MARCEL CIOLACU: "Actuala criză poate fi depăşită printr-o accesare eficientă a fondurilor europene"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 25 martie 2022

"Actuala criză poate fi depăşită printr-o accesare eficientă a fondurilor europene"

Guvernul, mediul de afaceri şi ceilalţi parteneri sociali trebuie să intre rapid într-o zonă practică, eficientă, care să permită absorbţia tuturor fondurilor europene alocate ţării noastre atât prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cât şi prin Fondul de Modernizare şi exerciţiul bugetar multianual european 2021-2027, a afirmat Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele PSD, în cadrul unui eveniment organizat ieri de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

"Dacă nu eficientizăm accesarea a 17 miliarde lei de către IMM-uri, bani care pot fi reîntorşi în economie de către mediul de afaceri şi dacă nu atragem fondurile europene, nu vom ieşi bine din actualele crize cu care ne confruntă. Ar trebui să accesăm 0,78 miliarde euro lunar, fără sumele care vor veni pe exerciţiul financiar 2021-2027. Atunci va trebui să atragem peste 1,2 miliarde euro lunar", a spus Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat a precizat că "ne aflăm într-o criză economică, într-o recesiune tehnică", dar care poate fi depăşită prin implementarea rapidă a unor măsuri care să vină în sprijinul mediului de afaceri.

"Peste acestă criză a venit şi criza energetică. Suprapunerea crizelor duce la o dorinţă de soluţii şi de eficienţă guvernamentală. Acum ne confruntăm şi cu situaţia generată de războiul din Ucraina, iar aici cele mai afectate ţări europene sunt Polonia şi România, iar cea mai expusă unei agresiuni din partea Rusiei este Republica Moldova. Din fericire pentru noi, pe componenta de gaze suntem cei mai relaxaţi din Uniunea Europeană în privinţa dependenţei de gazul rusesc", a menţionat Marcel Ciolacu.

El a arătat că autorităţile au venit în sprijinul mediului de afaceri prin includerea companiilor printre beneficiarii plafonării preţurilor din energie şi că există o soluţie pentru ca IMM-urile să îşi scadă în viitor cheltuielile cu energia consumată.

"Vom aloca sume şi din Fondul de Mordenirzare pentru ca IMM-urile să aibă independenţă energetică prin panouri solare. Se lucrează la ghiduri, în aceste zile, documente ce sunt dezbătute cu partenerii sociali, pentru că nu mai merge cu practica «primul venit, primul servit». Adică nu se mai poate ca unii să stea la laptop, cu nişte boţi, şi să ia toate alocările, iar ceilalţi să nu primească nimic", a spus Marcel Ciolacu.

El a avertizat că în ciuda alocării de 3,7% din PIB pentru pachetul social care include şi zona IMM-urilor, nu urmează o perioadă uşoară, ci una complicată. Cu toate acestea, liderul PSD exclude o creştere a impozitelor şi taxelor în acest moment.

"Se pare că sunt veşti bune pe zona de colectare. Dacă se va recupera şi din evaziunea fiscală, statul nu mai vine cu taxe noi. Vii cu taxe noi când ai creştere economică stabilă, nu când eşti în criză", a spus Marcel Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. cu Popescu coordonator...

    nu iti este rusine sa mai vorbesti despre asta ? l-ati lasat pe ghinea si acum pe valceanu doi dusmani ai Romaniei si acum ne vorbesti de fonduri europene ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb