Marcel Ciolacu: "România creşte din punct de vedere economic"

S.B.
Politică / 15 mai

Marcel Ciolacu: "România creşte din punct de vedere economic"

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, miercuri, că România creşte din punct de vedere economic, el prezentând trei dovezi concrete, confirmate de INS, şi anume creştere economică de 1,8%, salariul mediu a depăşit o mie de euro, inflaţia a coborât la 5,9%, informează news.ro.

El mai spune că avem investiţii record de peste 40 de miliarde de lei doar în primele patru luni, care au efecte de multiplicare în economia reală.

"România creşte din punct de vedere economic. Trei dovezi concrete, confirmate de INS: creştere economică de 1,8%, salariul mediu a depăşit o mie de euro, inflaţia a coborât la 5,9%. Viziunea pentru România constă în modelul economic bazat pe investitii. Avem investiţii record de peste 40 de miliarde de lei doar în primele patru luni, care au efecte de multiplicare în economia reală, permit creşterea producţiei aici, în România şi conduc la creştere economică, la locuri de muncă stabile şi la creşterea veniturilor românilor şi a puterii de cumpărare", spune premierul Marcel Ciolacu pe Facebook.

Şeful Executivului arată că "doar prin această viziune de patriotismeconomic au reuşit să dezvolte România.

"Este în principal meritul românilor şi al companiilor care produc în România pentru performanţa economică. Doar prin mărirea productivităţii muncii, câştigul salarial mediu net a ajuns la 5.185 lei adică 1042 euro. Doar astfel s-a ajuns ca în anul 2023 să avem un plus de 347.348 noi contracte de muncă cu normă întreagă cu peste 1000 euro net, faţă de anul 2022. Doar astfel au existat bani pentru creşterea puterii de cumpărare a românilor de plus 7-10% la câştigul salarial mediu şi pensia medie şi plus 15-20% la salariaţii cu venituri mici şi cei cu pensii mici", subliniază Ciolacu.

"Vom continua să stimulăm motorul investiţii, vom avea crestere economica şi vom distribui echitabil aceste rezultate pozitive în creşterea nivelului de trai zilnic al românilor", spune liderul PSD în final.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. cum sa creasca puterea de cumparare cand tu produci inflatie, cea mai mare din Europa chiar?

    1. Creste cu 0,1%

      Cred ca Ciolacu s-a referit la Romania baronilor PSD + Fenechiu si Flutur. Aia da, creste economic puternic in fiecare an si va creste si mai puternic cu plafonarea coruptiei la umila suma de 1 mil euro, basca prescrierile.

      O adevarata Romanie curata si cinstita, mai draga, mai.  

    aveti grija cum votam ca e groasa!

    PIB ul in T1 2024 a crescut 0,1% real sau "real" fata de t1 2023.

    sezonier, fara zilele nelucratoare a crescut 1,8%. Sezonierul nu intereseaza pe nimeni. ciolacu il da pe sezonier ca sa dea bine la fraieri.

    Suntem aproape de recesiune cu "+0.1"(pun pariu ca-i din pix). 

    1. Pe mine mă interesează sezonierul Ciolacu. Sper că sezonul următor să nu mă mai intereseze.

    Care este adevarul ? PIB creste .Salariile si pensiile cresc .Somajul este foarte mic .Preturile la produsele de necesitate imediata au inceput sa scada masiv .Investitiile si dezvoltarea prin PNRR sunt parte a inconjuratorului .Activele statale ce sunt neperformante sunt vindute . Alianta aflata la guvernare ofera stabilitate .Ucraina este ajutata . Inarmarea si mobilizarea fortelor armate devine factor de stabilitate .Relatiile politice internationale si cele militare ne-au transformat intr-o natiune importanta in aceasta parte de lume .Ne-am depasit economic toti vecinii .Dezvoltarea este factorul esential ce propulseaza Romania in decident local . Intreaga tara este un santier .Oriunde mergi dai peste noi capacitati economice ce produc dezvoltare .Imense sume de bani sunt investite in agricultura si transporturi .

    1. Cat mai merge postarea la partid ?

      a mai ramas sa vina Ceausescu in vizita, in rest toate bune!

    Buzunarul meu arata tocmai invers, la fiecare sfarsit de luna raman cu mai putini bani, chiar daca am renuntat la unele servicii si "achizitii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb