MARIUS DUNCA: "Banii din Fondul de rezervă al Guvernului au fost alocaţi discreţionar"

G.B
Politică / 8 octombrie 2021

Marius Dunca

Marius Dunca

Senatorul Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov, a criticat, astăzi, modul discreţionar în care au fost alocaţi către primăriile din judeţul Braşov bani din Fondul de Rezervă al Guvernului, susţinând că premierul demis Florin Cîţu i-a răsplătit, cu aceşti bani, pe primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care l-au susţinut pentru a accede în funcţia de preşedinte al PNL, potrivit Agerpres.

"Cu un picior în groapă, proaspătul Guvern demis mai dă o ultimă lovitură românilor. Au fost alocate sume de peste 1 miliard de lei, din Fondul de Rezervă al Guvernului, pentru proiectele locale. Banii s-au împărţit strict politic, discreţionar. Nu s-a ţinut cont de tipul unităţii administrativ teritoriale, de mărime, de numărul de locuitori, de costurile efective, de angajamentele în derulare. O parte dintre români sunt pedepsiţi doar pentru că trăiesc în localităţi conduse de primari PSD", a afirmat Dunca, într-o conferinţă de presă.

Conform senatorului PSD, "premierul demis Cîţu şi-a plătit astfel voturile care l-au făcut preşedinte PNL, cu bani publici", fiind remuneraţi în acest fel primarii şi preşedinţii de consilii judeţene ai PNL care l-au ajutat să ajungă în fruntea partidului.

"Vorbim practic de o infracţiune", a spus Marius Dunca.

Potrivit acestuia, în judeţul Braşov, din totalul de 12,6 milioane de lei alocaţi din acest fond, 1 milion de lei a ajuns la primării PSD.

"Doar 8,81% din bani au ajuns în localităţile cu primari PSD, iar restul la primăriile PNL. Sfidător este faptul că există şi primării PSD care nu au primit niciun ban, cum ar fi cazul municipiului Codlea şi al comunei Hălchiu. Sunt atât de dezvoltate aceste comunităţi încât nu mai au nevoie de fonduri? Să nu uităm că municipiul Codlea are o populaţie de 25.900 de locuitori, chiar nu aveau nevoie de bani autorităţile locale de aici? Nici la Făgăraş sau la Victoria nu au fost alocate fonduri. Nici măcar Municipiului Braşov nu i s-a alocat niciun ban. Ce le veţi spune braşovenilor, domnule Cîţu, domnule Veştea (Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov - n.r.), că nu vă pasă de ei? Nu toţi locuitorii judeţului Braşov plătesc taxe şi impozite?", a afirmat preşedintele PSD Braşov.

El a menţionat că, în 2017, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au deschis un dosar penal pe numele fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, indicând că acesta ar fi alocat ilegal sume din Fondul de Rezervă pentru companii conduse de apropiaţi, iar o parte din bani ar fi ajuns la partid.

"Lucrurile nu vor rămâne aşa. PSD va depune plângere penală pentru abuz în serviciu faţă de toţi demnitarii implicaţi în decizia luată de Guvern. De asemenea, vom ataca şi desfiinţa Hotărârea de Guvern prin care au alocat discreţionar banii din Fondul de Rezervă către primării", a mai afirmat preşedintele PSD Braşov, senatorul Marius Dunca.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. dar cand imparteati voi cum era? Iar tu nu ai dreptul nici sa pronunti cuvantul Vestea, darmite sa-l intrebi ceva!!

    1. Korekt!

      Ciocu mic, bai Dunca! Cheia banilor e la noi, tura asta.  

    Cred că o dată, cândva, ar trebui reglementată chestia asta! Am si o propunere: 60% pentru cei de la putere si 40% pentru cei din opoziție!

    Pentru câștigători ar exista o motivație în alegeri, iar invinsii într-un fel penalizati și pe viitor responsabilizati ! De egalitate nu poate fi vorba ! 

    1. Corect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb