MARIUS VĂCĂROIU: "Vrem să începem construcţia noii fabrici Policolor în acest an"

ALINA TOMA VEREHA
Companii #Construcţii / 30 aprilie 2014

"Vrem să începem construcţia noii fabrici Policolor în acest an"

Policolor intenţionează să înceapă în acest an construcţia noii sale fabrici din zona bulevardului Timişoara din Capitală, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, Marius Văcăroiu, directorul general al companiei.

Domnia sa a explicat: "Investiţia va fi undeva la 6-8 milioane de euro. În mai vom selecta proiectantul şi în cinci luni sperăm să obţinem autorizaţia de construcţie. În bulevardul Timişoara vom muta toată producţia din Theodor Pallady. Acţionarii urmează să decidă ce vor face cu cele 14 hectare de teren din Pallady. Nu vom concedia oameni, iar fabrica nouă va fi mult mai performantă şi mai eficientă. Terenul din zona bulevardului Timişoara este mult mai mic şi ne vom eficientiza foarte multe costuri. Estimăm că în 2016 vom deschide noua fabrică".

Săptămâna viitoare, Policolor va redeschide fabrica de răşini din Bulgaria, în urma unei investiţii de 3,6 milioane de euro, a mai spus oficialul Policolor. Fabrica a fost distrusă în urma unui incendiu în 2012. Grupul Policolor a achiziţionat în 1998 pachetul majoritar de acţiuni al Orgachim JSC, cel mai mare producător de lacuri şi vopsele din Bulgaria.

Marius Văcăroiu estimează că afacerile grupului Policolor s-au cifrat la 55-60 milioane de euro în 2013, vânzările de pe piaţa din România situându-se la un nivel similar cu cele din 2012. Domnia sa a adăugat: "Pentru 2014, aşteptăm creşteri ale vânzărilor din România, până în 10%, în baza produselor noi pe cale le-am lansat pe segmentele deco şi automotive. 2014 este an electoral şi este greu să estimăm cum va merge piaţa. De exemplu, alegerile europarlamentare au amânat lucrăile de marcaje rutiere atât în România, cât şi în Bulgaria. Pentru Bulgaria, estimăm o creştere importantă a vânzărilor în urma redeschiderii fabricii de răşini".

Directorul general al Policolor preconizează că piaţa autohtonă de lacuri şi vopsele s-a cifrat, anul trecut, la 155-160 milioane de euro. Domnia sa estimează că fabricile autohtone de pe acest segment lucrază la jumătate din capacitate, menţionând: "În zona în care activăm, comenzile sunt sezoniere. În perioada rece a anului, comenzile sunt mici, dar în perioada caldă avem luni în care producem în trei schimburi".

Grupul Policolor produce o gamă largă de vopsele lavabile, emailuri, lacuri, tencuieli, grunduri şi diluanţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb