Mario Draghi l-a acuzat pe Erdogan că a umilit-o pe preşedinta Comisiei Europene

S.B.
Internaţional / 9 aprilie 2021

Mario Draghi l-a acuzat pe Erdogan că a umilit-o pe preşedinta Comisiei Europene

Premierul italian Mario Draghi l-a acuzat, joi, pe preşedintele turc Tayyip Erdogan că a umilit-o pe preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, în această săptămână, şi a spus că este important să fii franc cu "dictatorii", afirmaţii condamnate de Ankara, informează news.ro.

Von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, s-au întâlnit cu Erdogan marţi, la Ankara. Şefa Comisiei a fost în mod clar deranjată atunci cînd cei doi bărbaţi s-au aşezat pe singurele două scaune pregătite, ea fiind nevoită să stea pe o canapea adiacentă.

"Sunt în dezacord total cu comportamentul lui Erdogan faţă de preşedinta von der Leyen...Consider că a fost un comportament nepotrivit şi mi-a părut foarte rău pentru umilinţa suferită de von der Leyen", a declarat Draghi reporterilor.

"Cu aceşti, haideţi să le spunem ceea ce sunt - dictatori - cu care trebuie să ne coordonăm, trebuie să fim franci atunci când ne exprimăm viziunile şi opiniile diferite", a adăugat Draghi.

Ambasadorul italian la Ankara a fost convocat la Ministerul turc de Externe, în legătură cu comentariile premierului Draghi, a relatat agenţia turcă de presă Anadolu, iar ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a criticat remarcile.

"Condamnăm cu tărie discursul populist, inacceptabil al premierului italian numit Draghi şi comentariile nereţinute şi urâte ale acestuia referitoare la preşedintele nostru ales", a scris Cavusoglu pe Twitter.

Joi mai devreme, Cavusoglu a declarat că aşezarea la întâlnire a fost aranjată în funcţie de solicitările UE şi de protocolul internaţional şi că Turcia este subiectul unor "acuzaţii nedrepte", potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. ursula este si ea o unealta , in mana altor dictatori , care stau in umbra , nu-i chiar o lumina a democratiei , asa ca nu-i o gaura in cer !

    1. PAI CE , MARIO ASTA , NU STIE NICI ACUM , CA IN TURCIA , FEMEIA E CONSIDERATA , UN FEL DE ''''' PIELEA GAINII '''''' ??? FEMEILE AICI , TREBUIE SA FIE BUNE BUCATARESE , BUNE FEMEI DE SERVICIU , BUNE PENTRU A FI PUSE CU PICIOARELE IN TAVAN , SA TOARNE LA COPII , CAT DE MULTI , DACA SE POATE , NUMAI BAIETI , SI BUNE MAME , PENTRU CRESCUT COPIII !!! CE LE TREBUIE LOR , POLITICA ??? A INTRAT PESTE 2 BARBATI ALESI , O CLOSCA DE FEMEIE !!! [ IN VIZIUNEA LUI ERDOGAN ] ; PAI CE , MAI AVEA SI PRETENTIA CA BARBATII SA SE PROSTERNEZE IN FATA EI , SI SA-I OFERE LOC PE SCAUN ??? SA ZICA SARUT-MANA , CA N-AU SCOS-O AFARA , DE URECHI !!! CA TURCIA , NU E ROMANIA , UNDE FEMEIA , FACE CE VREA !!! AICI , CICA , AR FI TARAMUL , UITAT DE TIMP !!! ACOLO , NU E !!! FEMEILE , A-SI CUNOSC VARFUL NASULUI !!! DACA NU , SANT '''''' AJUTATE '''''', CU CATEVA LABE , SA-L CUNOASCA !!! AUZI OBRAZNICIE !!! MAI VOIA , SI LOC PE SCAUN !!! PAI , UNDE SE CREDE EA , CA ESTE ???

      Si daca a stat pe canapea , ce asa mare catastrofa , trebuia tronul lui Suleiman Magnificul ? Respectul se castiga , probabil nu-l avea din partea lui Erdogan .

    în "confruntarea" asta dusă in penibil in mod intenţionat de persoane ce se pretind civilizate in faţa celor ce nu vor să se "autocivilizeze" la nivelul secolului 21, le-aş da un semnal pe neuronii ce in astfel de momente nu mai sunt ei "in aria de acoperire a lumii civilizate" ca urmare a epuizării tuturor variantele intreprinse cu "buna credinţă":

    întotdeauna contează cine rămâne "in picioare" . 

    Tocmai Italia si-a facut curaj la un asemenea gest cavalericesc, o tara cu o datorie de 134 % din PIB, unde femeia este respectata si de aceea, doar 1,33 copii face

    Erdogan STIA cati invitati are, deci gestul a fost intentionat. El spune multe despre mentalitatea si mai ales simtirile lui E. Un presedinte nu putea cere/aduce inca un scaun?

    1. Ai o minte de tâmplar! Auzi să mai aducă un scaun!? Păi,erau doi președinți, cel al UE ,Michel si cel al Turciei, Erdogan ! Ca Ursula - echivalent de prim ministru - se bagă în seamă e treaba ei ! Dacă ai privit scena Michel poate săturat de aerele doamnei rămâne infipt in scaun!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb