Mario Draghi susţine, în continuare, politica monetară relaxată a BCE

Ziarul BURSA #Internaţional / 11 mai 2017

Este prea devreme ca Banca Centrală Europeană (BCE) să se declare învingătoare în lupta pentru stimularea inflaţiei în zona euro, în pofida celor mai recente semnale care arată că relansarea economiei zonei euro se consolidează, a declarat, ieri, preşedintele BCE, Mario Draghi, informează Reuters.

Aceste comentarii confirmă faptul că BCE nu se grăbeşte să îşi modifice politica monetară ultra-relaxată care constă în dobânzi negative şi achiziţii de obligaţiuni, în pofida apelurilor venite din partea unor state bogate din zona euro, precum Olanda sau Germania.

"Datele de care dispunem în acest moment confirmă că relansarea ciclică a economiei zonei euro devine din ce în ce mai solidă, iar riscurile s-au diminuat", a declarat Mario Draghi, în cursul unei audieri în Parlamentul olandez.

"Cu toate acestea, este prea devreme să spunem că am câştigat. Presiunile inflaţioniste adiacente continuă să rămână limitate şi nu au dat încă dovadă de o tendinţă crescătoare convingătoare", a adăugat Draghi, potrivit Agerpres.

Majoritatea analiştilor prognozează că, la reuniunea de politică monetară de luna viitoare, BCE îşi va modifica uşor mesajul, ca urmare a ameliorării situaţiei economice, dar cu toate acestea va menţine nemodificată dobânda de bază.

În cursul audierii, Mario Draghi a mai spus că beneficiile politicii monetare ultra-relaxate a BCE compensează în mod clar posibilele sale efecte secundare, dar a recunoscut că există o creştere a preţurilor la imobiliare şi un nivel ridicat de îndatorare a gospodăriilor în unele state membre, inclusiv în Olanda.

Gardienii euro analizează momentul şi modul în care vor comunica o retragere treptată a măsurilor de stimulare adoptate de BCE pe fondul semnalelor privind consolidarea economiei care până acum nu a provocat şi o creştere mai rapidă a preţurilor.

Următoarea şedinţă de politică monetară a BCE este programată să se desfăşoare în data de 8 iunie, la Tallinn, Estonia.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Codul Insolvenţei 2025”
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5998
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2151
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9509
Gram de aur (XAU)Gram de aur463.2781

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
energyexpo.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb
PrevNext
LuMaMiJoViSaDu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930