Marcel Ciolacu: "Săptămâna aceasta vom depune amendamentele pentru pensiile speciale"

F.D.
Politică / 9 octombrie 2023

Marcel Ciolacu: "Săptămâna aceasta vom depune amendamentele pentru pensiile speciale"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni la Varna, referitor la pensiile speciale, că în această săptămână vor fi depuse amendamentele la proiectul de lege, iar cu puţin efort va trece de Senat şi săptămâna viitoare de Camera Deputaţilor. "S-a acceptat impozitarea peste salariul mediu pe economie, încă 10 procente şi calcul pensiei, parcă pe ultimele 48 de luni, la magistraţi", a adăugat şeful Executivului care a mai spus că "s-a încheiat acea anomalie în care câştigai mai mult la pensie decât în activitate", relatează News.ro.

"Am făcut ultimele modificări conform cerinţei CCR şi nu mai era în discuţie impactul bugetar, fiindcă oricum impactul nu e pentru trecut, e pentru viitor. Nicio lege nu poate fi aplicată în trecut. Tot timpul actul e pentru viitor. S-a acceptat impozitarea peste salariul mediu pe economie, încă 10 procente şi calcul pensiei, parcă pe ultimele 48 de luni, la magistraţi. Singura temă a rămas în zona magistraţilor. Eu cred că săptămâna aceasta, mai mult ca sigur, vom depune amendamentele. Cred că cu puţin efort ar putea să treacă de Senat, ca săptămâna viitoare să treacă de Camera Deputaţilor. În eventualitatea în care există iar un atac la Curtea Constituţională să avem timp să ne încadrăm", a explicat Marcel Ciolacu, într-un briefing de presă susţinut luni la Varna.

Şeful Executivului a mai spus că "s-a încheiat acea anomalie în care câştigai mai mult la pensie decât în activitate".

"Cred că important este să existe un T0. S-a încheiat acea anomalie în care câştigai mai mult la pensie decât în activitate. Mai era o anomalie şi anume calculul pensiei pe ultima lună de salariu. Căutaţi-l pe fostul procuror general să vedeţi cum şi-a înghesuit toate veniturile de pe ultima lună ca sa iasă o pensie de peste 100.000 de lei. Lucrurile acestea trebuie să se încheie. Au fost nişte excepţii, nişte crăpături ale legii, ca să le zicem aşa şi importantă este totuşi perspectiva. Faptul că se adaugă o lună, la trei luni, la şase luni, deja sunt lucruri convenite şi eu cred că sunt de bun simţ. Viitorul arată cu totul altfel", a mai precizat Ciolacu.

Preşedintele liberalilor Nicolae Ciucă a declarat, luni, că legea pensiilor va fi finalizată, la nivelul Legislativului, în maxim două săptămâni. Fostul prim-ministru a adăugat că aceasta este soluţia care trebuie asumată politic pentru ca ţara noastră să poată beneficia de banii din cererea de plată numărul 3 din PNRR, însă nu a exclus posibilitatea ca actul normativ să fie atacat la Curtea Constituţională, după ce îl adoptă Parlamentul.

De asemenea, ministra Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat, luni, că în coaliţie a fost luată decizia să se intre cu amendamentele la pensiile de serviciu în procedură parlamentară, după decizia CCR, iar cele două comisii raportoare din Senat, au marţi, la ora 10.00, programată o şedinţă comună.

"Îmi doresc tare mult ca aceste amendamente să fie agreate nu doar de Parlament, îmi doresc ca această lege să nu fie atacată la CCR pentru că amendamentele au fost discutat cu sistemul", a spus Gorghiu.

Ea a nai afirmat că justiţia în România trebuie făcută cu resursă umană, nu putem să legiferăm dacă de mâine vor pleca toţi la pensie pentru că Justiţia nu produce bani la bugetul statului ci trebuie să producă dreotate în societate.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Faceți 2 categorii:pensii speciale și speciale plus,fi ți creativi!

    Eu am crezut ca se desfiinteaza notiunea de pensie speciala ! Nu, ca magistratii, si cativa sefi...

    ...prost este cine plateste taxe ! 

    PSD va avea un MAAAARE salt in sondaje dupa introducerea limitarilor privind utilizarea cash-ului .... :)

    si nu e un salt in sus :)  

    p.s. prostia psd, pnl, udmr si usr alimenteaza aur ! mai aplicati voi pe negandite directivele de origine externa Romaniei si o sa vedeti ce se va intampla!  

    Ban.Cher.Vali 

    Cata vrajeala ! Cat praf in ochi!

    Opriți furtul și desfiintati noțiunea.20% este ca și spălarea banilor negrii.

    Nu au fost crapaturi ,au fost plsnituri pe care toti s-au prefacut ca nu le vad.Le e frca ca de dracu.Toti au cate ceva pe caciula.Daca nu lui arunci cineva apropiat drag.Politicul se zbate ca pestele pe uscat sa mentina diferentieri intre dieritele categorii socale atat timp cat clameaza despre democratie si tratament egal pentru toti cetateni.Un singur lucru nu vor sub nici un chip:o singura lege pentru toti.Nu una pentru noi si alta pentru prostimea de rand.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb