Mari companii europene şi asiatice luptă pentru un contract de căi ferate în Rusia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 februarie 2012

Proiectul de cale ferată din Rusia, în sumă de 21 miliarde dolari, va fi plătit în proporţie de 50% de guvern, iar restul va fi suportat de concesionar.

Proiectul de cale ferată din Rusia, în sumă de 21 miliarde dolari, va fi plătit în proporţie de 50% de guvern, iar restul va fi suportat de concesionar.

"Siemens", "Alstom", "Bouygues", "Finmeccanica" şi "UniCredit" se numără printre părţile interesate

Companii din Europa, China şi Coreea de Sud au intrat în cursa pentru câştigarea unui contract de 21 miliarde dolari, care priveşte construcţia şi operarea unei căi ferate ce face legătura între Moscova şi Sankt Petersburg, anunţă Bloomberg.

Elena Şebunina, director adjunct al Liniilor de Cale Ferată de Mare Viteză din Rusia, a declarat că "Siemens" AG din Germania, companiile franceze "Alstom" SA şi "Bouygues" SA, "Finmeccanica" SpA şi "UniCredit" SpA din Italia, precum şi divizii ale societăţilor "Hyundai" şi "Samsung" din Coreea de Sud, se numără printre părţile care şi-au exprimat interesul pentru legătura de cale ferată.

La rândul său, un grup portughez condus de "Andrade Gutierrez" SA din Brazilia şi-a prezentat interesul pentru proiect.

Liniile de Cale Ferată de Mare Viteză, divizie a monopolului de stat "Căile Ferate Ruse", va publica lista scurtă a ofertanţilor în septembrie sau octombrie, după care vor fi lansate negocierile în detaliu cu privire la aspectele tehnologice, financiare şi legale ale proiectului. Ulterior va fi ales câştigătorul licitaţiei.

"Rusia nu a construit niciodată o linie ferată de mare viteză, chiar dacă în restul lumii există acest tip de căi de 60 de ani", a declarat Elena Şebunina, adăugând: "Potenţialii candidaţi au acumulat o experienţă semnificativă în domeniu, lucru care va fi luat în calcul la momentul alegerii câştigătorului licitaţiei".

În Rusia se va desfăşura Cupa Mondială de Fotbal în 2018, astfel că autorităţile de la Moscova vor să construiască până la finele lui 2017 noi legături între oraşele care vor găzdui meciurile. Câştigătorul contractului de cale ferată care va lega Moscova de Sankt Petersburg va deţine dreptul de a opera această linie timp de 30 de ani, conform spuselor Elenei Şebunina. Legătura va fi de aproape 660 de kilometri.

"Siemens" a confirmat interesul pentru proiectul de cale ferată din Rusia, informând că a depus documentele pentru participarea la licitaţie. "Hyundai Engineering & Construction" Co. a informat că priveşte cu mult interes proiectul din Rusia, iar "Samsung C&T" Corp. - că nu a decis, încă, dacă va intra în cursa ofertelor. Oficialii "UniCredit", "Finmeccanica" şi "Andrade Gutierrez" nu au comentat cele afirmate de Elena Şebunina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb