MARIUS BUDĂI: "Casa Naţională de Pensii a evaluat 2,6 milioane de dosare"

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 20 mai 2022

"Casa Naţională de Pensii a evaluat 2,6 milioane de dosare"

Peste 2,6 milioane de dosare de pensii, din cele 4,8 milioane de dosare existente la Casa Naţională de Pensii, au fost deja evaluate a declarat, ieri, Marius Budăi, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, în cadrul unei dezbateri organizată de Blocul Naţional Sindical (BNS), împreună cu reţeaua Faire Mobilitaet, confederaţia sindicală DGB şi fundaţia Friedrich Ebert Stiftung.

Referitor la o eventuală majorare doar a pensiilor mici din ţara noastră, ministrul Marius Budăi a spus:

"Această discuţie cu creşterea pensiilor mai mici este o discuţie neconstituţională şi am spus-o de mai multe ori. Noi vorbim de contributivitate şi vorbim de o valoare a punctului de pensie. Se majorează valoarea punctului de pensie, noi acceptăm această discuţie cu majorarea pensiilor în procent, dar pensia se majorează prin valoarea punctului de pensie. Putem face în schimb altceva pentru pensiile mici - ceea ce am făcut în primul pachet social, de la 1600 până la 2200 lei, şi ceea ce facem acum cu acest voucher de 50 de euro o dată la două luni, dar să creştem discreţionar numai pensiile mici nu se poate".

Ministrul Muncii a menţionat că, începând de la 1 iunie, pensionarii cu pensii mici şi persoanele cu venituri reduse vor primi voucherele sociale.

"Este o activitate care este în dinamică şi în continuitate şi se va desfăşura până la sfârşitul anului, 31 decembrie. Dacă va fi o singură persoană în România care nu va primi cardul acasă în luna iunie şi îl va primi pe 1 sau pe 2 iulie nu înseamnă ca banii aferenţi lunii iunie vor fi pierduţi", a precizat Marius Budăi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Problema din punct de vedere etic si practic este mai complicata. Sunt pensionari cu stadiu complect dar care au cotizat majoritar in inainte de 1990 si au avut salarii mici in zona de necalificati, personal auxiliar in diferite ramuri ect. Pe baza legislatiei de atunci pensia se fixa in functie de salariul din ultima perioada de activitate si primeau o pensie mica cam la nivelul salariului din care se putea trai modest.

    Urmeaza pensionarii care au contribuit putin la pensie avand si alte surse de venituri. Sunt si ei intr-o situatie grea dar in afara unor ajutoare sociale dificil de majorat pensia nominala. 

    In categoria de pensii mici intra si cei care s-au pensionat din motive de boala pe criterii discutabile precun si cei care s-au pensionat anticipat in ramurile restructurate.

    Pacatele parintilor le vor plati copiii(cei ramasi in tara) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb