MARCEL CIOLACU:  "PSD nu va vota moţiunea împotriva ministrului Energiei"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 7 februarie 2022

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD

Moţiunea simplă va fi citită şi dezbătută astăzi în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, iar votul asupra ei va avea loc miercuri

Moţiunea simplă depusă de deputaţii USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, se pare că va înregistra miercuri un eşec la vot, atât timp cât liderii partidelor politice din coaliţia de guvernare susţin că orice remaniere ministerială este strict atributul premierului Nicolae Ciucă şi poate fi solicitată doar de membrii partidului care au propus ministrul respectiv.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat la finalul săptămânii trecute că moţiunea depusă de USR, care urmează să fie citită şi dezbătută astăzi în plenul Camerei Deputaţilor, va fi respinsă de social-democraţi la votul programat pentru şedinţa de plen de miercuri.

"La moţiunea simplă vom stabili poziţia PSD. Facem parte din coaliţie şi categoric vom vota împotrivă. Aşa voi propune colegilor mei. (...) Evaluarea miniştrilor nu o face coaliţia, asta dacă vrem să trăim într-o ţară normală. Evaluarea miniştrilor o face primul-ministru. Dacă premierul face o evaluare şi vine cu ea în coaliţie, eventual facem alte propuneri sau alte discuţii. Dar într-o logică administrativă şi într-o ţară europeană normală cam aşa se întâmplă. Există păreri, dar decizia aparţine întrotdeauna primului-ministru", a declarat Marcel Ciolacu.

Cât priveşte cererea de demisie a ministrului Muncii, Marius Budăi, venită din partea unor reprezentanţi PNL, Ciolacu a spus că nu a auzit despre o asemenea solicitare şi a spus că ministrul social-democrat respectă în acţiunile sale ce scrie în programul de guvernare.

Referitor la o eventuală remaniere a unor miniştri la mai puţin de trei luni de la învestirea noului Cabinet, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a precizat că "schimbarea unui ministru este responsabilitatea prim-ministrului şi nu a fost pus în discuţie un astfel de subiect".

Amintim că grupul deputaţilor USR a depus la 1 februarie, în prima zi a noii sesiuni parlamentare din acest an, o moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Intitulată "Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul «săptămâna viitoare» Virgil Popescu - un pericol pentru securitatea energetică a României", moţiunea simplă urmează să fie citită şi dezbătută, astăzi, începând cu ora 16, în plenul Camerei Deputaţilor, iar votul este programat să aibă loc miercuri, 9 februarie.

Deputaţii USR îl acuză pe Virgil Popescu de scandalul facturilor întocmite eronat de furnizorii de energie, de majorarea preţurilor din energie de către producătorii de stat, de inaplicabilitatea fostei legi a compensării şi a legii plafonării, de faptul că legea offshore nu a fost trimisă spre modificare Parlamentului.

"Am tras şi noi concluzii alături de mulţi cetăţeni ai României care plătesc în continuare facturi mari, faptul că felul cum a fost gestionat acest subiect este unul catastrofal, şi asta are impact asupra buzunarelor cetăţenilor. Din păcate, liderii coaliţiei PSD şi PNL au continuat cu acelaşi leadership în Guvern pe domeniul energiei. Au preferat să păstreze aceeaşi persoană în fruntea ministerului, cu toate că deja e foarte clar că i-a cam atins limitele de competenţă pe acest domeniu", a declarat, înaintea depunerii moţiunii simple, Dacian Cioloş, preşedintele USR.

"Credem că a demonstrat, a avut timp doi ani şi ceva în care să arate că poate să facă ceva cu România, să arate că înţelege «cu ce se mănâncă» acel minister. Din punctul nostru de vedere a eşuat. Virgil Popescu trebuie să plece. A scăpat din mână partea de liberalizare, nu a pregătit nimic din ce urma să vină", a spus recent deputatul Ionuţ Moşteanu, purtător de cuvânt al USR.

Menţionăm că unii lideri social-democraţi s-au declarat nemulţumiţi de modul în care a fost făcută legea plafonării şi compensării de către PNL, iar o parte dintre ei chiar au solicitat demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu.

"Cred că ar fi cazul să încercăm şi cu altcineva. Azi, din nou, spune un lucru pe care nu îl înţeleg: cetăţenii să reclame. Nu! Până să ajungă cetăţenii să reclame, el trebuia de ieri, când a constatat că sunt nişte facturi emise împotriva legii, să ia nişte măsuri, nu să facă el reclamaţii la ANPC. Trebuia să anunţe că în urma sesizărilor primite până acum, următoarele societăţi nu mai au licenţă", a afirmat recent, fostul prim-ministru social-democrat Mihai Tudose, referitor la ministrul Virgil Popescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb