MARIAN MUNTEANU, DESPRE IOHANNIS: "Ca să se distanţeze trebuia să fi fost apropiat; i-a pus la punct pe unii"

Andrei Stan
Politică / 16 aprilie 2016

Marian Munteanu

Marian Munteanu

Marian Munteanu a declarat că preşedintele Iohannis nu s-a delimitat de candidatura sa la Primăria Capitalei, pentru că nici nu avea de ce, în condiţiile în care nu au discutat niciodată pe această temă, el adăugând că şeful statului a vrut să-i pună la punct "pe unii", informează Mediafax.

"Ca cineva să se distanţeze a fi trebuit să fi fost apropiat", a spus Marian Munteanu, întrebat cum comentează poziţia preşedintelui Klaus Iohannis, care a transmis vineri că nu a avut nicio implicare în desemnarea lui drept candidat al PNL pentru Primăria Capitalei.

Marian Munteanu a mai afirmat că nu a discutat niciodată cu preşedintele pe această temă şi că nu crede că este implicat, în general, în deciziile PNL. "Nu cred că domnul preşedinte este apropiat de vreun partid anume... Sigur că provine din rândul partidului, dar dânsul, în calitate de reprezentant al tuturor românilor şi în conformitate cu Constituţia, este un factor de mediere şi de echilibru", a mai spus candidatul PNL.

El a comentat că reacţia Preşedinţiei era un mod de a-i pune la punct pe cei care au speculat că s-ar afla în saptele deciziei PNL: "Cred că dânsul nu s-a distanţat de candidatura mea, ci cred că i-a pus la punct pe unii, cu calmul şi cu reţinerea dânsului, pe care le cunoaştem, că nu a avut vreo intervenţie în evenutala mea numire sau nenumire"

Marian Munteanu a mai spus că singura discuţie a avut loc acum două luni, cu consilierul prezidenţial Constantin Dudu Ionescu, în contextul discuţiilor cu societatea civilă, fără nicio legătură cu candidatura. "Nu am avut în viaţa mea o discuţie pe aceasta temă (cu preşedintele-nr.). Nu, nu pe această temă, am avut o discuţie acum vreo două luni, cu societatea civilă, cu domnul Dudu Ionescu".

Preşedintele Klaus Iohannis nu l-a propus şi nu l-a susţinut pe Marian Munteanu pentru a fi desemnat candidat la Primăria Capitalei, decizia aparţinând conducerii PNL, a precizat vineri Administraţia Prezidenţială.

"Preşedintele României nu a propus, susţinut şi nu a impus conducerii PNL candidatura domnului Marian Munteanu. Preşedintele nu este implicat în niciun fel în această desemnare. Decizia susţinerii domnului Munteanu aparţine strict conducerii PNL în urma propriilor evaluări", a precizat Administraţia Prezidenţială.

Precizarea vine în contextul în care au existat speculaţii potrivit cărora preşedintele Klaus Iohannis a avut luni o întâlnire cu o delegaţie PNL, înainte de desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat PNL la Bucureşti.

Marian Munteanu: "Eu am condamnat întotdeauna orice atitudine extremistă, nu mai spun antisemitism"

Marian Munteanu a declarat vineri, la finalul şedinţei PNL sector 1, că nu a făcut declaraţii antisemite şi că înţelege tragedia Holocaustului, dar dacă e vorba despre "anumite personalităţi culturale discuţia e complicată şi ţine de analiza atentă a biografiei", relatează Mediafax.

Marian Munteanu, prezent vineri la organizaţia PNL Sector 1 unde a fost înregistrată adeziunea sa la PNL în vederea candidaturii pentru Primăria Capitalei, a respins acuzaţiile care i-au fost aduse de mai multe ONG-uri şi a susţinut că înţelege cel mai bine Holocaustul pentru că face parte dintr-o familie care a cunoscut represiunea regimurilor autoritare, dar dacă este vorba despre "anumite personalităţi culturale discuţia este complicată şi ţine de analiza atentă a biografiei şi activităţii fiecăruia".

"Eu nu am făcut declaraţii antisemite, dimpotrivă. Eu am condamnat întotdeauna orice atitudine extremistă, nu mai spun antisemitism, orice formă xenofobă. Eu sunt om profund paşnic, profund iubitor de oameni şi am fost pe poziţii non-violente cred că dintotdeauna. Gândiţi-vă că sunt dintr-o familie care a stat în lagăre de concentrare. Eu înţeleg cel mai bine ce înseamnă să fii târât într-un lagăr din cauza calităţii tale etnice. În Basarabia, de unde este familia mea, peste 100.000 de oameni dintre care şi bunicul meu au fost arestaţi, puşi în trenuri, duşi în Siberia. Bunicul a stat 16 ani şi a murit acolo. Eu înţeleg cel mai bine tragedia Holocaustului, pentru că eu însumi, ca familie, am fost afectat de ceva asemănător. Nu numai că nu este vorba de a nega, ci dimpotrivă mie mi se par lucruri odioase, abominabile şi trebuie frânte şi oprite orice situaţii care ar putea vreodată genera asemenea fenomene. Dacă faceţi referire, însă, la anumite personalităţi culturale discuţia este complicată şi ţine de analiza atentă a biografiei şi activităţii fiecăruia. Dacă uneori, te aflii într-o împrejurare, cum am fost de câteva ori în viaţă, erau manifestări ale deţinuţilor politici, s-a întâmplat - oameni cu ani grei de temniţă. Eu am fost întotdeauna cu respect faţă de ei pentru lupta lor, pentru libertate, pentru faptul că s-au sacrificat pentru ţară, asta nu înseamnă că eu aş promova o ideologie de acel tip, ba mai mult decât atât, la vremea cuvenită am scris şi un studiu pentru că mă acuza lumea, îmi spunea: Doamne eşti legionar!", a susţinut Munteanu, afirmând că, mai mult, i-a îndemnat pe tineri să nu se alăture mişcărilor legionare.

Munteanu a mai afirmat că a celor care îl critică acum ar trebui "să le fie ruşine".

"În toate activităţile mele, eu am militat explicit negru pe alb şi nu aşa la modul acesta pe net. Am militat acolo cu zece milioane de oameni care voiau să ne distrugă şi ei voiau să ne distrugă nu pentru că am fost legionari, ci pentru că ceream democraţie, libertate, drepturile omului, integrarea României în Europa, într-o vreme în care domnii ăia tratau cu URSS. Noi când vorbeau de euroatlantism acum 25 de ani când semnau cu Moscova şi acum vin ăştia să-mi spună mie că vezi doamne eu sunt adversarul integrării României în UE, nu le e puţin ruşine", a mai spus Marian Munteanu.

Marian Munteanu a mai invocat sprijinul internaţional de care a avut parte pentru a ieşi din închisoare, în 1990, afirmând că cei care îl critică sunt nemulţumiţi că vor rămâne fără finanţare.

"Eu am stat la închisoare pentru chestiunea asta. Ştiţi cum am ieşit de la închisoare pentru că au venit congresmani americani, deputaţi şi i-au cerut lui Iliescu să mă elibereze pentru că sunt nevinovat. Tot sunteţi cu netul, puneţi mâna şi citaţi netul şi vedeţi ce declarau congresmani americani. Pentru că asta am făcut să duc ţara asta în UE şi în NATO şi vin trei indivizi care primesc nişte bănuţi de nu ştiu unde şi sunt nemulţumiţi că nişte bugete acum o să dispară şi ei spun că vorbesc în numele Bucureştiului. Nu le e ruşine puţin!", a spus Marian Munteanu, pierzându-şi cumpătul.

Întrebat dacă a semnat declaraţia de integritate cerută de România Curată, Munteanu a afirmat că a semnat "mai multe hârtii".

Candidatul PNL la Primăria Generală le-a transmis liberalilor de la sectorul 1, că speră să nu fie demobilizaţi de reacţiile a 20-30 de ONG-uri "foarte active şi foarte bine finanţate".

"Îmi dau seama că valul de reacţii din partea unui anumit segment al societăţii civile, reprezentat de vreo 20-30 de ONG-uri foarte active şi foarte bine finanţate a creat un oarecare cutremur local, în zonele internetului. Sper să nu vă demobilizeze acest lucru", a spus Munteanu.

Munteanu a afirmat că nu îl demobilizează acuzaţiile care i se aduc din partea societăţii civile. "Indică o spaimă, spaima că oamenii îşi dau seama că este foarte probabil ca PNL, în aceatsă formulă, să câştige tot, toate sectoarele, primăria Generală. Cred că oamenii vor înţelege, mai clar, cât de mizerabile sunt anumite zone în care, în pofta de a obţine anumite beneficii, şi îi imaginează că ei reprezintă totul în ţara asta şi că reprezintă tot şi cuvântul lor", a spus Munteanu.

"Sunt un partener corect şi, ştiu că sunt zvonuri, dar orice s-ar face, niciodată nu voi face nimic împotriva dumneavoastră", a conchis Marian Munteanu.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” (INSHR) este o instituție guvernamentală aflată în subordinea prim-ministrului României și a fost înființat ca rezultat al „Raportului final al Comisiei Internaționale «Elie Wiesel» de Studiere a Holocaustului în România”[1], la propunerea președintelui Ion Iliescu și ca urmare a Hotărârii de Guvern nr. 902 din 4 august 2005. Institutul a fost deschis oficial trei luni mai târziu, pe 9 octombrie, de „Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului în România”.

    INSHR are ca obiect de activitate identificarea, culegerea, arhivarea, cercetarea și publicarea documentelor referitoare la Holocaust, in rezolvarea unor probleme știintifice, precum și elaborarea și implementarea de programe educaționale privind acest fenomen istoric. 

    Deci, INSHR nu este nici macar un organ consultativ care sa avizeze tot ceea ce se intampla in Romania, asa cum pare sa fie considerat de unii.

    De la o vreme isi da si i se da o importanta mult mai mare decat o are. 

    Intr-un Bucuresti invadat de interlopi, gunoaie si coruptie, Marian MUNTENU este singura sansa pentru o viata mai buna!!!!!MUNTEANU PRIMAR!!!

    1. Marian Munteanu va avea o sarcina la fel de grea ca si Ion Botezătorul. Multi stiu că dacă reușește la Capitală va fi si urmatorul Președinte al Romaniei.

    In mod ciudat , justitia ii urmareste pe cei care au manipulat minerii in 1990 , dar nu ii urmareste pe cei care au manipulat protestatarii din Piata Universitatii din perioada respectiva. La loc de frunte printre cei din urma , acest proaspat membru PNL . cu o biografie bogata (fost secretar al studentilor comunisti , fost dizident politic , fost simpatizant legionar , etc.).

    De fapt fruntasii PNL au aratat inca odata ca prefera sa doarma in scaunele de parlamentari si sa incaseze indemnizatiile barosane decat sa-si asume raspunderea unei functii incomode , aceea de primar al capitalei. Mai toti au rasuflat usurati cand s-a gasit un iepure care sa-i scape de complicatii. E regretabil ca un mare partid istoric a ajuns de rasul lumii. 

    O singura concluzie : congres extraordinar PNL si alegerea unei noi conduceri.

    1. Tu ești dintre ăia care i-au bătut pe bucureșteni, nu-i așa?

      Mari lepre mai sunteți!

      Au fost vinovați cei pe care i-ați omorât, pentru că v-au ieșit în cale!  

      Ați preluat întocmai discursul lui Iliescu din1990.

      Mai urmează să îl faceți golan și gata... 

    frectii a vazut si domnul munteanu ca nu merge sa fii contra acestor partide si acum sa dat cu cu ei ca nu merge altfel in aceasta tara mie scarba de ce se intampla . mai bine votatil pe miron cozma ca la scapat pe asta la mineriada

    Marian va infiinta partidul Neo National = numai pentru si cu romani pentru tara

    Deschiderea Romaniei va fi inchiderea ei asa cum se intimpla acum la nivel mondial in domeniul economic. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb