Marius Bostan, MCSI: Companiile de utilităţi, din high-tech sau cluburile de fotbal ar aduce un plus de valoare pieţei de capital

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 martie 2016

Marius Bostan, MCSI: Companiile de utilităţi, din high-tech sau cluburile de fotbal ar aduce un plus de valoare pieţei de capital

Listarea pe Bursă a companiilor din high-tech, servicii şi utilităţi publice locale, agricultură sau a cluburilor de fotbal ar putea aduce un plus de valoare pieţei de capital din România, a declarat, ieri, într-o conferinţă de specialitate, Marius Bostan, ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională.

"Cred că România se poate diferenţia faţă de alte pieţe de capital prin prezenţa unor companii high-tech pe bursă", a menţionat oficialul, potrivit Agerpres. Domnia sa a adăugat: "Companiile din agricultură şi cele din IT sunt legate într-un fel anume. România s-ar putea diferenţia şi prin atragerea de companii din agricultură. O mare atractivitate pentru piaţa de capital ar mai fi companiile de servicii şi utilităţi publice locale, cum ar fi cele de apă sau de electricitate. De asemenea, cluburile sportive s-ar mai putea finanţa prin piaţa de capital. Un nume sonor la cota bursei ar aduce un plus de valoare. Un alt punct important pentru atragerea investitorilor străini este documentaţia în limba engleză. Sunt investitori care vor să investească, dar le este greu. Ar fi bine ca limba engleză să guverneze şi toate documentele în limba română să fie dublate în engleză".

Ministrul Comunicaţiilor a subliniat, de asemenea, că un lucru important este ca lumea să fie informată, la toate nivelurile, cum funcţionează piaţa de capital şi care sunt avantajele unei listări.

"Piaţa de capital este importantă pentru acest Guvern şi, în acelaşi timp, acest Guvern este important pentru piaţa de capital. Guvernul este unul puternic pentru că a fost învestit cu o largă majoritate parlamentară, iar asta înseamnă legitimitate. Relaţia cu Parlamentul este foarte bună. O să încercăm să convingem cât mai multe companii din acest domeniu să vină pe Bursă. Cel mai important lucru este să convingem lumea şi să se afle la toate nivelurile despre cum funcţionează piaţa de capital şi care sunt avantajele. Din păcate, am întâlnit oameni cu studii şi bine poziţionaţi în companii care nu înţeleg piaţa de capital. Ar trebui să avem mai mult awareness pe acest domeniu", a spus Bostan.

Ursache (ASF): Transferul proprietăţii de la stat la privat nu se mai poate face decât prin piaţa de capital

Transferul proprietăţii de la stat la privat, în România, nu se mai poate face decât prin piaţa de capital, a atras atenţia, luni, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mircea Ursache, într-o conferinţă de specialitate.

"Astăzi, în România, transferul proprietăţii de la stat la privat este evident pentru toată lumea că nu se mai poate face decât prin piaţa de capital. În domeniul reglementării avem multe plusuri şi vreo 3-4 restanţe mari. Plusurile sunt că, astăzi, mai avem doar două legi mari pe care le trecem prin Parlament. Există, în momentul de faţă, un curs favorabil pentru care legislaţia pieţei de capital să meargă cu uşurinţă în dezbaterea parlamentară. Mă refer aici la Legea emitenţilor, precum şi Legea fondurilor de investiţii alternative. Practic, la finalizarea acestora, Legea veche - 207 - moare. Cred că suntem aliniaţi, astăzi, din punct de vedere al legislaţiei, cu statele care sunt în domeniul pieţei de capital emergente, nu de frontieră ca până acum", a declarat Ursache.

Acesta a menţionat, totodată, că ASF are ca aşteptare o fuziune, în acest an, a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) cu Sibex.

"Îmi doresc ca, până la sfârşitul acestui an, să lămurim problema contra-părţii centrale. Am încercat mai multe variante, iniţial cu participaţia statului, a Ministerului de Finanţe şi a Băncii Naţionale, dar n-am reuşit să trecem de acest prag. Mergem acum pe varianta de a crea o contra-parte centrală numai cu entităţile din piaţă. În cazul în care nu vom reuşi, analizăm posibilitatea, împreună cu Bursa, a ataşării la o contra-parte regională. Vreau, în acelaşi timp, să vedem dacă negocierile între cei doi operatori de piaţă (BVB şi Sibex Sibiu - n. r.) se finalizează cu o fuziune. Din punctul nostru de vedere, e o aşteptare, însă nu putem, în niciun caz, să intervenim asupra deciziilor celor două Adunări Generale de la Sibex şi de la BVB", a subliniat vicepreşedintele ASF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb