Marea Britanie va studia ''pe termen lung'' furnizarea unor avioane de luptă Ucrainei

G.D.
Internaţional / 8 februarie 2023

Marea Britanie va studia ''pe termen lung'' furnizarea unor avioane de luptă Ucrainei

Premierul britanic Rishi Sunak i-a cerut ministrul său al apărării Ben Wallace să studieze posibilitatea de a livra Ucrainei avioane de luptă, a anunţat astăzi un purtător de cuvânt de la Downing Street, care a subliniat însă că este vorba despre o opţiune "pe termen lung", iar deocamdată Ucraina are nevoie de alte soluţii militare pentru a face faţă invaziei ruse, consemnează agenţia EFE, conform Agerpres.

Odată cu vizita efectuată astăzi de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la Londra, Sunak a anunţat extinderea programului de pregătire oferit armatei ucrainene în timp ce aceasta luptă împotriva trupelor ruse; acest program va include şi instruirea unor piloţi militari ucraineni pentru a folosi avioane de luptă occidentale.

Dar "nu a fost luată încă nicio decizie" de a livra Ucrainei avioane de luptă, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt, care anterior a explicat totodată că "nu ar fi practic" să fie oferite Ucrainei avioane extrem de sofisticate, precum Eurofighter Typhoon sau F-35, aflate în dotarea forţelor aeriene britanice, având în vedere perioada îndelungată de instruire a piloţilor militari pentru a le folosi, perioadă ce poate merge şi până la cinci ani în cazul avioanelor de ultimă generaţie.

"Suntem dispuşi să facem tot posibilul să antrenăm aceşti piloţi cât mai repede posibil, dar vorbim de material militar complex. Aşa cum ştiţi, actuala perioadă de antrenament pentru piloţii britanici este de cinci ani", a indicat reprezentantul guvernului de la Londra.

Totuşi, Ministerul britanic al Apărării examinează "activ"opţiunea de a trimite Ucrainei avioane de luptă, a mai spus purtătorul de cuvânt al lui Rishi Sunak, subliniind însă că "pe termen scurt" Ucraina are nevoie de alte arme şi de alte variante pentru a face faţă unui conflict în desfăşurare.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Transmite echoul american

    BESTII ALE UNUI REGAT APUS...! Jos,pulberea sa se aleaga de Ucraina lui Zelenski sluga a yankeilor ,a SUA=NATO= natie ce se vrea stapan globalist ,prestator de razboaie doar si numai intru expansiune si distrugere planetara....; ,Afara din UE, cea mai corupta institutie anti UE est,anti romani,al carei lider=bestia muiere Ursula von der Leyen trebuie sa platesca fiind indubitabil prim pion al crimelor impotriva umanitatii prin vaccinarea obligatorie...!! AFARA DIN UE,DIN NATO ,SE INTENTIONEAZA CA ROMANIA SA DEVINA ALT TEATRU DE RAZBOI ALATURI DE UCRAINA .IAR EUROPA VA FI POTRIVIT POLITICILOR LIDERILOR OCCIDENTALI,INCENDIATA pentru UCRAINA =STAT ARTIFICIAL IN SLUJBA LUI BIDEN SI SUA..!!

    1. Sunt dementi care sustin agresiunea criminalaa rusiei . Acesti nenorociti sunt votanti aur . Acest partid este extremis si prorus . Acest partid trebuie desfiintat urgent . Vaccinarea e buna , necesara si tine de educatie progres si avangarda gandirii. Zelenski a fost primit azi 8 februarie de premierul angliei , de presedintele franteh, si de cancelarul germaniei . Este o manifesare de respect pt ukraina si zelenski . Putin turbeaza ca nu-l mai baga nimeni in seama. Rusia trebuie sa restituie romaniei tezaurul pe care la luat cu japca ,adica 120 tone aur.

      Oda prea mare ptr. actorasul pus de americani,

      mai informează-te și în afara de CNN 

      Da informati-va voi ba HAUR istilor uita-te la canalele ruse de propaganda sa vezi acolo paranoia si isterie colectiva.

    Nu mai au nimic de oferit . Fara sa mai "mulga" ..ceva din aceasta lume ... se "topesc" . "Sugative istorice" , alta soltie nu au ...pentru 2,3 bancheri ,.... Sunt in strare sa faca praf lumea ....

    Satanisti impamanteniti...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb