Marius Cristescu: În primăvară, intrăm la cumpărat pe Bursă dacă preţurile ating limita de jos

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 septembrie 2009

Marius Cristescu: Toate societăţile noastre care vor dispune de lichidităţi vor investi pe Bursă.

Marius Cristescu: Toate societăţile noastre care vor dispune de lichidităţi vor investi pe Bursă.

Fraţii Cristescu vor să transforme "Faur" în vehicul investiţional pe bursă

Marius şi Emil Cristescu, doi dintre cei mai bogaţi afacerişti autohtoni, se pregătesc de noi achiziţii pe piaţa de capital autohtonă prin intermediul companiilor pe care le controlează.

În acest sens, fraţii Cristes­cu, care deţin peste 90% din constructorul de material rulant "Faur" Bucureşti, au convocat ceilalţi acţionari ai companiei pe 15 octombrie să aprobe ca societatea să tran­zacţioneze la bursă.

"Din ianuarie-februarie, anul viitor, începem să cumpărăm pe Bursă, dacă preţurile acţiunilor vor atinge nivele similare cu cele înregistrate în primăvara acestui an", a declarat, pentru ziarul Bursa, domnul Marius Cristescu, preşedintele Grupului Bega. "Dacă s-ar întâmpla acest lucru am putea spune că acţiunile ar avea preţuri foarte rezonabile", a mai spus domnul Cristescu.

Afaceristul nu a dorit să precizeze, deocamdată, suma pe care "Faur" o are alocată pentru investiţii pe piaţa de capital autohtonă, ea fiind în mare parte condiţionată şi de evoluţia companiei până la finele acestui an.

"Faur deţine anumite disponibilităţi băneşti ca urmare a faptului că a făcut profit în primul semestru al anului, de peste patru milioane de lei, însă trebuie să vedem şi cum vom încheia anul", a mai spus preşedintele Grupului Bega.

Acest lucru este valabil şi pentru celelalte companii în care fraţii Cristescu au pachete de control: "Toate societăţile noastre care vor dispune de lichidităţi vor investi pe piaţa de capital. Cred că 2010 va fi ultimul an în care vom vedea scăderi pe bursă", a menţionat Marius Cristescu.

Ţinte de achiziţie vor fi, potrivit domnului Cristescu, societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti şi de pe piaţa Rasdaq care îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi sectoare cu companiile care fac parte deja din Grupul Bega, respectiv construcţii de material rulant, foraj petrolier, construcţii de maşini, transporturi, etc.

"Nu excludem posibilitatea să ne majorăm participaţiile la companii unde suntem deja prezenţi sau să intrăm pe alţi emitenţi" a mai spus omul de afaceri.

În primăvara acestui an, fraţii Cristescu au făcut valuri pe Bursă timp de câteva zile, după ce au raportat, prin intermediul companiei "Foraj Sonde", o deţinere de 5,26% din "Dafora" Mediaş, controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean.

Grupul Bega cuprinde 29 de societăţi, dintre care 23 reprezintă achiziţii strategice realizate de la începutul anilor 90.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Hai sa facem pe desteptii ! Dupa ce au facut achizitii de intreprinderi la preturi derizorii la inceputul anilor 90 prin manevre specifice "marilor investitori romani", fratii Cristescu vin sa-si dea cu parerea si in domeniul pietelor financiare incercand o manipulare in stilul in care, de fapt, nu se mai poate manipula piata acum. Vom intra la cumparare daca preturile vor scadea...Vor mai scadea cand o zbura porcul. Nu vor mai fi veci pretuirile din iarna 2008- 2009 ! Asa ca, lasati glumele !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb