Marcel Boloş şi Roxana Mînzatu discută despre viitorul Politicii de Coeziune

A.B.
Miscellanea / 3 februarie

Marcel Boloş şi Roxana Mînzatu discută despre viitorul Politicii de Coeziune

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a primit vizita unei delegaţii a Comisiei Europene, condusă de vicepreşedintele-executiv Roxana Mînzatu, potrivit unui comunicat emis redacţiei.

Printre principalele teme abordate s-au numărat accelerarea absorbţiei fondurilor aferen-te Politicii de Coeziune, sprijinirea persoanelor vulnerabile prin Fondul Social pentru Cli-mă, extinderea programelor sociale şi promovarea iniţiativelor antreprenoriale.

"Politica de coeziune trebuie să rămână principala politică de investiţii a UE. Perioada urmă-toare este critică, în ceea ce priveşte design-ul viitoarelor alocări, valorii acestor alocări şi modului de gestiune al fondurilor europene post 2027, iar aici trebuie să ne susţinem foarte aplicat interesele naţionale. Agenda socială rămâne o prioritate pentru noi, pe care trebuie să o abordăm într-un mod sustenabil, care să încurajeze autonomia şi integrarea activă în economie. Educaţia şi formarea competenţelor pentru meseriile viitorului sunt esenţiale, la fel ca sprijinul pentru categoriile vulnerabile. Pentru actuala perioadă de programare, ne asu-măm accelerarea absorbţiei fondurilor europene, cu accent pe marile proiecte de infrastruc-tură mare. De asemenea, susţinerea mediului de afaceri este un alt pilon central al strategiei noastre: ne propunem să valorificăm oportunităţile oferite de fondurile STEP pentru tehnolo-gii strategice şi inovare, astfel încât antreprenorii români să poată accesa resurse vitale pen-tru dezvoltare. Dincolo de acestea, mă bucur şi mulţumesc că există deschidere pentru a găsi cele mai eficiente soluţii să venim în sprijinul românilor vulnerabili, fie că ne referim la supli-mentarea bugetului aferent voucherelor sociale şi educaţionale, fie că vorbim de posibilitatea de a reintroduce o formă de sprijin prin cardurile de energie pentru anumite categorii de consumatori vulnerabili", a transmis ministrul Marcel Boloş.

"Atragerea şi implementarea fondurilor europene sunt esenţiale pentru progresul şi dezvolta-rea României. M-am bucurat să anunţ aprobarea finanţării europene pentru două proiecte care vor îmbunătăţi serviciile publice de ocupare a forţei de muncă şi vor crea centre comuni-tare în 2000 de zone rurale. Acest lucru înseamnă că oamenii vor avea acces mai uşor la lo-curi de muncă, servicii de sănătate şi educaţie în propriile comunităţi locale", a subliniat Ro-xana Mînzatu.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate mai multe teme importante, printre care se numără viitorul Politicii de Coeziune, care vizează modernizarea acesteia pentru a răspunde nevoilor naţionale şi menţinerea alocărilor adecvate, dar şi sprijinirea regiunilor pentru a reduce disparităţile eco-nomice şi sociale. De asemenea, s-a discutat despre Fondul Social pentru Climă şi importanţa acestuia în sprijinirea tranziţiei către o economie verde, protejând în acelaşi timp persoanele vulnerabile. Totodată, au fost analizate şi modalităţile de finanţare a intervenţiilor destinate persoanelor defavorizate, precum şi utilizarea fondurilor STEP pentru susţinerea iniţiativelor inovative în domeniul tehnologiilor strategice şi al sectorului IT.

La reuniune, din partea MIPE au participat secretarul de stat Carmen Moraru, şeful Autori-tăţii de Management pentru Programul Incluziune şi Demnitate Socială, Vladimir Rovinţes-cu, precum şi reprezentanţi ai structurilor tehnice din cadru MIPE.

Din partea Comisiei Europene au participat membri ai Cabinetului vicepreşedintelui execu-tiv al Comisiei Europene, şeful adjunct al Reprezentanţei Comisiei în România, Mara Ro-man şi alţi membri, dar şi oficiali ai DG EMPL.

La finalul acestei reuniuni, doamna comisar a înmânat deciziile de modificare a Programu-lui Incluziune şi Demnitate Socială şi a Programului Educaţie şi Ocupare, pentru realocarea de fonduri în cadrul acestora, care consemnează realocări de fonduri în cadrul priorităţilor de finanţare din cadrul acestora, asigurând 1 miliard euro pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite de Agenţia Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, respectiv pentru sprijinirea per-soanelor vulnerabile din peste 2.000 de localităţi rurale din România, în vederea asigurării suportului medico-social şi educaţional pentru cele mai vulnerabile persoane din aceste unităţi administrative.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Feb. 2025
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8595
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9826
Gram de aur (XAU)Gram de aur437.1590

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb