Marcel îşi salvează pielea. Cu preţul lui Nicu!

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 17 aprilie

Sorin Rosca Stanescu

Cineva va deconta la greu, sub aspect electoral şi politic, eşecul pe Bucureşti al Partidului Stat. Eşecul struţo-cămilei. În principiu, ambii preşedinţi de partide sunt responsabili. Dar factura este deja scrisă pe numele generalului cu patru stele Nicolae Ciucă.

Liderul politic născut la Buzău şi teleportat la conducerea PSD şi apoi la vârful Guvernului României, Marcel Ciolacu, a dat din plin măsura abilităţilor politice pe care le are. Sau al şmecheriilor de care este capabil. Se prefigurează un uriaş eşec al candidatului Partidului Stat la Primăria Generală a Capitalei. Seismograful nu arată nicio zvâcnire spre vârf a doctorului Cătălin Cîrstoiu. Dimpotrivă. Eşecul candidaturii sale este uriaş şi, în principiu, trebuie decontat la greu de cei doi lideri ai Coaliţiei. Cu atât mai mult cu cât pierderea ruşinoasă a Capitalei, în condiţiile în care două dintre primele cele mai puternice partide politice s-au coalizat şi au generat fel de fel de tertipuri pentru a învinge, este catastrofală din perspectiva imaginii acestora şi descurajantă pentru activul şi electoratul PSD şi PNL. În aceste condiţii, liderii de la vârf care au luat această fatală decizie trebuie să plătească prin demisii sau demiteri. Altel, partidele lor vor fi târâte într-o groapă şi mai adâncă în acest an cu multiple alegeri. Atâta doar că Marcel Ciolacu a ţinut să se sustragă. Şi scapă cu faţa curată.

Atât de multe discuţii şi dezbateri au avut loc în jurul candidaturii pentru Primăria Generală a Capitalei, încât opinia publică şi desigur electoratul şi activul celor două componente ale struţo-cămilei au devenit extrem de atente la nuanţe. Marcel Ciolacu şi alţi lideri importanţi PSD au semnalat în mod constant, mai mult sau mai puţin explicit, că introducerea meteorică în ecuaţia electorală a Bucureştiului a doctorului Cătălin Cîrstoiu este ideea promovată de preşedintele Klaus Iohannis şi susţinută fără prea multe obiecţii de PNL. Şi în primul rând de generalul cu patru stele Nicolae Ciucă. PSD a avut abilitatea să semnalizeze în mod constant că de dragul menţinerii Alianţei a cedat şi a sacrificat-o pe Gabriela Firea. Care avea şanse reale de succes. Mai recent, după ce cercetările de piaţă au demonstrat că doctorul Cîrstoiu se împotmoleşte şi, în plus, nu mai face faţă cu explicaţiile referitoare la scheleţii care îi ies din dulap, PSD a procedat în aşa fel încât opinia publică să înţeleagă că ar renunţa cu plăcere la acest candidat şi, pe ultima sută de metri, ar merge atât de departe încât să se replieze, agăţându-se de Cristian Popescu Piedone. Care între timp a fost adjudecat de un partid, împins de la spate de trusturile media ale lui Dan Voiculescu. Depunerea listelor de semnături pentru doctorul Cîrstoiu ar fi trebuit în mod normal să aibă loc. Momentul, dacă el se va produce, a fost fixat abia peste o săptămână. Adică în ceasul al doisprezecelea. Între timp, Marcel Ciolacu, pentru a ieşi cu faţa curată, va mai face valuri. Iar, în final, dacă gluma se îngroaşă, PSD se va decupla la Bucureşti de PNL. Marcel Ciolacu va putea ieşi din această cursă în care singur s-a băgat, relativ cu faţa curată. Cu atât mai mult cu cât are o şansă reală ca prin candidaţii PSD sau candidaţii susţinuţi de PSD să cucerească mai toate sectoarele Capitalei. Cu excepţia Sectorului 1, cedat în mod generos liberalilor, care s-ar putea să-şi frângă gâtul luptându-se cu Clotilde Armand. Şi asta în ciuda vânzării Ramonei Ioana, candidatul AUR, chiar de către coordonatorul de campanie Dojană, în parteneriat cu Lulea şi în beneficiul lui Tuţa, candidatul PNL.

Deci primul lider important care va plăti factura primelor alegeri - cele pe Bucureşti şi probabil şi cele europarlamentare - va fi generalul cu patru stele Nicolae Ciucă, prezumtiv candidat prezidenţial. Băiat isteţ, Marcel îi dă un brânci în şanţ lui Nicu pentru a-şi salva momentan pielea, rezervându-şi vocaţia de a candida la prezidenţiale.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. PSD-ul ar trebui sa deconteze esecul deoarece Carstoiu este candidatul ales de acest partid infect care mai nou s-a orientat catre primitivul si grotescul Piedone.

    Astia2 sunt tot ce au gasit mai bun in sferele lor de "influenta" cele 2 partide?!  

    Jalnic! Nu s-a schimbat nimic in PSD, decat foarte putin la varful lui, dar fara continuitate si in adancime.

    Fara o curatenie in partidele astea 2, nu vom scapa de coruptie, risipa, nesimtire si prostie. Deocamdata curatenia s-a oprit la varf si sta acolo de cativa ani. 

    1. fii rea e un indemn, nu un candidat. si nici primar nu va mai fi. ca mai viseaza ea sau altii e altceva. si-a incheiat scurta cariera politica.

      a mai fost si Firea propusa initial,

      Firea- Azilele groazei, prima propunere, n-a tinut, 

      apoi l-au propus pe Carstoiu, bogatasul bugetar,

      si acum vorbesc de Piedone, fostul puscarias.  

      Unde gasesc asemenea ciurucuri?

      Daca astia sunt aia buni de scos in fata, va dati seama cum sunt ceilalti?  

      trebuie sa fie santajabil , sa poata dansa cum vor smekerii de la partide !

    Nu inteleg de ce acest Carstoiu nu e anchetat de cineva, pt ca nu e legal , tu ca medic la spitalul de stat, sa ai clinica privata, si pacientii care platesc cass si se prezinta la stat, sa ii trimiti la clinica ta privata, unde ii jumulesti de bani. Ca dc vroiau sa mearga la o clinica privata mergeau acolo din start. Chiar si la clinica ta, dc vroiau sa mearga, mergeau.

    Deci un fel de inselatorie, ca tu cand esti bolnav, nu mai stai pe ganduri, ca e 300 de lei, 500 de lei sau cat e. Adica tot un plic, dar "legal". Pai nu e legal, tocmai, e inselatorie. Si din cate am vazut sunt multi pacienti care si-au pus pe net sms uri , facturi , dovezi. De ce nu se cerceteaza macar cazul? Ba mai mult, e si candidat la primarie, unde se stie ca va fi dezgropat gunoiul.  

    Fiecare vede altceva .Aducerea in concurs a domnului Cîrstoiu , un medic , de renume , in piata bucuresteana a medicilor nu este decit o simpla pozitionare impotriva lui „Piedone ”. Asemanarile ca si deosebirile sunt extrem de vizibile .Ciuca , generalul ce a mizat intreaga sa cariera politica pe seriozitatea momentului va oferi si candidatului final la Primaria Bucurestiului , al Aliantei ,o noua fata politica .La Primaria Capitalei perechile sunt extrem de vizibile dar deocamdata N.D. este lasat sa isi mestece esecul moment in care poate devine candidatul ideal al Aliantei PSD PNL. Fie ca Piedone sau N.D. devine candidatul aliantei totul va fi presentat ca si cistig electoral al atit de „seriosului” N.Ciuca .N.D. este obligat sa schimbe tabara .Daca nu o face pierde functia .Opozita filo budapesteana (Kelemen ,Orban ,Drula ,Ciolos ,Barna si Simion ) se vor prabusi in sondaje (Simion a ajuns la 10 procente ) o data cu pierderea puterii de catre Orban budapesteanul .

    Nu introducerea meteorica a lui Cristoiu este problema , ci bubele pe care le au doctorii care lucreaza si la stat si la privat . la stat se duc doar pentru a racola si impinge pacientii spre cabinetele si clinicile lor particulare . despre lacomia lor ......

    1. adică cam 90% dintre ei! Si parcă acum au aflat deși e de notorietate

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb