Marcel Ciolacu: "Am decis să îmi asum răspunderea pe un pachet de măsuri pentru stoparea risipei bugetare"

S.B.
Politică / 26 septembrie 2023

Marcel Ciolacu: "Am decis să îmi asum răspunderea pe un pachet de măsuri pentru stoparea risipei bugetare"

Premierul Marcel Ciolacu a transmis marţi, în ziua asumării răspunderii Guvernului, că a decis să îşi asume răspunderea în Parlament pe un pachet de măsuri care vizează stoparea risipei bugetare, lupta împotriva evaziunii şi reaşezarea sistemului fiscal pe baze echitabile, informează news.ro.

El precizează că este obligat, ca premier, să pună interesul României mai presus decât interesele unor grupuri nemulţumite că fac profituri nu de miliarde de euro, ci "doar" de sute de milioane de euro.

"Am decis să îmi asum răspunderea în Parlament pe un pachet de măsuri care vizează stoparea risipei bugetare, lupta împotriva evaziunii şi reaşezarea sistemului fiscal pe baze echitabile", a transmis premierul pe Facebook, în ziua asumării răspunderii Guvernului pe pachetul de măsuri fiscale.

"Ca premier, sunt obligat să pun interesul României mai presus decât interesele unor grupuri nemulţumite că fac profituri nu de miliarde de euro, ci "doar" de sute de milioane de euro", mai spune şeful Executivului.

Parlamentul se reuneşte marţi, de la ora 18.00 , în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernul pe pachetul de măsuri fiscale, au stabilit Birourile permanente reunite. Amendamentele parlamentarilor la proiectul Executivului pot fi depuse până la ora 13.00, a mai stabilit conducerea Parlamentului.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Vrăjeală!

    1. Programul este axat prea putin pe reducerea risipei bugetar (de stoparea ei nici macar nu poate fi vorba) si prea mult pe taxare si supraimpozitare ceea ce strica niste echilibre in economie.

    Nu este deocamdată nimeni capabil de așa ceva.

    1. EXACT. doar praf in ochi, stoparea risipei cica. se fura ca-n codru asta e prima problema. vezi mai recent sumele luate spaga pt reparatii la un singur drum 1,25 mil lei plus 700.000 lei. astea- s incluse in pret.

      apo ce e cu pensiile speciale de 3000-10000 euro/luna de la 45 de ani, 1% din pib cadou la o mica parte a populatiei. 

      apoi s-a vorbit nu se cumuleaza pensii speciale cu salariu la stat. doar s-a vorbit, dar nu s-a facut nimic. 

      si da taspemii de primarii foarte mici care horcaie pe bani. 1000 de agentii care se ocupa cu taiatul de frunza la caini etc. 

      aici ar trebui o echipa de-aia gen cum vezi la petrom, numai cu barbati si femei destepti scoliti calumea cu experienta manageriala demonstrata, care au venit, au taiat tot ce era neeficient si acum firma zumzaie ca un motor de mercedes nou.

      pe cand Romania merge ca un motor de trabant de-ala ce trebuia demult bagat in reparatie capitala, dar lasa ca poate mai merge si asa carpit pe ici pe colo. 

    Motto:

    “Aceşti imbecili care ne guvernează” 

    (Andre Santini – fost ministru si vicepreşedinte al Adunării Naţionale a Franţei) 

    Si nu e prima dată când pe Ciolacu îl ia gura pe dinainte. La scurt timp după rotativa guvernamentală premierul Marcel Ciolacu prezent la un eveniment prilejuit de anunțul OMV Petrom și Romgaz că au luat decizia de a investi în extracția gazelor de la Marea Neagră, că România trece de la fapte la vorbe: „Mai există o semnificație importantă: România trece de la fapte la vorbe. Și mă bucur că asta se întâmplă acum.” 

    Cu o zi înainte de asumarea răspunderii Guvernului în Parlamentpe un pachet de măsuri cuprinse in "Ordonanța austerității" acelasi Marcel Ciolacu prezent pe un post de televiziune a comis o serie de gafe, confuzii și omisiuni ceea ce denotă faptul că nu-l prea duce capul: 

    - Ciolacu se lăuda că a reușit să aduc TVA-ul la o singură cifră, ceea ce nu-i adevărat. El confunda TVA cu inflația, întrucât TVA-ul la majoritatea produselor este 19%. 

    - O altă gafă a premierului a fost să afirme că șomajul în România este de 1-2%. În realitate, conform Eurostat șomajul din România în iulie 2023, era estimat la 5,5% pe baza unor date confirmate de Institutul de Statistică. 

    - O afirmatie falsă sau minciună făcută de Ciolacu din ignoranţă sau prostie este că doar România și Rusia mai au cota unică de impozitare. In calitate de premier el ar trebui să stie că în Uniunea Europeană, mai au cotă unică de impozitare, în afară de România, Bulgaria, Estonia și Ungaria. 

    Si exemplele ar putea continua. 

    1. e slab pregatit . si nu-l ajuta nici bibilica.

      dc n-a fost in stare sa intre la facultatea de drept de stat. tot ce-a putut e facultatea ecologica. 

      mai am observat gafe nepermise la un "jurist" 

      de ex la un moment dat a dat pe fb un comunicat ca sa impozitam marile averi ce s-au facut in pandemie.

      pai n-ai cum legal dupa 3 ani vii tu si pui impozit retroactiv sau cum faci mai exact. trebuia atunci, sau bye. a si lasat-o moarta ca probabil i s-a explicat, stai jos ca esti pe langa subiect. 

    asta cu asumatul de "respundere" e praf in ochi.

    si eu "imi asum" si altii sis "asuma"... dupa ei potopul. 

    Si cei care tre sa dea anuntul somerilor... isi asuma... 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb