Maria Lvova-Belova va vorbi despre Ucraina la o reuniune a Consiliului de Securitate

A.F.
Internaţional / 5 aprilie 2023

Maria Lvova-Belova va vorbi despre Ucraina la o reuniune a Consiliului de Securitate

Comisarul prezidenţial rus pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, vizată de un mandat de arestare al Curţii Penale Internaţionale (CPI), urmează să vorbească virtual azi despre Ucraina la o reuniune informală a Consiliului de Securitate, organizată de Rusia, care deţine preşedinţia rotativă, conform Agerpres.

Anunţarea acestei participări a provocat nemulţumirea diplomaţilor Regatului Unit, care au informat că au blocat difuzarea planificată a evenimentului pe site-ul ONU."Dacă vrea să dea socoteală pentru acţiunile sale, să o facă la Haga", sediul CPI, a adăugat un purtător de cuvânt al misiunii britanice.

Reuniunea îşi propune "să ofere informaţii obiective despre situaţia copiilor din zona de conflict din Donbas şi despre măsurile luate de autorităţile ruse pentru evacuarea copiilor aflaţi în pericol", potrivit Reprezentanţei Permanente a Rusiei pe lângă ONU, care acuză Occidentul de "denaturarea" situaţiei prin utilizarea unor termeni precum "răpire, strămutare forţată, adopţie".

Acest tip de reuniune informală, care poate fi organizată de orice membru al Consiliului, are loc la sediul ONU, dar nu în sala Consiliului de Securitate.

Autorităţile ucrainene acuză Rusia că a răpit peste 16.000 de copii din Ucraina de la începutul ofensivei, în urmă cu un an.

CPI a emis un mandat de arestare în martie pe numele preşedintelui Vladimir Putin şi al comisarul prezidenţial pentru drepturile copilului Maria Lvova-Belova, considerându-i pe aceştia responsabili pentru "crimă de război de deportare ilegală" a minorilor ucraineni.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a asigurat recent că întâlnirea de miercuri a fost planificată "cu mult înaintea" anunţului CPI.

Moscova susţine că i-a "salvat" pe aceşti copii de lupte şi că a pus în aplicare proceduri pentru a-i reuni cu familiile din care provin.

Maria Lvova-Belova a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că este pregătită să trimită copiii deportaţi înapoi în Ucraina, dacă familiile lor solicită acest lucru. Potrivit unui raport al structurii pe care o conduce, începând cu 29 martie, 16 copii provenind din nouă familii s-au reunit cu rudele lor care locuiesc în Ucraina sau în altă parte. Cu toate acestea, Lvova-Belova a refuzat încă o dată să publice lista completă cu numele copiilor ucraineni deportaţi în Rusia.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Cine asculta o puscariabila care se ocupa de rapirea de copii? Da copiii inapoi lasa vorbitul ca puscaria te asteapta.

    1. ia-ti pastilele

    Sovietus Cruela De Vil refuza sa publice lista copiilor deportati?

    Isi face cumva hainuta de piele de pui de ucrani? 

    Foarte INTERESANT(jenant) ca media occidentala,

    nu a gasit nici o singura mamica din Ucraina

    care sa sustina ca copilul ei a fost rapit de rusi 

    1. copii erau de fapt copii ai etnicilor rusi din ucraina = 3 milioane de rusi din ucraina au fugit in rusia din cauza razboiului = etnic cleansing care de obicei este condamnat de ONU dar daca il face ucraina este OK (in viziunea USA si a europei )

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb