MARCEL CIOLACU: "Nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea"

S.B.
Politică / 15 iulie 2020

"Nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea"

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban, după ce CCR a respins obiecţia de neconstituţionalitate a Guvernului privind amânarea dublării alocaţiilor. "Nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea", afirmă liderul social-democraţilor, care precizează că că, dacă la 1 august alocaţiile nu vor fi dublate, PSD va depune moţiunea de cenzură, informează news.ro.

"Am un singur mesaj pentru Iohannis şi Orban: nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea! Sunteţi un pericol pentru viitorul ţării! Preşedintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocaţiilor pentru copii. Curtea Constituţională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii", a scris, miercuri, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Potrivit sursei citate, acesta consideră că "pentru milioane de românii cu copii această măsură initiată de PSD este o mare gură de oxigen pentru bugetul lunar al familiei".

"De ceea, îi solicit preşedintelui să promulge legea în regim de urgenţă, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moţiunea de cenzură în august - indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă", a mai scris Ciolacu.

Curtea Constituţională a respins azi sesizarea Guvernului privind dublarea alocaţiilor.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Domnule presedinte al PSD,

    Alocatiile copiilor trebuiesc dublate. Si punctul de pensie trebuie sa fie adus la valoarea prevazuta prin lege. 

    Parlamentul Romaniei poate si trebuie sa impuna respectarea acestor legi. O sa urmeze desigur o oronanta de urgenta care va oprii, intr-o forma sau alta aceste masuri atat de asteptate de batrani si copii. Insa daca Parlamentul Romaniei, unde PSD si aliatii sai are majoritatea, se mobilizeaza in cel mai scurt timp ordonanta de urgenta poate fi respinsa si guvernul va fi nevoit sa se conforme legii. Nu trebuie motiune de cenzura, au vrut la guvernare, Presedintele a vrut "guvernul meu" sa guverneze, sa gestioneze tara asa cum se laudau ca o sa faca.  

    Domnule Preseinte al PSD,  

    In anul 2015, Parlamentul Romaniei a emis Legea 223, aceasta lege trebuia sa intre in vigoare la 1 ian. 2016. La 11 dec. 2015, Guvernul Ciolos, prin art. 40 din OUG 57/2015 a schimbat textul publicat in M. Of. 556/27 iul 2015 si legea 223/2015 nu a mai intrat in vigoare.  

    Si atunci Guvernul (zero fonduri europene) "tehnocrat", venit la putere dupa ce " a trebuit sa moara oameni" a manevrat legea, intr-un mod lipsit de temei legal, prin incalcarea Constitutiei Romaniei, a rolului Parlamentului de unica putere legiuitoare si cu complicitatea Presedintelui Romaniei, celui care trebuie sa vegheze la respectarea Constitutiei si care s-a facut ca nu vede ca textul facut de Ciolos nu este o lege si nu a fost promulgat. Prin aceasta manevra drepturile cuvenite pensionarilor militari au fost considerabil reduse iar sistemul nu a mai putut fi adus la normalitate pana astazi. Pensionarii militari primesc pensile calculate nu in baza unei legi ci in baza unor reguli facute de Ciolos, cu mari discriminari intre personae cu aceiasi situatie juridica.  

    A fost un matrapazlac juridic, care de atunci a scapat ochiului (vigilent) al justitiei romane precum si a vigilentilor judecatori CCR.  

    Cu siguranta ca si acum guvernantii vor incerca sa manevreze legile, astfel incat batranii si copii tarii sa nu isi primeasca drepturile legale, asa cum, in 2016 au facut cu pensionarii militari.  

    Daca atunci PSD-ul, ALDE si .. si Parlamentul Romaniei au tacut (si tac pana astazi) complice si nu au reactionat astfel incat Ciolos sa-si foloseasca hartia cu art. 40 din OUG 57/2015 acasa la WC, acum este de asteptat sa nu se mai intample asa. Impuneti ca batranii si copiii sa -si primeasca drepturile si ele sa le fie platite de acesti guvernanti. Daca nu sa spuna ca nu se pricep si sa plece.

    Sanatate.  

    1. eu sunt pensionar, dar consider ca acest guvern ar da dovada de inconstienta daca ar majora pensiile cu 40%, deoarece stabilitatea tarii ar fi serios periclitata, aparand pericolul intrarii in incapacitate de plata, si atunci toti, batrani, tineri, copii vom suferi cumplit, prin urmare, sper ca acest guvern sa fie mai responsabil ca cel pesedist si sa mareasca pensiile cu 10%. Toti care latra de pe margine si critica prini de spume ar trebui pusi macar cateva luni la guvernare, sa faca rost de surse de finantare reale, nu pe hartie

      Cât timp au bani sa arunce băncilor și dezvoltatorilor imobiliari 140.000 euro garantat de stat 80% pot dubla și alocațiile și să crească pensiile. Nu le mai plângeți de milă vor doar sa fure mai mult.

      dar putetui sa nu-i acceptati dvs. Pastrati dvs doar 10% iar pentru restul sa respecte legea pensiilor;.

    Cainele securist latra la Luna, caravana leprelor galbene trece mai departe!

    1. Pesedist de 2 lei! Esti o rușine pentru omenire, băi țepeș, intinezi memoria unui mare domnitor care s-a luptat cu hoții!

      Bai cretinoidule, poti sa lingi lepra galbena si-n fund, dar vezi apoi sa nu-ti ramana prea mult par pe limba!

    eu propun PNL ca inainte de alegeri, daca sondajele sunt nasoale, sa dea o lege ca se majoreaza pensiile cu 200% si alocatiile cu 300%, ca sa se spele apoi PSD pe cap cu ea, nu mai conteaza ca dupa aia ne ducem toti la..

    ... 

    Mah tu ramai repetent ciolanistule !

    Cum sa maturi guvernarea ? 

    1. e tare coaie, punea rima pe ac la dracnea

    Da , trebuie să măturați guvernarea : să veniți cu disperare voi

    Cu fetele minunate : veorica , olguța ,sevil , plumb ,etc.... 

    1. borfet de borfet

    pana in august te matura pe tine Orlando de la volanul psd-ului...Si cand,dar mai ales daca se depune motiunea, tu si gasca ta votati cu 2 maini impotriva ei...

    1. nu este o mancare pentru caini denumita Orlando?

    Fratilor haideti sa fim sinceri, Ciolau e baiat de comitet (se pot juca zaruri, table cu dansul, nu te refuza), nu e ofticos, merge la pescuit cu prietenii, sanatate !

    Daca vine masariciul ala de teodorovici si fost clica a lui dancila PSD se va duce pe tobogan... 

    Cu omuț asta se poate discuta rational, a inteles de la Arafat ca e groasa treaba... 

    Penelistii ar trebui sa cheme opozitia rationala la discutii echilibrate si sa propuna SCOATEREA COVIDULUI DIN DISCURSUL ELECTORAL ! 

    Intrebati-l si pe Petre Roman, ca stie mai bine , in anii 70 a fost o criza fara precedent in Spania, atunci regele Spaniei a chemat toate partidele si au semnat toti pactul de la Moncloa, prin care gravele probleme sa fie scoase din lupta electorala ; asa si acum : PRESEDINTELE IOHANNIS AR TREBUI SA CHEME TOATE PARTIDELE DIN PARLAMENT LA DISCUTII SI FIECARE PROPUNERE PRAGMATICA DE REZOLVARE A PANDEMIEI SA FIE ASCULTATA. DAR MAI ALES EPIDEMIOLOGII CUNOSCUTI DOCTORUL MUSTA, GEZA MOLNAR , POPOVICI etc SA PARTICIPE IAR IN URMA DISCUTIILOR SA SE IA DECIZII RATIONALE PTR POPULATIE ! 

    Dupa incetinirea pandemiei se poate relua lupta electorala, dar cu fair play, nu cu lovituri sub centura !

    Hai noroc, sanatate si mai multa minte, in ceasul al 12-lea !!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb