Marea Britanie demarează o evaluare a BBC în cadrul personalului

F.D.
Internaţional / 26 mai 2022

Marea Britanie demarează o evaluare a BBC în cadrul personalului

Guvernul britanic a cerut televiziunii BBC ca unul din patru angajaţi ai săi să provină din medii socio-economice defavorizate în contextul demarării unei evaluări a companiei media pentru a stabili dacă este nevoie de implementarea unor reforme în vederea obţinerii unui ''grad mai mare de imparţialitate'', informează Reuters, potrivit Agerpres.

Înfiinţat cu misiunea de a educa, informa şi a oferi divertisment, BBC este apreciat pe plan global pentru ştirile sale de înaltă calitate, producţii dramatice şi documentare ale unor realizatori precum David Attenborough.

În ultimii ani însă, a încercat să navigheze intensele dispute politice şi culturale apărute în Marea Britanie, în special cele referitoare la Brexit, iar criticii au spus că perspectiva metropolitană a postului, centrată asupra Londrei, nu reuşeşte să reprezinte şi restul regiuni din ţară.

''Evaluarea va avea la bază progresele recente în a face BBC mai responsabil faţă de cei care îl finanţează, creşterea accesului la oportunităţile de job-uri pe care acesta le oferă şi oferirea unor garanţii că postul va continua să lucreze în cel mai bun interes al publicului'', a spus ministrul britanic al Culturii, Nadine Dorries, într-un comunicat.

Departamentul guvernamental pentru Digital, Cultură, Media şi Sport (DCMS) a spus că va analiza eficienţa procedurii de reclamaţii editoriale finanţate de plătitorii de abonamente BBC, precum şi analiza impactul acesteia asupra peisajului mediatic mai larg.

DCMS a adăugat că a emis o nouă directivă juridică care vizează radiodifuzorul cu o istorie de 100 de ani pentru a se asigura că promovează oportunităţi egale pentru persoanele care provin din clasa muncitoare.

Măsura include obiectivul ca unul din patru angajaţi ai BBC să provină din medii socio-economice defavorabile, iar 60% din producţia de programe radio şi 50% din producţia de programe TV să fie realizată în afara Londrei până la sfârşitul lui 2027, precum şi realizarea a 1.000 de stagii de training până în 2025.

DCMS a adăugat totodată că guvernul va lansa în curând o analiză separată a taxei radio-tv a BBC, precum şi a fezabilităţii modelelor de finanţare alternativă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb