Marele sifonar l-a premiat pe marele elveţian "Brokerul anului 2021"

Ben Madadi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 februarie 2022

Bogdan Drăgoi i-a oferit o alinare lui Bogdan Juravle pentru că a avut un an 2021 foarte greu

Ben Madadi

N-a aflat prea multă lume pentru că şi celor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) le-o fi fost jenă să-i promoveze pe toţi cei "premiaţi". Însă acum câteva zile, BVB a premiat Swiss Capital în cadrul BVB Awards drept brokerul anului 2021!

În martie 2021 am scris despre faptul că Swiss Capital, condus de "elveţianul" Bogdan Juravle, prin fondul Active Dinamic, căpuşează SIF Muntenia (SIF4) cu un comision absolut aberant de 12,55% pe an. Într-un an obişnuit, asta însemna cam 2.000.000 de lei, semnifictiv mai mult decât câştigul (profitul) pe un an al majorităţii companiilor de brokeraj care activează pe BVB.

Tot în anul 2021 lumea a aflat şi despre felul cum Swiss Capital căpuşează SIF Banat Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4) cu mult mai mulţi bani, având în vedere că SAI Swiss Capital deţine nu doar fondul Active Dinamic, dar şi un fond mai mare, Active Plus, cu care căpuşează SIF-urile şi sprijină sifonarii. Apoi, tot în 2021 SAI Swiss Capital, deţinută de Swiss Capital, a transferat 6% din acţiunile SIF4 către SIF1, acţiuni SIF4 care au fost cumpărate în principal cu banii acţionarilor SIF1 şi SIF4. Aşadar, SAI Swiss Capital a transferat nişte acţiuni SIF4, cumpărate cu banii SIF1 şi SIF4, la SIF1 în timp ce SAI Swiss Capital primea comision de administrare pentru deţinerea acelor acţiuni, de la SIF1 şi SIF4. Se pare că pentru SIF1, SIF4 sau Swiss Capital evitarea conflictelor de interese, aşa cum cere legea 74/2015, este o chestiune neimportantă.

Cum să premiezi un asemenea broker, cu astfel de practici păguboase pentru investitori care au fost dezvăluite tocmai în anul 2021, drept brokerul anului 2021?

Răspunsul se află în articolul, scris tot de mine, în care am explicat, foarte simplu, cum marele sifonar, Bogdan Drăgoi, este de fapt adevăratul şef al operatorului bursier din România, BVB. Bogdan Drăgoi şi Bogdan Juravle au avut un an 2021 foarte greu, plin de dezvăluiri despre faptele lor. Astfel au apărut ameninţări serioase asupra continuării activităţilor de sifonare şi căpuşare pe care aceştia le desfăşoară împotriva drepturilor şi intereselor investitorilor de bună credinţă din piaţa de capital. Drept urmare, Bogdan Juravle a fost chiar nevoit să-şi diminueze comisionul de căpuşare la Active Dinamic de la 12,55% pe an la 3,6%. Asta a însemnat o sumă serioasă pentru marele elveţian. Swiss Capital a avut numai de suferit în 2021, nu doar în privinţa imaginii, dar şi a banilor.

Dar Bogdan Drăgoi, ca orice partener care se respectă, prin acest gest măreţ de premiere, i-a oferit o alinare bine-meritată elveţianului, să aibă în continuare puterea să meargă mai departe pentru propovăduirea idealurilor sifonării şi în 2022.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Bravo Ben. Ai iesit de la sif4 si continui sa-i bushesti pe sifonari. Cat oare vor mai supravietui?

    Bravo Bursa! Pentru ca in presa actuala nu mai vorbeste nimeni de asta. Sunt sigur ca toti ceilalti iau din greu bani de la hotii sufonari 

    1. Ai fi uimit sa afli pentru cat de putini bani se prostitueaza ziaristele.

    Cum naiba se premiaza hotii astia intre ei?

    Nu exista justitie in tara asta sa le dea premiul pe care il merita? 

    1. Dragoi, marele elvetian si securistii batrani din spatele lor sunt aliatii lui Putin in Romania

    Ben, poate ca citesti si comentariul meu. Este o intrebare. In ce sa investim

    Swiss Capital = Sifon Capital :)))

    Cand nimeni nu mai da doi bani pe hoti, incep sa se premieze intre ei :)))) 

    De ce nu intri frate in politica Romaneasca? Dai o mica pauza la sifonari sa te bati si cu analfabetii care ne conduc.

    Romanii nu sunt in stare sa dea un lider. Pana acum au aratat ca nu sunt increzuti rau si mai aleg si straini. Cu Iohannis au dat-o in bara... dar poate mai tragem un loz 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb