MARIAN MUNTEANU, DESPRE ACUZAŢIA CĂ AR FI FĂCUT COMERŢ CU ARME: "Eu în viaţa mea nu am făcut comerţ cu nimic"

S.A
Politică / 17 aprilie 2016

Marian Munteanu

Marian Munteanu

Actualizare 17:14 Vasile Blaga: "Nu văd de ce ar trebui să renunţăm la candidatura lui Marian Munteanu"

PNL nu va renunţa la candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, a declarat astăzi Vasile Blaga, copreşedinte al partidului.

"Nu văd de ce ar trebui să renunţăm la această candidatură pentru că este criticată. Foarte bine! Sunt oameni care o critică. Noi suntem foarte atenţi la toate criticile, cu mici observaţii. Pe de o parte vedem că este criticat de colegi din societatea civilă (...), pe urmă este acuzat de tot felul de lucruri fără dovezi. (...) Vezi, Doamne, ar schimba linia politică a partidului. Am văzut şi aberaţia asta în presă, ca şi cum partidul ăsta este de ieri, nu de 140 de ani şi un om, oricare ar fi el, ar putea schimba linia partidului. Ca şi când partidul ăsta nu ar avea peste 1.000 de oameni numai în Consiliul Naţional de Coordonare. Copilării de genul acesta. Aşa e în viaţă!", a spus Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a explicat că liberalii nu şi-au dorit să ajungă în situaţia de a face o altă nominalizare în locul lui Ludovic Orban.

"Nu ne-am dorit sub nicio formă să fim într-o astfel de situaţie. Mulţumim domnului Orban că nu a tergiversat deloc şi a rezolvat problema imediat pentru a nu afecta imaginea partidului. Tot aşa şi noi, în 30 de ore, am rezolvat problema aşa cum a decis în structura lui PNL. A fost o decizie colectivă. Că mai sunt şi oameni supăraţi, aşa e în viaţă! Noi, până la urmă, puteam avea un candidat şi din interiorul partidului, dar decizia a fost să ne orientăm spre societatea civilă. Acum, că nu este cel pe care şi-l doresc unii, aşa e situaţia!", a adăugat Vasile Blaga.

Întrebat de ce PNL a preferat societatea civilă în locul unui om din interiorul PNL, el a precizat: "Am fost obligaţi, nevoiţi de viaţă, să luăm o decizie după cazul Colectiv. Foarte mulţi se aşteptau atunci să preluăm guvernarea. Atunci am spus: «Dom'le trebuie să vedem ce vrea lumea». Atunci noi am spus că nu putem să urcăm pe catarg să venim la guvernare. Am încercat, democratic, prin moţiuni de cenzură. Au dovedit ceilalţi că au majoritate în Parlament. Am spus că nu vom interveni politic. Tot aşa, am ajuns la concluzia că este bine să venim în întâmpinarea societăţii civile. Dacă asta este în majoritate dorinţa electoratului bucureştean, asta am făcut".

La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a infirmat zvonurile conform cărora Ciprian Ciucu ar fi fost o altă opţiune a liberalilor pentru Primăria Capitalei.

"Nici măcar o secundă nu a existat vreo propunere făcută domnului Ciucu să candideze din partea PNL. Aşa cum domnul Blaga a spus că au existat discuţii la nivelul conducerii restrânse a partidului, în acea zi nu foarte fericită pentru PNL, au existat discuţii în vederea desemnării candidatului. Pe de o parte s-au luat în calcul posibile candidaturi din interior. Au fost discuţii, tatonări, pentru a vedea cine îşi doreşte acest lucru. Asta nu însemna că orice accept trebuia validat. La fel şi în afară, la societatea civilă, nu neapărat numele lui Marian Munteanu. (...) Conducerea partidului nu a propus nici lui Nicuşor Dan, nici domnului Ciucu vreo candidatură", a susţinut Alina Gorghiu.

Cei doi copreşedinţi ai PNL, alături de prim-vicepreşedintele partidului Theodor Stolojan, s-au aflat la Iaşi pentru a lua parte la lansarea a aproximativ 1.000 de candidaţi la alegerile locale.

(S.A.)

-----------

Actualizare 11:01 Munteanu: "Cu excepţia unor discuţii politice, nu am avut niciun fel de altă colaborare cu Virgil Măgureanu"

Marian Munteanu, noul candidat al PNL la Primăria Bucureştiului, a afirmat ieri, într-o emisiune televizată, că intenţia sa de a candida la Preşedinţie în 2000 s-a bazat pe un proiect politic propriu şi a respins vreo colaborare de alt tip, în afara celei politice, cu fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu.

"În anul 2000 exista riscul să se reia o administraţie de tip Ion Iliescu sau Corneliu Vadim Tudor. Eu mi-am permis să elaborez un proiect politic, oarecum asemănător cu cel al lui Emil Constantinescu (...), semăna oarecum şi cu proiectul actual al dlui Iohannis, adică bazat pe ideea de oprire a unui declin din această corupţie. Am discutat cu câteva partide mici în vremea aceea, partidul dlui Druc, dlui Tabără, dlui Măgureanu. (...) Eu nu cer scuze. Nu aveam încredere (n.r. în Măgureanu), ca dovadă că omul nici nu m-a susţinut. Era o sală întreagă de oameni de la trei partide. Le-am prezentat programul. Oamenii au spus că e un program foarte bun. Bravo! Şi când ne-am retras să discutăm mai departe n-a mai fost bun. Acum ce era să fac? Dacă ei n-au vrut?", a declarat Marian Munteanu, la Antena 3.

Candidatul PNL a susţinut că nu a avut niciun fel de colaborare cu Virgil Măgureanu, cu excepţia unor discuţii politice.

"Cu domnul Măgureanu, cu excepţia acelor discuţii politice, (...) n-am avut niciun fel de altă colaborare, de niciun tip. N-aş fi avut cum să am pentru că eu şi domnul Măgureanu suntem din lumi diferite. Măgureanu este un domn care a condus un serviciu important al ţării, un om politic, un om care are un mediu al dânsului, are contactele şi relaţiile dânsului, eu nu fac parte din această lume. Dar asta nu înseamnă că nu ne putem întâlni în anumite situaţii", a precizat Mairan Munteanu.

Acesta a punctat faptul că este un adept al dialogului.

"Mă aşez la masă cu orice om politic, discut civilizat, dar asta nu înseamnă automat că sunt de acord cu propunerile acelui om sau soluţiile pe care le oferă. Eu cred în dialog. Mi se pare ciudat că trăim într-o lume în care încercăm să promovăm ideile de toleranţă, de dialog, de construcţie şi să mi se reproşeze că stau de vorbă cu nişte oameni... Dacă cer cuiva votul cer pe baza proiectelor şi propunerilor pe care le ofer, nu pe bază de percepţie. Acolo era un program care şi astăzi cred eu că-l pot prezenta spre critică", a mai spus Munteanu.

Întrebat dacă ar mai candida la Preşedinţie, Marian Munteanu a declarat: "Nici poveste! Avem preşedinte. De ce să candidez la Preşedinţie? Eu cred că domnul Iohannis o să mai aibă un mandat (...), dacă îşi va duce la bun sfârşit propunerile. Eu am fost foarte de acord cu conceptele pe care dânsul le-a lansat".

-----------

Marian Munteanu, noul candidat al PNL în cursa pentru Primăria Capitalei, a negat ieri, într-o emisiune televizată, acuzaţiile referitoare la faptul că ar fi făcut comerţ cu arme.

"Eu în viaţa mea nu am făcut comerţ cu nimic, nici cu cărţile pe care le-am editat nu am reuşit să vând mare lucru, pentru că probabil nu a fost un editor foarte eficient. Eu am făcut servicii, mai precis de resurse umane în mediul civil, cunoscute de altfel pe piaţa economică, lucru firesc, normal, într-o economie de piaţă şi eu zic cu oarecare succes. Eu sunt mulţumit că, împreună cu colegii mei, la vremea aceea am putut realiza o activitate de resurse umane de prestigiu, oricum firma respectivă reuşind să rămână singurul operator efectiv de pe piaţă, restul concurenţilor noştri fiind companii străine mult mai puternice", a declarat Marian Munteanu, la Antena 3.

Acesta a subliniat că această acuzaţie este fără acoperire, iar firma sa - Valahia - a avut ''o activitate mică''.

"Orice firmă din România poate fi uşor verificată nu numai la Registrul Comerţului, la Administraţia Fiscală, o să vadă că cifra de afaceri, probabil, că nu ne-ar fi permis să vindem nici măcar o trotinetă mai acătării. (...) A publicat nişte cărţi, a fost o firmă cu o activitate mică", a mai susţinut Munteanu.

Acesta a răspuns astfel acuzaţiilor apărute într-o carte a istoricului Marius Oprea ("Moştenitorii Securităţii"), fost membru al PNL.

Marius Oprea a menţionat, la Antena 3, că nu mai susţine această acuzaţie. "Nu sunt absurd să merg până în pânzele albe cu o afirmaţie care se dovedeşte a fi neacoperită. Am scris ceea ce am scris într-o notă de subsol a acestei cărţi", a declarat istoricul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb