Marea Britanie a finalizat repatrierea turiştilor afectaţi de falimentul Thomas Cook

I.A.
Internaţional / 7 octombrie 2019

Marea Britanie a finalizat repatrierea turiştilor afectaţi de falimentul Thomas Cook

Autorităţile britanice au anunţat, luni, că au finalizat operaţiunea, fără precedent, de repatriere a aproximativ 140.000 de turişti, la două săptămâni după falimentul surprinzător al touroperatorului Thomas Cook, a transmis AFP.

Autoritatea aeronautică civilă din Marea Britanie (CAA) a informat într-un comunicat că această operaţiune, botezată "Matterhorn", cea mai importantă operaţiune de repatriere de după cel de al doilea război mondial, se va încheia în scurt timp odată cu aterizarea pe aeroportul din Manchester (nord) a unui avion plecat din Orlando (SUA) cu 392 de pasageri la bord, informează Agerpres.

În total, un număr de 150 de avioane au efectuat 746 de zboruri şi au permis repatrierea a aproximativ 140.000 de persoane de la debutul operaţiunii "Matterhorn", în data de 23 septembrie, la câteva ore după ce touroperatorul Thomas Cook şi-a anunţat falimentul.

"Vreau să mulţumesc tuturor celor care au luat parte la această operaţiune enormă, în special pasagerilor pe care i-am adus acasă. Vreau de asemenea să îi felicit pe foştii angajaţi ai Thomas Cook care au lucrat cu noi pentru a face din această operaţiune un succes", a explicat directorul general al CAA, Richard Moriarty.

În momentul falimentului Thomas Cook, un număr total de 600.000 de turişti erau în vacanţă la nivel mondial cu touroperatorul britanic. Autorităţile de la Londra au reuşit să îşi repatrieze cei 140.000 de turişti, însă soarta celorlalţi 450.000 de turişti se joacă între mai multe ţări şi filiale ale grupului Thomas Cook care nu s-au declarat imediat în faliment.

Grupul Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, avea 22.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care 9.000 numi în Marea Britanie, care şi-au pierdut locul de muncă odată cu falimentul companiei.

Thomas Cook realiza o cifră de afaceri de aproximativ 10 miliarde de lire sterline (11,32 miliarde euro) pe an. De mai mulţi ani, însă, compania era afectată de o concurenţă acerbă între tour operatori şi un mediu economic incert în Marea Britanie, în contextul Brexitului şi al deprecierii lirei. Grupul Thomas Cook are datorii de 1,7 miliarde de lire sterline şi o finanţare suplimentară de 200 milioane lire sterline era decisivă pentru supravieţuirea unei companii cu 19 milioane de clienţi pe an în 16 ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb