Marius Budăi: "Achiziţiile de maşini pentru Casele de pensii au început în ianuarie"

F.D.
Politică / 9 mai 2023

Marius Budăi: "Achiziţiile de maşini pentru Casele de pensii au început în ianuarie"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat marţi că achiziţiile de maşini de la Casele de pensii au fost prinse în buget încă de anul trecut, procedura a început în ianuarie şi s-a finalizat în aprilie, menţionând că s-au casat maşini de peste 15 ani vechime, iar achiziţiile au fost făcute prin programul "Rabla" şi prin PNRR, relatează Agerpres.

"Am solicitat şi eu clasificări asupra acestei achiziţii de la preşedintele Casei Naţionale de Pensii. Au explicat că au fost prinse în buget încă de anul trecut, procedura a început în ianuarie, s-a finalizat în aprilie", a explicat Budăi, întrebat în legătură achiziţia a 60 de maşini noi, după ce Guvernul a anunţat că va da o ordonanţă prin care se taie astfel de cheltuieli.

El a precizat că s-au casat maşini de peste 15 ani vechime, "care ar fi costat foarte mult la întreţinere şi nu mai erau sigure pentru circulaţie".

"S-au achiziţionat maşini prin programul Rabla, iar o parte din autovehicule au fost achiziţionate prin PNRR, autovehicule cu motor electric, cu tot cu staţii de încărcare", a spus Budăi, adăugând că fiecare Casă de pensii judeţeană şi-a achiziţionat câte o maşină.

Marius Budăi a precizat că aceste achiziţii au început în ianuarie, când nu exista această ordonanţă despre economii bugetare.

Ministrul a mai spus că cheltuielile cu carburanţii au fost tăiate cu 20% dinainte de a apărea ordonanţa, adăugând că la nivelul ministerului s-au tăiat deplasările externe, o parte din deplasările interne.

Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea, a transmis, marţi, într-un comunicat, că ministrul Muncii, Marius Budăi, cumpără 60 de maşini, pe procedură de urgenţă, în condiţiile în care preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, viitorul premier, a declarat că "e prima dată când statul strânge cureaua".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce mașini au cumpărat păduchii?

    Măcar de-ar fi cumpărat Dacii - mașini produse în România.

    Sper că n-au cumpărat BMW-uri sau VW ca Poliția România? Nu de alta, dar spre deosebire de Dacia care e produsă în România, celelalte mărci au costuri foarte mari de întreținere/mentenanță. 

    Cu minciuna-n gat, mereu, cel ce s e pare ca ar fi ministrul muncii. El nu aflat inca.

    Cu vorbe mestesugite ce au dus in ridicol" parintii si bunicii nostri", psd-istii isi bat joc de noi, de toti. 

    Cu un ministru al finantelor care ii uraste pe cei ce au reusist sa agoniseasca ceva in viata, care este raspunzator pentru tot raul ce ni se intampla( de la cel mai mare pret la eneargie, cele mai scumpe produse, lipsa investitii , vanzarea taermocentralei MINTIA, marirea tva, marirea impozitului la chirii, excluderea bonusului pt cei ce platesc impozitul pana la sf. lunii mai), acesti farisei ai democratiei, ce si permit sa aiba control asupra vietilor noastre (vezi vaccinurile), caselor noastre (vezi directiva mizerabila a celor de la comisia europeana, la care acei euaroprlamentari stau cu capul in nisip), banilor nostri (vezi portofelul..) fara sa existe o consultare, referendum al cetatenilor acestei tari, isi permit cele mai nocive, mizerabile actiuni impotriva noastra. 

    Dupa ce au vorbit despre o "GAURA!!! de 20 miliarde, acum spun ca vai..nu exista gaura. 

    Pai cum sa existe gaura cata vreme neispravitul de ministru (ce merite are acesta?) cumpara masini la greu? Cand este intrebat despare majorari de pensii , pare de un ridicol imens. Mereu ne spune de ciolacu. Inca nu a aflat ca este ministru si ca trebuie sa se bata pentru tot ceea ce persupune acativitatea ministerului respectiv. Pare najutorat...in gandire si-n fapte. Ce cauta la conducerea unui minister? 

    Cand vine vorba de majorarea pensiilor se dau cu capul de gardul lui Ciuca,Caciu,Ciolacu si ne fura ca-n codru. 

    Nu sunt bani! Striga cu disperarea vacii de kobe in gatul lor putred de monciuni. 

    Ciolacu se da drept...marele salvator! 

    De ce in cv-ul lui lipsesc ani ...ce a facut?  

    Cat despre PNL- oricum sunt in dizolvare totala. 

    Numai ca ar trebui ca cel de la Orade a SA AIBA MINIMA LOGICA si sa stie ca intalnirile lui cu alde kovesi si maia sandu aduca o grava dezamagiare. 

    Si de ce europarlamentarii astia vin sa ne spuna noua tot raul ce il aduca prin direcstivele date de presedinta comisiei europene, in loc , ( pt ca primesc bani - multi - de la noi toti,) nu tin acolo o conferinta de presa - cu ziaristii acreditati la UE - si sa arate mizeriile ce ni se intampla? Exista CURTEA EUROPEANA DE JUSTITIE, au dreptul si chiar obligatia ca tot ceea ce este rau pentru tarile din UE , decizii aberante date de acea Ursula..., sa fie sesizate Curtii europene de justitie. Si ceea ce face guvaernul aru pentru tara. De ce stau ca neajutoratii ? 

    Multe, multa furie, multe suferinte ne aduc alde acesti tradatori ai neamului nostru

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb