe face obiectul analizei în Ministerul de Finanţe. Am precizat că avem trei elemente fundamentale la redevenţe. Sunt resursele minerale, partea de ţiţei şi partea de gaze naturale. Acestea sunt redevenţe pe care încercăm să le reaşezăm. Este total nedrept ca, spre exemplu, pentru resursele minerale, 36 de resurse minerale să ne aducă, la nivelul unui an, 336 milioane lei sau după cum este total nedrept să avem 300.000 de hectare de teren la proprietatea statului român şi să ne aducă 2,5 milioane lei pe an. Suferinţa se vede în această nevoie pe care o avem continuu pentru pensii, salariile profesorilor, medicilor, bani pe care nu îi găsim şi atunci sigur că acestea sunt bogăţii ale statului pe care trebuie să le valorificăm corespunzător", a explicat Boloş.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.09.2023, 10:14)
VREO 300 DE spagi de 1,25 mil lei. nu ajung nici pe o masea la baronii psd.