MARCEL CIOLACU: "Vom vota cât mai repede proiectul privind pensiile speciale, după ce vine raportul Băncii Mondiale"

G.D.
Politică / 20 februarie 2023

"Vom vota cât mai repede proiectul privind pensiile speciale, după ce vine raportul Băncii Mondiale"

Marcel Ciolacu a precizat că Parlamentul va vota cât mai curând proiectul de lege privind pensiile speciale, în contextul în care miercuri apare raportul pe acest subiect de la Banca Mondială şi a reiterat că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale. Referitor la subiectul decarbonizarea, liderul PSD a spus că aşteaptă să vadă cu ce soluţii va veni Ministerul Energiei, dacă va fi o reglementare prin proiect de lege sau prin ordonanţă. De asemenea, Ciolacu a adăugat că aşteaptă să vadă ce variantă va propune Ministerul Justiţiei privind legea avertizorilor de integritate, dacă va fi făcută reglementarea prin ordonanţă sau nu, relatează News.ro.

"Este o prioritate. Am găsit că erau pensiile speciale şi se va veni cu forma după ce Banca Mondială vom avea proiectul final şi raportul final. Şi vom veni categoric cu acele măsuri pentru a modifica în Parlament şi unde mai era blocajul, la decarbonizare? Aşteptăm de la Ministerul Energiei soluţia, ori prin ordonanţă, ori în Parlament şi avertizorul de integritate, la fel, aşteptăm din partea Ministerului Justiţiei o hârtie foarte clar ce vine de la Comisie. Jalonul este îndeplinit în momentul în care Comisia Europeană confirmă Sunt ferm convins că astăzi sau mâine o să îmi de la Ministerul Justiţiei ultimul punct de vedere al Comisiei şi va fi o modificare. Nu e o problemă că parlamentarii au muncit de trei ori la acest proiect", a afirmat Marcel Ciolacu, astăzi la Parlament.

Întrebat când va vota Parlamentul proiectul de lege privind pensiile speciale, reformă inclusă în PNRR, Marcel Ciolacu a răspuns: "Cât mai repede va ajunge proiectul de lege privind pensiile speciale la vot. După ce avem detaliile de la Banca Mondială, cât mai repede venim cu raportul. Da, nu numai eu, 22 de state membre ale UE consideră că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale. Şi îmi menţin punctul de vedere".

Chestionat cum pot fi aduse şi pensiile militarilor în zona de contributivitate, liderul PSD a replicat: "Sunt ferm convins că vom găsi soluţiile. De aceea am cerut un raport la Banca Mondială. Dar îmi menţin părerea - pensiile militarilor nu sunt pensii speciale".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. O pensie a unui general de 12000 lei net nu e specială? Dar ce este?

    1. ei baga cuvantul "special /speciale" in context social de legi de "ajutorare"!

      in spate exista niste legi ce vad ca nu sunt facute publice ce stau in dosare si la raft de peste 1 an; unde stim ca acele legi si capitole de legi vor trece tacid ... nu o sa ma insel cand le voi vedea in monitor. 

      banca se refera in contextul asta ca pensiile militare nu vor beneficia si de contextul "social de incluziune" a celor "saraci! 

      Sunt mai mute proiecte de legi UE si la nivel mondial ce vor sa atace "gradul de saracie" si incluziune sociala a celor cu venituri si contexte sociale speciale. 

      Pensiile speciale sunt bine asteptate pentru persoanele defavorizate! 

      Urmeaza sa se mareasca anumite pensii din anumite cadrane sociale! 

      Bine aici nu o sa ma mire daca gov gaseste chicite sa dea ciolan mai mare tot la partid. 

      s c cret 

      Este de 'serviciu".Conform plagiatorului ministru si a matracucei sefe din PNL.

      La inflatia de generali din Romania si 6000 ar fi prea mult. Cred ca avem mai multi generali decat Marea Britanie si aia au armata.

    hoti si mincinosi sinteti toti, de 32 de ani furati si vindeti tara.

    Proiectul perfect ar cuprinde majorarea pensiilor speciale și micșorarea celor minime.

    Dle Ciolacu, pleci acasa cu toti parlamentarii daca nu rezolvati problema sau legea va fi declarata neconstitutionala (ca de obicei) ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb