Marcel Ciolacu: "România are un acord politic şi cu Austria în ceea ce priveşte aderarea la Spaţiul Schengen"

S.B.
Politică / 28 decembrie 2023

Marcel Ciolacu: "România are un acord politic şi cu Austria în ceea ce priveşte aderarea la Spaţiul Schengen"

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, joi seară, că aderarea României la Spaţiul Schengen maritim este extrem de important, urmărindu-se dezvoltarea Portului Constanţa, informează news.ro.

Premierul afirmă că, după 13 ani, este prima dată când există un acord politic cu Austria, iar procesul este ireversibil.

"România, după data de 23 anul acesta şi luna aceasta are un acord politic şi cu Austria în ceea ce priveşte aderarea la Spaţiul Schengen maritim, unde ne intersează foarte mult dezvoltarea Portului Constanţa şi aerian. În primul rând trebuie să ne pregătim pentru anul viitor, cred că sub preşedinţia Ungariei să finalizăm intrarea totală în Spaţiul Schengen a României", a declarat, joi seară, premierul Marcel Ciolacu, la România TV.

Acesta a reiterat ideea că, de 13 ani, România îndeplineşte toate cerinţele tehnice de aderare la Spaţiul Schengen.

"Este prima oară când avem un acord politic de aderare parţială. Cu alte cuvinte, din acest moment tot procesul este ireversibil", a mai declarat premierul.

Acesta a menţionat că nu se va mai face un Consiliu JAI pentru decizia referitoare la aderarea României la Spaţiul Schengen maritim şi aerian: "Nu cred că se mai face Consiliu JAI, o să fie un vot al reprezentanţilor fiecărui stat şi se va face această procedură ţinând cont că mai sunt 2 zile până la anul nou (...) În acest moment documentele sunt la jurişti la Comisie şi la Guvernul austriac pentru ultima formă care va fi înaintată la toţi reprezentanţi UE".

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri seară, că din martie anul viitor, românii vor beneficia de avantajele spaţiului Schengen pe cale aeriană şi maritimă. Ministerul de Interne a precizat că, în 23 decembrie, s-a ajuns la un acord politic în acest sens, dar discuţiile vor continua până la obţinerea unei decizii.

Bucuria din România şi Bulgaria în legătură cu Schengen a fost aparent prematură. Contrar afirmaţiilor făcute de guvernele de la Bucureşti şi Sofia, guvernul federal austriac îşi menţine refuzul faţă de aderarea celor două ţări la zona Schengen, care permite călătoriile fără controale la frontieră. Negocierile sunt încă în curs de desfăşurare, a precizat joi după-amiază Ministerul de Interne de la Viena, ca răspuns la o solicitare a publicaţiei "Die Presse".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. S-a umplut din nou de penibil, Ciolacu, Austria a dezmintit categoric ca ar fi avut loc vreo negociere sau vreun acord.

    Cu aceasta ocazie am aflat ca exista mai multe etape in aderarea la Schengen, inventate de Austria pentru prim-ministrul Ciolacu al Romaniei, respectiv aer, apa, pamant si probabil urmaza subteran si submarin. Penibilul Ciolacu este fara sfarsit.

    1. S-a vazut clar ca a fost manevra politica, electorala, mintirea poporului ca s-a ajuns la un acord cu Austria.

      Niste mincinosi si niste penibili care ar trebui exclusi din politica.  

    Demisia! Rad toți de tine când te vad asa de incapabil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb