MARCEL CIOLACU: "Sectorul HORECA a fost sacrificat de o guvernare care a impus decizii incoerente"

G.B
Politică / 5 noiembrie 2021

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a criticat astăzi în cadrul evenimentului Topul Naţional al Firmelor Private din România organizat de Consiliul Naţional al IMM-urilor, guvernarea liberală pe care a acuzat-o că a sacrificat HORECA.

"Sunteţi adevăratele modele de redresare şi rezilienţă pe care trebuie să le urmeze economia noastră. Aţi fost cel mai afectaţi de criza economică generată de pandemie. V-aţi văzut afacerile blocate magazine închise, şi mulţi v-aţi pierdut angajaţii. Guvernele din ultimii doi ani v-au promis multe dar v-au oferit atât de puţin. Ne amintim de haosul de la anularea măsurii 3, de sprijin pentru companii, zeci de mii de IMM-uri s-au trezit peste noapte cu ajutoarele financiare pentru care pierduseră timp şi energie că nu mai vin deloc, iar sectorul HORECA a fost pur şi simplu sacrificat de o guvernare care a impus decizii incoerente şi a manifestat o lipsă cronică de viziune economică. Zeci de mii de insolvenţe şi procese de faliment, asta este nota de plată pe care voi, antreprenorii, aţi fost obligaţi să o plătiţi pentru neputinţă şi neştiinţă", a declarat Marcel Ciolacu.

În cadrul discursului său preşedintele PSD a lăudat modul în care mediul de afaceri a reuşit să facă faţă provocărilor din pandemie.

"În acest climat extrem de dur ne-aţi arătat ce înseamnă tăria de caracter şi puterea de adaptare rapidă la un context economic cu o dinamică fluidă. V-aţi reorganizat afacerile, aţi identificat noi nişe, aţi folosit masiv digitalizarea şi aţi rămas în picioare. Ştiu că preţul plătit a fost mare, nopţi nedormite multe sacrificii în plan personal. Pentru mulţi dintre voi acest an şi jumătate de chin, a însemnat griji, păr alb cât pentru zece ani de viaţă. Iar pentru tot efortul vostru, inovarea şi mai ales pentru responsabilitatea de care aţi dat dovadă meritaţi tot respectul nostru", a mai spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a declarat că IMM-urile trebuiau incluse în PNRR

"Am susţinut împreună cu domnul Jianu în urmă cu câteva luni la Guvern că IMM-urile trebuiau prinse în acest plan naţional de proiecte de miliarde de euro. Din păcate, atunci vocea noastră nu a fost auzită însă, pentru mine şi colegii mei, susţinerea companiilor româneşti continuă să fie o prioritate strategică. Zilele acestea am pregătit împreună cu specialiştii noştri programul celor 100de măsuri urgente pentru viitorul guvern. Am alocat un capitol consistent soluţiilor pentru sprijinirea IMM-urilor", a declarat preşedintele PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb