MARCEL CIOLACU: "Prioritatea PSD este eliminarea pensiilor speciale"

I.A.
Politică / 15 ianuarie 2020

"Prioritatea PSD este eliminarea pensiilor speciale"

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că prioritatea legislativă a social-democraţilor este cea privind eliminarea pensiilor speciale, iar la începutul sesiunii parlamentare vor promova şi un proiect iniţiat împreună cu UNICEF, care se referă la copiii nevoiaşi şi la cei abandonaţi, informează Agerpres.

"Din studii, (...) 93% dintre români îşi doresc să nu mai fie pensii speciale. Prima prioritate o avem deja pusă pe ordinea de zi. Am hotărât cu colegii mei ieri (marţi - n.r.) să facem sesiune parlamentară extraordinară cu un singur punct pe ordinea de zi - respingerea pensiilor speciale, mai puţin pensiile de serviciu ale militarilor", a spus Ciolacu, la Adevărul Live, întrebat care este prioritatea legislativă a PSD în acest moment.

Acesta a adăugat că de la 1 februarie PSD va stabili şi restul de priorităţi legislative pentru noua sesiune parlamentară.

"Avem pachetul minimum (n.r. - Pachet Minimal de Servicii) cu UNICEF, lege pe care imediat o să o băgăm la comisii. Am lucrat la ea cu toate forţele politice, eu le-am invitat. Normal, cei de la UNICEF au venit şi au vorbit cu preşedintele Camerei şi am invitat toate forţele politice să fim cosemnatari la acest proiect. Ei au făcut un proiect pilot de 8 ani la Bacău cu lucruri concrete de care copiii nevoiaşi sau cei abandonaţi să beneficieze de acest pachet minimum şi cred că este o prioritate pentru noi. Nu avem priorităţi politice şi considerăm că este un moment bun ca PSD să fie în Opoziţie şi să îşi facă treaba de opozanţi", a afirmat acesta.

Totodată, preşedintele interimar al PSD a declarat că sunt şanse de 50% să candideze la şefia partidului la Congresul de luna viitoare, iar în cazul în care va intra în cursă, va trece în proiectul său politic ''o reuniune şi o închegare a forţelor de stânga''.

Întrebat, la Adevărul Live, dacă va candida pentru preşedinţia PSD la Congresul din februarie, Ciolacu a spus că încă nu s-a decis.

"Sunt şanse reale să nu candidez. Şansele sunt jumătate - jumătate. Poate găsim împreună cu colegii variante mai bune. Există colegi care mi-au cerut şi public să candidez. O să iau o decizie împreună cu colegii mei până la Congres", a menţionat el.

Ciolacu a arătat că PSD va obţine categoric peste 25% din voturile românilor la alegerile locale.

Acesta a mai menţionat că doreşte o reuniune şi o ''închegare'' a forţelor de stânga, iar partidele pe care le vede în această alianţă alături de PSD sunt Pro România şi ALDE.

"Am vorbit şi cu Victor Ponta. Eu cred într-o reuniune şi o închegare a forţelor de stânga, să avem un program şi un proiect politic comun. Asta nu înseamnă că trebuie să ne unim de dragul de a ne uni. Noi dorim, la congres, să venim cu un proiect politic care să devină apoi un program politic, la care să acceadă cât mai multe forţe politice. Mi-ar plăcea, cu prioritate, să stăm de vorbă cu foştii noştri colegi din Pro România. Cred că această temă se va regăsi, în cazul în care eu voi candida la preşedinţia PSD, la Congres, în proiectul meu politic", a mai spus Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD a mai afirmat că vede într-o astfel de alianţă şi ALDE, chiar dacă acum partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu este la guvernare alături de PNL.

Întrebat dacă Tăriceanu mai poate fi un partener onest şi sincer, Ciolacu a spus: "Domnul Tăriceanu este unul dinte oamenii cu care nu este grea comunicarea. Am un dialog cu el. (...) Facem politică. Cum domnul Tăriceanu, după 3 ani şi jumătate de guvernare cu PSD, acum este la guvernare cu PNL, asta este. Eu nu spun că politica este morală, ăsta este jocul politic şi eu, ca şi preşedinte interimar al partidului, nu pot să exclud anumite alianţe".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cand , cum ?

    Ciolacule,nu mai cere eliminarea pensiilor speciale daca nu esti sincer si e clar ca nu esti pentru ca poporul roman a depasit faza sa creada in gogosi.Vei plati politic . inca gandesti ca iordache,nicolicea etc

    Sare cu ciolanu in stinga fortelor de stinga, ciolacu si cu toata pesedimea. La dreacu cu barca cu care sari prin partide si prin biroul lui Tariceanu. Ce pervers masochist pe stinga si mai are si gotee. Placerea linsului este data de marimea parului din mustata....hai mai repede cu separarea la congres !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb