MARIUS VĂCĂROIU, CEO POLICOLOR-ORGACHIM: "Vrem să atingem o cifră de afaceri de 65,5 milioane euro, în acest an"

Ziarul BURSA #Companii / 10 aprilie 2015

"Vrem să atingem o cifră de afaceri de 65,5 milioane euro, în acest an"

Compania va construi o fabrică pe platforma Chimester din Bucureşti

Grupul Policolor-Orgachim ţinteşte o cifră de afaceri de 65,5 milioane de euro, în 2015, în creştere cu 24% faţă de cele 52,8 milioane euro înregistrate în 2014, a declarat Marius Văcăroiu, CEO-ul companiei.

În opinia domniei sale, rezultatele anului trecut au fost afectate parţial de volumul redus al vânzărilor de răşini, întrucât fabrica din Ruse (Bulgaria) a început să funcţioneze din luna mai 2014, şi de scăderea cotaţiilor produselor petroliere la nivel internaţional.

Marius Văcăroiu a precizat: "Luăm în considerare faptul că cererea din partea consumatorilor de produse pentru renovare se menţine la un nivel stabil, iar sectorul rezidenţial ar putea înregistra un reviriment în a doua parte a anului".

Pentru programul investiţional derulat anul trecut, Policolor a alocat 1,3 milioane euro, fondurile fiind direcţionate, în principal, către Departamentul de Cercetare pentru dezvoltarea de noi produse pentru diviziile Policolor Automotive şi Policolor Industry.

Marius Văcăroiu a spus că Policolor-Orgachim va începe lucrările de construcţie la noua fabrică de vopsele din Bucureşti, pe platforma industrială Chimester, achiziţia terenului de 2,5 hectare fiind încheiată la începutul acestui an.

Grupul Policolor-Orgachim a utilizat capacităţile de producţie ale Chimester pentru a obţine răşini pentru fabricarea de lacuri şi vopsele în anii 2012-2013, perioadă în care propria fabrică din Ruse a fost supusă unui proces de retehnologizare în valoare de 3,6 milioane euro, conform sursei citate.

În 2015, planul de investiţii al Policolor-Orgachim pentru noi produse ar putea ajunge din nou la un total de 1,3 milioane euro, dar aceste fonduri sunt separate de investiţia de peste 6 milioane de euro pentru viitoarea fabrică, a declarat Marius Văcăroiu, subliniind că decizia de achiziţionare a acestei platforme a avut loc după reluarea producţiei de răşini la fabrica din Bulgaria.

Noua fabrică va avea o linie de producţie de lacuri şi vopsele specifice industriei de autorefinish, cu o capacitate de 4.000 de tone/an şi o linie pentru fabricarea de vopsele pe bază de apă, cu o capacitate de 5.000 tone/an/schimb de producţie.

Şeful Policolor a spus că eliberarea platformei Chimester, configurarea şi construcţia de spaţii de producţie pentru noua fabrică vor avea loc în următorii doi ani, producţia efectivă urmând să demareze din 2017.

Potrivit sursei amintite, costul acestui nou sit de producţie, care include achiziţia terenului şi necesarul pentru construcţie şi utilare, se ridică la 6,4 milioane euro.

"Sursele de finanţare provin din fonduri proprii ale companiei şi fonduri obţinute în urma vânzării terenului cu o suprafaţă de 13,9 hectare, deţinut în platforma istorică din Bulevardul Theodor Pallady. Tranzacţia a fost pusă la punct în a doua parte a anului trecut, iar preţul de vânzare a fost de circa 18 milioane euro, care vor fi încasaţi într-un interval de trei ani", a conchis Marius Văcăroiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb