Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că nu va fi niciodată cel mai iubit dintre pământeni şi a adăugat că nimeni nu va fi, explicând că românii au darul de a demitiza orice politician, iar "la preşedinţi suntem experţi", informează news.ro.
Ciolacu a adăugat că, "dacă nu împuşcăm preşedinţii, atunci îi facem de râs".
Marcel Ciolacu a fost întrebat, marţi, la emisiunea Morning Glory care este primul lucru pe care îl va rezolva dacă ajunge preşedintele României.
"Trebuie schimbată abordarea. Preşedintele cumva s-a ridicat undeva sus, a creat un glob de sticlă în jurul lui şi funcţia de preşedinte trebuie să fie intangibilă. Din punctul meu de vedere, a fost o greşeală de abordare. Nu o să fiu niciodată ce mai iubit dintre pământeni. Nimeni nu o să fie, mai ales că noi avem darul ăsta de a demitiza orice politician, mai ales la preşedinţi suntem experţi. Dacă nu îi împuşcăm, oricum îi facem de râs", a afirmat Marcel Ciolacu.
El a precizat că preşedintele României trebuie să fie alături de Guvern.
"El trebuie să fie cumva alături de guvern, mai ales în perioada aceasta. Nu este o perioadă uşoară. Şi nici nu o să fie o perioadă uşoară. Am amânat zeci de reforme timp de treizeci de ani. Ne-am păcălit unii pe alţii şi am făcut un joc şi în Parlament, şi în Guvern în funcţie de interese, mai mult să cauţi voturi decât să vezi predictibilitate", a explicat preşedintele PSD.
Ciolacu a mai afirmat că următorii cinci ani vor fi cruciali pentru România.
"Aş interveni şi aş sta lângă Guvern şi nu aş lua numai părţile bune. Există şi această tentaţie, mai ales la primul mandat, de obicei, dacă faci rău, e Guvernul. Eu sunt preşedinte, eu le-am spus. Nu cred că mai avem timp de pierdut. Următorii cinci ani vor fi cruciali pentru România", a mai declarat Marcel Ciolacu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.10.2024, 11:45)
Daca l-ar intreba cineva dacă a citit cartea cred ca ar da un răspuns interesant
2. fără titlu
(mesaj trimis de Iuliu în data de 22.10.2024, 16:37)
Motto:
„Pot să spun că sunt fericit într-o ţară condusă de Marcel Ciolacu? Asta e nenorocirea noastră”
(Victor Rebengiuc – Intre teatru și Marcel Ciolacu)
Este o chestiune de credibilitate. Ciolacu spune că preşedintele României trebuie să fie alături de Guvern, după din postura de premier candidează la presedintie cu un program pentru țară alcătuit din promisiunile neonorate de coalitia de guvernare PNL-PSD din care a făcut parte. Ciucă și Ciolacu s-au perindat timp de trei ani ca doi popândăi la Palatul Victoria fără nici un rezultat palpabil iar reformele din programul de guvernare au bătut pasul pe loc, în timp ce Romania se confruntă cu un deficit bugetar excesiv. Nu a facut nimic asa cum s-a angajat pentru reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, prin reforme structurale profunde precum:
-Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
-Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
-În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
-Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
-Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.
Marcel Ciolacu ar fi putut să-si asume răspunderea pe o reformă administrativ-teritorială care să ducă la reducerea risipei banului public si abia pe urmă să apeleze la cresterea fiscalitătii in mediul privat.
Restul e gargară.