Marcel Ciolacu exclude eliminarea voucherelor de vacanţă de anul viitor

V.S.
Politică / 8 septembrie 2023

Marcel Ciolacu exclude eliminarea voucherelor de vacanţă de anul viitor

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, că exclude varianta ca de anul viitor să fie suspendată acordarea voucherelor de vacanţă în sectorul bugetar, potrivit Agerpres.

"Exclud să eliminăm voucherele de vacanţă pentru la anul", a declarat Marcel Ciolacu, înainte de şedinţa de Guvern.

Pachetul de măsuri fiscale urmează să fie discutat săptămâna viitoare într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare, care ar putea avea loc marţi.

Marţi, premierul Marcel Ciolacu a precizat că până la finele lunii septembrie Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru pachetul de măsuri fiscal-bugetare.

"Continuăm să scriem actul normativ, pe urmă va fi pus în transparenţă, cum este normal. (...) Până la finalul lunii terminăm tot circuitul, inclusiv asumarea răspunderii în Parlament. Şi să vedem dacă mai este nevoie de anumite ordonanţe de completare", a arătat Ciolacu, într-o declaraţie acordată presei.

Premierul a mai precizat că pachetul nu va conţine măsuri de austeritate, dar a subliniat că nu pot să beneficieze de vouchere de vacanţă bugetarii care au salarii foarte mari. Astfel, ar urma să primească vouchere de vacanţă doar cei cu venituri nete mai mici de 8.000 de lei.

"Am aşteptat şi am vorbit despre aşa-spusa austeritate. Dar eu am văzut în actul normativ că o să crească salariile şi nu-i nicio austeritate - şi explicând de fiecare dată că România a învăţat din fosta criză, când s-a făcut o greşeală majoră, tăind salariile la români - cu adevărat, unii care au totuşi salarii foarte mari, din punctul meu de vedere, în sistemul bugetar, nu pot să beneficieze şi de vouchere de vacanţă la fel ca şi cei aproape 1,6 de milioane de români care au salariul minim pe economie. Dar n-am văzut nimic de austeritate", a declarat Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Iar se vor crea litigii pe discriminare, dar asa e cu Dreptul făcut atâția ani. Unde sunt găsite asemenea nulitati și puse în fruntea Tarii?

    1. Unde ar fi discriminarea? Apoi, ce bugetar care se respectă, cu salariu de peste 8k lunar, își pierde timpul și banii dând statul în judecată pentru un bon valoric de 1400 de lei, adică vreo 120 de lei lunar?

      Oricum se știe, bonurile de vacanță sunt pentru susținerea turismului mai mult decât a celor ce le primesc pentru că pot fi folosite doar în România.  

    Nu e nici o austeritate, doar cresteri de taxe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb